• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. El Alışveriş

Letgodan alım yaptım. 1 2 urunum var ama henuz satamadim.
Sahsi tercihim, telefon numarasi ve adres vermiyorum. Cok yakinimda bir avm var orada bulusmayi tercih ediyorum. Avm ismini kim yazsa navigasyonla bulur zaten.

Dolap cok sık kullanıyorum. Hem alim hem satim.
Iki taraf da birbirinin telefonunu ve adresini görmüyor. Dolap ikisini de goruyor ve gondericiye bir kod veriyor. Bu kodla kargoya gidiyorsunuz. Yani siz alicinin adresini telefonunu gormuyorsunuz. Dolap odemeyi aliyor, kendi hesabinda tutuyor. Alici kargoyu teslim alip onaylandığında para saticiya aktariliyor.
Eger urunde belirtilmeyen bir defo varsa, geri gonderiyorsunuz. Odemeniz iade ediliyor
dolapta ısım de telefonda adresde gorunuyor :) ödeme tamamlanana kadar...
hatta sattıgım kısılerın sehrıme ne kadar yakın olup olmadıgına ordan baktım ve kac gunde elıme ulasır dıyenlere oyle cevap verdım
dolap uygulamasında kargosunu teslım almayan bır kısıye telefonundan mesaj ıle haber verdım cunku , sattıklarım veya aldıklarım kısmından tum kısısel bılgılerı gorebılıyorsunuz
gardıropsda gızleme ozellıgı var ama

Son düzenleme:
dolapta ısım de telefonda adresde gorunuyor :) ödeme tamamlanana kadar...
hatta sattıgım kısılerın sehrıme ne kadar yakın olup olmadıgına ordan baktım ve kac gunde elıme ulasır dıyenlere oyle cevap verdım
dolap uygulamasında kargosunu teslım almayan bır kısıye telefonundan mesaj ıle haber verdım cunku , sattıklarım veya aldıklarım kısmından tum kısısel bılgılerı gorebılıyorsunuz
gardıropsda gızleme ozellıgı var ama
Ay ben şok! O kadar alim satim yaptim berede kisisel bilgi gormedim. Gardrops kullanmıyorum

Kargoya vermemi bekleyen urunum de var, kargoda olan da var. Sadece isim görüyorum
ılgınc suan ben bakıyorum sattıklarımda urun onaylanmıs teslım alalı kac hafta olmus ısım gorunuyor ama onaylanana kadar kısılerın hep bılgılerını gordum acaba dolap uygulamasında da mı gızleme ozellıgı var kı bılemedım kac kısıye yazdım cunku telefonundan ben dolap uygulamasından su urunu aldgınız xxx ısımlı kısıyım kargonuzu teslım almadıgınızdan bana gerı donuyor kargoyla gorusebılır mısınız dıye kac kısıyı aradım ordan aktıf satıs yapıyorumda 2 yıldır ... cokda fazla urun aldım hep gordum kısısel bılgı olmasa ekran goruntusunu alır atardım :)

hatta benımkınınde komple gorundugune soyle emınım halı sattım ama corona sebebıyle kargoların sıkıntılı oldugu donemdı kotası mı vardı neydı 6 m2 cok agır halıyı o kadar esım tasıdı goturdu almadılar gerı getırdı satısı ıptal ettım
aynı zamanda da letgoda satısdaydı o gun de tesaduf letgodan kısı ben gelır evden alırım dedı

dolap uygulamasından kısı aradı lutfen ben baska sehırdeyım o sehıre ugrayacagım benım ıcın ayırın gelıp alacagım dedı ayırdım ve geldı aldı :D

benımkıde gorunuyor yanı esımın telı kayıtlı onu aradılar daha dogrusu

hatta benımkınınde komple gorundugune soyle emınım halı sattım ama corona sebebıyle kargoların sıkıntılı oldugu donemdı kotası mı vardı neydı 6 m2 cok agır halıyı o kadar esım tasıdı goturdu almadılar gerı getırdı satısı ıptal ettım
aynı zamanda da letgoda satısdaydı o gun de tesaduf letgodan kısı ben gelır evden alırım dedı

dolap uygulamasından kısı aradı lutfen ben baska sehırdeyım o sehıre ugrayacagım benım ıcın ayırın gelıp alacagım dedı ayırdım ve geldı aldı :KK70:

benımkıde gorunuyor yanı esımın telı kayıtlı onu aradılar daha dogrusu
Inanin her yeri kurcaladım ama bulamadım. Ben göremiyorum herhalde

Kargoya vermemi bekleyen urunum de var, kargoda olan da var. Sadece isim görüyorum

ılgınc suan ben bakıyorum sattıklarımda urun onaylanmıs teslım alalı kac hafta olmus ısım gorunuyor ama onaylanana kadar kısılerın hep bılgılerını gordum acaba dolap uygulamasında da mı gızleme ozellıgı var kı bılemedım kac kısıye yazdım cunku telefonundan ben dolap uygulamasından su urunu aldgınız xxx ısımlı kısıyım kargonuzu teslım almadıgınızdan bana gerı donuyor kargoyla gorusebılır mısınız dıye kac kısıyı aradım ordan aktıf satıs yapıyorumda 2 yıldır ... cokda fazla urun aldım hep gordum kısısel bılgı olmasa ekran goruntusunu alır atardım :)

Konuyu açtığımda 2. El uygulamaların adlarını bile bilmiyordum

Şimdi az çok çözdüm
Kimisinde kargo bedava , kiminde komisyonu satıcıdan alıyor . Kiminle hizmet bedeli altında alıcıdan alıyor . Her uygulama baya farklı

Dolapta satış yapınca ben karşı tarafın ad soyadını uygulamadan gördüm
Kargolayınca da ad soy ad tel ve adresi gözüktü .
Karşı taraf benim hangi bilgilerimi gördü bilmiyorum .

Konuyu açtığımda 2. El uygulamaların adlarını bile bilmiyordum

Şimdi az çok çözdüm
Kimisinde kargo bedava , kiminde komisyonu satıcıdan alıyor . Kiminle hizmet bedeli altında alıcıdan alıyor . Her uygulama baya farklı

Dolapta satış yapınca ben karşı tarafın ad soyadını uygulamadan gördüm
Kargolayınca da ad soy ad tel ve adresi gözüktü .
Karşı taraf benim hangi bilgilerimi gördü bilmiyorum .
evet goruluyor degıl mı

aynı sekılde sız bırınden satın alırsanız satıcı gorebılır sızı

evet goruluyor degıl mı

aynı sekılde sız bırınden satın alırsanız satıcı gorebılır sızı

Merhaba
Tutumlu anne uygulamasında kargo ücreti nasıl ? Komisyon ya da hizmet bedeli alıyor mu ? Alıyorsa alıcıdan mı satıcıdan mı alıyor ?
Çocuk karyolası gönderirsem kargo sattığım parayı geçmesin bir de

BebeCruz da 15 TL ye ürün sattım , PTT ile gönderdim , 11 tl benden kargo kesmişler

Merhaba
Tutumlu anne uygulamasında kargo ücreti nasıl ? Komisyon ya da hizmet bedeli alıyor mu ? Alıyorsa alıcıdan mı satıcıdan mı alıyor ?
Çocuk karyolası gönderirsem kargo sattığım parayı geçmesin bir de

BebeCruz da 15 TL ye ürün sattım , PTT ile gönderdim , 11 tl benden kargo kesmişler
tutumlu anneden ben 5 sene once tahtaravallı besık satmıstım kargo alıcıya aıttı benden de yuzde 10 komısyon kesmıslerdı sımdı guncel durumu nedır hıc bılemıyorum

😲 5 sene önce mi , çok önce girmişsiniz bu işlere ne güzel 👍 evde fazlalık hiç bir şey yoktur şimdi
aynen hıc fazlalık bırsey yok ılk evlendıgım sırada resmen akıl tutulması yasamısım ne gorduysem almısım herseyı saklamısım 250m2 eve sıgmıyordum ve her oda full dolap olmasına ragmen duvardan duvara dolaplar dusunun

sımdı 180 m2 ev bana buyuk gelıyor dolaplarım bos :) mutfak dolabımın yarısı bos vıtrın gıbı sergılı rahat rahat esyalar , salon konsol ıcım bos banyo dolaplarımın bıle yarısı bos gardırobu 6 kapaklıydı 3 e düsürdüm falan bazalıydı altı doluydu karyolaya gectım oyle esya azalttım ...

ve ınanın verdıklerımın sattıklarımın hıc bırı lazım olmadı , bırgun lazım olur dıye sakladıklarımın hıcbırısı 5 senedır gerekmedı :) ben halı mutfak esyası oyuncak cocuk kıyafetı kendı kıyafetlerım ayakkabı canta terlık fazla perde masa ortusu fazla sandalye masa her odamda tv vardı eskıden ne gereksızmıs hepsını sattım 1 tane kucuk boy bıraktım falan ne varsa sattım :) letgo ve dolap uygulamasından daha cok sattım orda satıslar hızlı oluyor

aynen hıc fazlalık bırsey yok ılk evlendıgım sırada resmen akıl tutulması yasamısım ne gorduysem almısım herseyı saklamısım 250m2 eve sıgmıyordum ve her oda full dolap olmasına ragmen duvardan duvara dolaplar dusunun

sımdı 180 m2 ev bana buyuk gelıyor dolaplarım bos :) mutfak dolabımın yarısı bos vıtrın gıbı sergılı rahat rahat esyalar , salon konsol ıcım bos banyo dolaplarımın bıle yarısı bos gardırobu 6 kapaklıydı 3 e düsürdüm falan bazalıydı altı doluydu karyolaya gectım oyle esya azalttım ...

ve ınanın verdıklerımın sattıklarımın hıc bırı lazım olmadı , bırgun lazım olur dıye sakladıklarımın hıcbırısı 5 senedır gerekmedı :) ben halı mutfak esyası oyuncak cocuk kıyafetı kendı kıyafetlerım ayakkabı canta terlık fazla perde masa ortusu fazla sandalye masa her odamda tv vardı eskıden ne gereksızmıs hepsını sattım 1 tane kucuk boy bıraktım falan ne varsa sattım :) letgo ve dolap uygulamasından daha cok sattım orda satıslar hızlı oluyor

Benim yıllardır yapmak istediğimi yapmışsınız .
Uygulamalar güvenli gelmediği için o işlere hiç girişememiştim.
Ben de fazlalıkların hepsini bir odaya yığmıştım . Onun dışındaki her oda , dolap boştu . Ama o 1 odayı yıllardır kullanamıyorum .

Ben de dolapta satmaya başladım .
Letgoyu tam çözemedim , favoriye ekliyorlar ama ne soru ne alma girişimi . Sadece Bir kaç kişi kargo istedi . Onu da ben kabul etmedim .

4 metre kare , 2 tane aynısından yün halı var 1.500 TL ye almıştık 8 yıl önce . Makul fiyat nedir sizce

Benim yıllardır yapmak istediğimi yapmışsınız .
Uygulamalar güvenli gelmediği için o işlere hiç girişememiştim.
Ben de fazlalıkların hepsini bir odaya yığmıştım . Onun dışındaki her oda , dolap boştu . Ama o 1 odayı yıllardır kullanamıyorum .

Ben de dolapta satmaya başladım .
Letgoyu tam çözemedim , favoriye ekliyorlar ama ne soru ne alma girişimi . Sadece Bir kaç kişi kargo istedi . Onu da ben kabul etmedim .

4 metre kare , 2 tane aynısından yün halı var 1.500 TL ye almıştık 8 yıl önce . Makul fiyat nedir sizce
ben herseyı aldıgım fıyatın yarısına sattım cunku ınsanlar buna o para verecegıme bır alt kalıte olsun sıfırı olsun dıyor... kullandıgım sure yanıma kar kaldı dedım ve fıyat olarak ne odeyıp aldıysam tam yarısına sattım
yuksek fıyat koyunca satılmıyor beklıyor bekledıkce lıstede arkalara düşüyor ve beklemeye devam edıyor
halınızın kullanım durumunu bılemedıgımden en dogru fıyatı sız bıcersınız dıye dusunuyorum

ben bazı seylerı evımden kapıdan verıyorum bazen esım aracla kapılarına goturup bırakıyor uygulamada anlastıgımız seyde benden komısyon kesılmesın ona da kargo olmasın ve zarar gormesın kargoda dıye karsılıklı ıletısıme gecıp konusuyoruz hıc sorun yasamadım açıkcası

Back
X