Kız İsteme 2.evliliğim olacağı için damat tekmi gelecek yani istemeye nişana ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
6 aydır beraber oldugum bırı var
benım basımdan bı evlılık gectı
20 yasında aılemn ıstegı tanıdık ıyı olur dıye evlendım
olmadı ıhanet entrıkalar ayrıldık
18 ay oldu
evlenmek ıstıyoruz
aılesı karsı bu duruma
bız nasıl gıdelım ıstemeye dıyolar dul oldugum ıcın
ıkna etmeye calısıyor
seve sev eolmayacak bellıkı
en kotusunu dusunelım gelmedıler ıstemıyolar
erkek arkadsım bır basınamı gelecek ?
akrabalarımda aılemın karsısında durmazlar dıyo
cok gucume gıdıyor bu durum
nısan dugunu ıstemıyorum aıle arası nısan olsun ama kınada dugunde ıstıyorum ama bu sekılde nasıl oalcakkı
bende bi camii hocasıyla gelırım dıyo
sankı ben ayıp'lıymışım gibi

arkadaslar cevap verırmısın

canım sen neden ayıplı olasın ki.. yanlış hatırlamıyorsam senin birde bebişin vardı değil mi? ne münasebet ailesi istemeye gelmiyor. bu ayrı. birde erkek arkadaşın bekar mı? ya da evlenip ayrılmışmı çocuğu varmı? bekarsa şayet, ailesinin tepki vermesini doğal karşıla, sen asla ayıplı değilsin ama türk toplumu işte malesef bu gibi şeylerde hala gelişemedik inan bana zamanla herşey düzelir. dur sen acele etme. moralini bozma. sonuçta adam seni istiyorsa alır bir iki arkadaşını gelir, oda olmadı muhtarı alır gelir, oda olmadı hocayı alır gelir. ilk evliliğin zaten üzüntülerle geçmişki ayrılmışsın. daha dur bakalım 2. evliliği yapmadan sıkıntılar başlamış bile. sen eşinden ayrılalı az zaman oldu. naçizane tavsiyem 6 aydır görüştüğün kişi ile 1-2 sene görüş istersen. 1. sinden dönülür ama 2.sinden dönmekten alah esirgesin. o zaman şartlar daha da ağırlaşır. sen şimdi bunları düşünme yavrunu düşün onunla paylaşımlarda bulun. gerisi ise kısmet, alnına ne yazıldıysa o olacak.

evet 19 aylık bebeğim var ayrılalıda 18 ay oluyor
zaten hemken evlılı olmayacak seneye eylul bısıler konusuluyor
1.5 sene olacak
o zamana kadar devam ederse ne ala
ama bu surecte aılemde tanımak ıstıyo onu guven duymak ıstıyo
ınan bazen boyle dusununce dıyorum neden bu yukun altına gırıcem odum patlıyor
2.allah korusun Allah daglara taşlara düşman basıan vermesın

erkek arkadasım bekar
napıcamı bılmıyorum

6 aylık bir süre çok az güzelim.biraz daha beklemeni ve çok iyi düşünmeni salık veriyorum.

peki ne zaman nasıl olmalı
herşey kafama takılıyor
ben hıc evlenırken bu derece dusunmemıstım aklım cıkıyor
keşke bu durumu yasayan arkadaslar gorse ya

Canım sana çok deger veririm ve asla asla üzülmeni istemiyorum..ama işin içinde aileler varsa lütfen birkere daha düşün derim..çünkü hayatını riske atacak kadar kararlar vermen seni ve biricik bebişini çok etkiler..

ailesi seni istemiyor mu ? o zaman bırak istemesinler...ama eşin olacak adayın hal haraketlerini ve davranışlarını çooook iyi gözlemle canım ..asla duygularının esiri olma bu ilişkide... mantıklı haraket etmeye çalış,,mantıgın sevginin önüne geçsin..çünkü hayatında görmüş oldugun bir yıkım zaten mevcut evladına hem ana hem baba olmayı becerebilmiş ufak yaşına ragmen çok dirayetli ve çok güçlü bir kadınsın sen eminim ki bu durumuda çok iyi tahlil edip en dogru olan kararı vereceksin..

eş adayının sana ve evladına göstermiş oldugu önemi defalarca okudum burada..ama bizim uzaktan bakıp fikir yürütmemiz sadece devede kulak kalır..o sebeble eşinle evlenirken aile ile de evlendigini asla unutma canım..ilk başlarda ailesine resti çekip evlendikten sonra tekrar kendini ana kucagına atıp eşinin ezilmesine göz yuman nice kişilikler okuduk bu forumda..Tabii bu dediklerimizin tam tersini yapan kişilerde mevcut o sebeble onunla bu meseleyi baştan konuş ve uzaktan gözlemle... bu evrede ailesiyle dialogu nasıl, sana göstermiş oldugu ilgi ve alakada nötr izler bırakıyor mu ya da ne bileyim ''korkma yenidendogdum, ben bu hayatta sırf seni evladını ve kendimi ve bizden olacak diğer evlatlarımıza da mutlu etmeye çok kararlıyım '' deyip ve sana bu guveni verebiliyorsa bu ilişkiyi sonuna dek götürmeye değer derim..

Ve bir tavsiye daha canım... istersen bu evlilik işini az bir süreliğine rafa kaldır ve sakince içinden tam olarak ne istedigini bilircesine haraket et..ve bu süreci eş adayının ailesiyle olan sorunlarının çözümüne de yardımcı olacagını düşün ve ikinizi rahatsız eden bu durumu onun ailesine daha sıcak kanlı ve daha senin kişiligini ön plana çıkaracak davranışlarla yansıtmasını iste..uzaktan az gözlemle..sonuçta birbirinizi seviyorsanız sadece birkaç aylıgına kafanızı geleceginiz için şekillendirmenizde aranıza bir sogukluk dogurmayacaktır..diyelim ki asla ailesi ikna olmadı ve bu evliligi istemiyor o zaman eş adayına bırak geri tüm meseleyi seninle bir hayat kurmak isteyip istemedigini ayan beyan ortaya koymasını istediginde eger sana değer vermişse hırsa kapılıp aksi bir karar alacagını sanmıyorum yüreginin..

bırak kafalarınız soru silsileleriyle meşgul olsun..iki düşünüp 1 karar verin..atacagınız her adım senin minicik yakışıklın için çok önemli...ve senin içinde öyle..

ben çok mutlu olacagına inanıyorum canım

1 sene olmus bu yazıyı yazalı

1 ayı gecmıs evlılıgımız
kınamız dugunumuz dıllere destan olmus
aıleler duvar gıbı arkamızda dusuyoruz desek tutacaklar cok sukur Rabbım
bıraz sabır herseyın ustesınden geldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…