• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Düşük...

niLitom_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Herkese Selamlar,

21 Mart'ta buraya üye olmuş ve tüm sürecimi "Aşılama Öncesi İç Dökme Seansı" başlığında sizlere anlatmıştım. O gün yazımı yazarken kalbim kırık, içim buruk, umutsuzluk tüm hücrelerimi kaplamıştı adeta...
Sonrası ise tam bir mucize gibiydi. O akşam yine de bir ihtimal diyerek 3 günlük gecikme sonrası test yapmak geldi içimden. Testi yaptım ve gayet belirgin 2 çizgi gördüm. Ellerim titremeye başladı, inanamadım. Atar topar nöbetçi eczaneye koşup erken gebelik ve normal gebelik testleri aldım. 3 test daha yaptım, hepsinde çift çizgiydi. Ama hala inanmakta güçlük çekiyordum, doktoruma fotoğraf attım. "Hayırlı olsun bu gebelik haberi" dedi..
İçim içime sığmıyordu, ne yapacağımı şaşırmıştım sevinçten. Sonrasında klasik süreçlerim başladı, Beta Hcg'ler bakıldı, ultrasonda kese görüldü. Beta artışı çok iyiydi, doktorumun istediği kan testleri temizdi. İçimde hep ilk düşüğüün korkusu olsa da herşey yolundaydı. Bu sefer oluyordu galiba diyerek kendimi teselli ediyordum. Doğum günümde kalp atışını dinlemiştik, "annecim burdayım, seninleyim" der gibi güm güm atıyordu. Bir kez daha herşey yolunda diye ayrıldığım klinikten, bayramdan sonraki haftasonu için randevu alarak ayrıldım. Tabii bu dönemlerde yoğun mide bulantılarım, baş dönmelerim, halsizliklerim oldu. Ama olsun, yeterki o iyi olsun ben dayanırım diyordum.
Bayramda çekirdek aile kahvaltısı yaptık, gezdik tozduk. Hatta bayram tatilinde bebek odası için mobilyalar baktık o heyecanla. Bu arada benim mide bulantılarım azalmaya başladı. (10. haftaya yaklaşmıştım.)
Randevu günü geldi çattı, eşimle birlikte doktora içimiz kıpır kıpır gittik. Ultrasonda "aa ne kadar büyümüş" dememize kalmadı ki doktorumun suratı düştü. Hiç yorum yapmadı, tekrar tekrar baktı. Gözlüğünü çıkardı, tekrar taktı. Bir sıkıntı olduğu belliydi ama konduramadık. Sonrasında bebeğin gelişiminin durduğunu, kalp atışı alamadığını söyledi. Dünya başımıza yıkıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık, inanmak istemedik. Donduk kaldık öylece.
Sonrasında doktorum kürtajdansa normal yolla ilaç ile düşük yapmamın benim için daha sağlıklı olacağını söyledi. Ama tercihi bana bırakmıştı. İlaç ile düşükte ilacın çok ağır olduğunu, genelde hastalarının ilacı aldıktan sonra dayanamayıp hastaneye gidip kürtaja alındığını söyledi. Ben ise kürtaj olmaktan çok korkuyordum ve daha önceki düştüğümde normal yolla kendi kendine olmuştu. İlaçla düşük yapmak istediğimi söyledim. Doktorumda bu sürecin ne kadar süreceğini bilmediğini, sabırlı olmamı söyledi. Pazartesi bana Cytotec 200mg 3 ilaç verdi.

Allah,sabır verdim cidden cok zor bir durum . Ve benim korkulu rüyam bu durum . Kafamda sanki buna benzer bir şry yaşayacakmısım gibi hissediyorum . Ben de 10. Haftada kontrole gideceğim. Belirtileriniz tamamen bitmiş miydi. Baska belirti var mıydı 😔

Çok geçmiş olsun canım üzüldüm böyle bi şey yaşamana keşke kürtaja yönelsen bebeği teste yollasan belki sebebi öğrenilir önlem alınır sonraki gebelikler için tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak çok zor benimde 2 düştüğüm var hep 6. Haftada gelişimleri durdu kalp atışlarını bile duyamadım şimdiki gebeliğimde kalp atışını duydum ama ya kaybedersem korkusuyla yaşıyorum rüyalarımda doktorun maalesef dediğini görüyorum hepimizin korkusu bu olduğuna da eminim 😓
Çok yorucu ve çok üzücü bi süreç ne desek ne yapsak boş rabbim sabır versin inş hayırlı evlatlar nasip olur tez zamanda kucağına alırsın

Çok geçmiş olsun canım üzüldüm böyle bi şey yaşamana keşke kürtaja yönelsen bebeği teste yollasan belki sebebi öğrenilir önlem alınır sonraki gebelikler için tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak çok zor benimde 2 düştüğüm var hep 6. Haftada gelişimleri durdu kalp atışlarını bile duyamadım şimdiki gebeliğimde kalp atışını duydum ama ya kaybedersem korkusuyla yaşıyorum rüyalarımda doktorun maalesef dediğini görüyorum hepimizin korkusu bu olduğuna da eminim 😓
Çok yorucu ve çok üzücü bi süreç ne desek ne yapsak boş rabbim sabır versin inş hayırlı evlatlar nasip olur tez zamanda kucağına alırsın
Merhabalar
Gebeliğin iz nasıl ilerledi gelişim durması için ne dediler
Ben de 4 defa 6 7. Haftalarda gelişin durması ile kürtaj oldum jiç Bi çaresini bulamadk

Merhabalar
Gebeliğin iz nasıl ilerledi gelişim durması için ne dediler
Ben de 4 defa 6 7. Haftalarda gelişin durması ile kürtaj oldum jiç Bi çaresini bulamadk
Doktor bütün testleri yaptı bi şey çıkmadı kan pıhtılaşması veya genetik bi sorun yokmuş çok şükür
ya yumurta kalitesiz ya sperm kalitesiz yada ikisi birden dedi eşime ve bana takviye vitaminler ilaçlar verdi 1 ay kadar ilaçları düzenli kullandıktan sonra çipli aşılama yaptık
Rabbim isteyen herkese kucağına almayı nasip etsin inş 🙏🏻
Hiç moralini bozma seni dinleyen anlaşabildiğin bi doktor bul inanırsan herşey olur gönlünü ferah tut
Rabbim çözümsüz dert vermesin inş tez zamanda nasip olur 💙

Doktor bütün testleri yaptı bi şey çıkmadı kan pıhtılaşması veya genetik bi sorun yokmuş çok şükür
ya yumurta kalitesiz ya sperm kalitesiz yada ikisi birden dedi eşime ve bana takviye vitaminler ilaçlar verdi 1 ay kadar ilaçları düzenli kullandıktan sonra çipli aşılama yaptık
Rabbim isteyen herkese kucağına almayı nasip etsin inş 🙏🏻
Hiç moralini bozma seni dinleyen anlaşabildiğin bi doktor bul inanırsan herşey olur gönlünü ferah tut
Rabbim çözümsüz dert vermesin inş tez zamanda nasip olur 💙
Sizin adınıza çok sevindim ♥️
Ben bulamadım olmadı.. Olduğum yerde en iyi dedikleri Dr Lara gittim.. Pıhtılaşmam var.. 3.gebelikte iğne ilaç hepsini kullandım ilk defa kalbini duyduk ama olmadı sonu aynı oldu.. 4.de ilaçların dozunu artırdık bu defa kalbini de duyamadık yine aynı oldu.. Ardından 8 ay boyunca tüp bebek tedavisi gördüm 1 embriyom oldu tutmadı.. 4.5 yıllık evliliğimde dile kolay neler yaşadım olmadı olmadı olmadı..
Nasip olmayınca ne yaparsan yap olmuyor

Sizin adınıza çok sevindim ♥️
Ben bulamadım olmadı.. Olduğum yerde en iyi dedikleri Dr Lara gittim.. Pıhtılaşmam var.. 3.gebelikte iğne ilaç hepsini kullandım ilk defa kalbini duyduk ama olmadı sonu aynı oldu.. 4.de ilaçların dozunu artırdık bu defa kalbini de duyamadık yine aynı oldu.. Ardından 8 ay boyunca tüp bebek tedavisi gördüm 1 embriyom oldu tutmadı.. 4.5 yıllık evliliğimde dile kolay neler yaşadım olmadı olmadı olmadı..
Nasip olmayınca ne yaparsan yap olmuyor
İçini ferah tut kuzum kötü düşünme zamanı vardır benimde 7. Evlilik yılım nasip dedim hep
Rabbimin bi bildiği vardır gez dolaş eğlen eşinle tedavinede hazır olduğunda devam edersin mutluluğuna ara verme canısı

İçini ferah tut kuzum kötü düşünme zamanı vardır benimde 7. Evlilik yılım nasip dedim hep
Rabbimin bi bildiği vardır gez dolaş eğlen eşinle tedavinede hazır olduğunda devam edersin mutluluğuna ara verme canısı
Sağolasın kuzum vardır elbet Rabbim in Bi bildiği.. Yok elinden gelen hiç bişey napalım..
Allah razı olsun ♥️

Back
X