2. El telefon

gelecekvizyon

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
625
728
23
Öncelikle lütfen konumu taşımayın.

Hanımlar merhaba, bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü böyle şeylerde inanılmaz pimpirikliyimdir.

Benim garantisi devam eden bir telefonum var. Telefonu da satmayı düşünüyorum. Bundan önceki telefonumu sattım fakat onun garantisi bitmişti zaten.
Ama şimdi aklıma takılan şeyler var. Bu garanti için telefon dışında ben faturayı da vermek zorunda mıyım. Fatura üstünde adım soyadım tel numaram ikamet ettiğim yer falan yazıyor çünkü. Vermesem yine alan kişi telefonu garantiye götürdüğünde benim adımı soyadımı telefonumu öğrenebilir mi istese?

Neden soruyorum başıma bir iş gelir mi ?

Öncelikle lütfen konumu taşımayın.

Hanımlar merhaba, bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü böyle şeylerde inanılmaz pimpirikliyimdir.

Benim garantisi devam eden bir telefonum var. Telefonu da satmayı düşünüyorum. Bundan önceki telefonumu sattım fakat onun garantisi bitmişti zaten.
Ama şimdi aklıma takılan şeyler var. Bu garanti için telefon dışında ben faturayı da vermek zorunda mıyım. Fatura üstünde adım soyadım tel numaram ikamet ettiğim yer falan yazıyor çünkü. Vermesem yine alan kişi telefonu garantiye götürdüğünde benim adımı soyadımı telefonumu öğrenebilir mi istese?

Neden soruyorum başıma bir iş gelir mi ?
Evet telefonu sattığınız yere ya fatura ya da kimlik fotokopisi bırakırsınız.

satisi yaptiginiza dair sizden kimlik fotokopisi istiyorlar o fotokopinin uzerine cizgi cekip yanlizca telefon satisi icin kullanilacaktir yazin yada cizgi cekmeniz bile yeterlidir boylece kimlik bilgilerinizi baska yerde kullanamazlar
satis belgesini mutlaka duzenletin ve bu belgedeki imei numarasinin sattiginiz telefona ait oldugundan emin olun
satisa goturmeden oncede telefonunuza hard reset atin

Ben bin defa telefonumu garantiye götürdüm, bir kere garanti belgesi istemediler.
O eskidendi. Artık kapağı çıkarıp içeride olan barkodu okutunca telefonun gelmişti gelmişini biliyorlar.
Ama bu düşünceleriniz paranoyakca geldi bana, böyle düşüne düşüne ömür geçmez. Mesela ben de kitap takas sitesini kullanıyorum, ev adresime her ay 3-5 ayrı insan kitap gönderiyor. Bunun paranoyasına girmeye bir başlayan çıkamaz bence. Neticede insanın ev adresini/tcsini/telefonunu öğrenmekten kolay ne var ki? Kargocu,bankacı, is yerindeki insan kaynakları elemanı, sucu... Daha geçen belediyeyi aradım. Çağrı merkezindeki kadın numaramdan 'şu şu sokakta oturuyorsunuz,doğru mu?' diye teyit aldı hemen, mesela.

Bazı markalar garanti için faturayı zorunlu tutuyor. Faturasız işlem yapmıyorlar. Yaşadığım için biliyorum bu durumu.

Telefonu aldığınız yere veya markanın teknik servisine danışın , faturanın üstündeki tel no ve adresi cizerseniz bir sorun olur mu diye, sorun olmayacağını düşünüyorum.

Ben bin defa telefonumu garantiye götürdüm, bir kere garanti belgesi istemediler.
O eskidendi. Artık kapağı çıkarıp içeride olan barkodu okutunca telefonun gelmişti gelmişini biliyorlar.
Ama bu düşünceleriniz paranoyakca geldi bana, böyle düşüne düşüne ömür geçmez. Mesela ben de kitap takas sitesini kullanıyorum, ev adresime her ay 3-5 ayrı insan kitap gönderiyor. Bunun paranoyasına girmeye bir başlayan çıkamaz bence. Neticede insanın ev adresini/tcsini/telefonunu öğrenmekten kolay ne var ki? Kargocu,bankacı, is yerindeki insan kaynakları elemanı, sucu... Daha geçen belediyeyi aradım. Çağrı merkezindeki kadın numaramdan 'şu şu sokakta oturuyorsunuz,doğru mu?' diye teyit aldı hemen, mesela.
Daha önce garantiyle işim olmadı. Pek nasıl işler bilmiyorum. Haklısınız galiba biraz paranoyakça. Ama kaça satarım diye araştırırken böyle insanların başına gelmiş birkaç şey okudum. Ondan endişelendim.

Faturayi vermeniz gerekiyor tabikii.. ama telefonu alan kisi sizin bu bilgilerinizle pek ilgilenmez bilsede bisey yapamaz ki.. ne yapabilir gizli nodan arayip rahatsiz edicek degil ya.. belkide adresinize cicek gonderir falan :KK48:
Bosyere kuruntu yapipta kafaya takmayin hic bisey olmaz :KK66:

Back
X