yaklaşık 2 yıl önce ilk gebeliğimde 6-7 haftalıkken düşük yaptım, hemen 1 ay sonra tekrar hamile kaldım (doktor yönlendirmesiyle) 6 haftalıkken kalp atışı durdu yada hiç oluşmadı kürtaj oldum, bir yıl korundum. Ve bir yıldır hamile kalmaya çalışıyordum her ay bir ümitle evde testler yapıp durdum.Tabir yerindeyse hamile kalma aşkıyla yanıp tutuştum ama son ay artık çok yoruldum istemiyorum dedim İSTEMİYORUUUMMM artık bebek düşünmeyeceğim, testler yapmayacağım, gelirse çok mutlu olacağım ama gelmezse gelmesin yeter dedim adet oldum ve adetimden 3 gün sonra tekrar ağrılı sancılı adet görmeye başladım doktora gittim ki meğer hamileymişim ama bu da dış gebelik 15 gün önce ameliyat oldum. Sol tüpüm alındı. Ve o günden bu yana sürekli bunları düşünüyorum, bir an olsun beynimden bebek dış gebelik, ameliyat.... uzaklaştıramıyorum. Bir ayette diyor ya:...biraz canlardan, biraz mallardan eksiltme ile imtihan edeceğiz... Allah bizi böyle sınıyor ve ben bu sınavıma da sabredip, şükrediyorum. İsyan değil benimkisi ama yoruldum ve elimde değil düşünmeden edemiyorum ve 10 gündür doğru düzgün yemiyorum, içmiyorum, kimseyle görüşmek istemiyorum ve sürekli uyumak istiyorum. Sürekli internette araştırma yapıyorum, okuyorum ama beynimdeki sorulara cevap bulamıyorum. Kafamdaki sorular: 3. gebelikten sonra benden amaliyatta alınan şeyin genetik incelemeye gitmesi gerekmez mi? (doktora eşim sormuş sadece hayır demişler) biz iki düşükte de nedenini sorduk bu genetik incelemede belli olur ama genetik inceleme yasal olarak 3. gebelikte yapılıyor denilmişti. 6 ay korunacağım peki ya sonrasında nasıl hamile kalacağım ya yine dış gebelik olursa diğer tüpümü de kaybedersem. Böyle bir durumla karşılaşmamam için benim tüp bebek mi yapmam gerekiyor? Bir hafta önce kontrole gittiğimde doktorun peşinden çok koştum ama malum devlet hastanesi bir türlü yakalayamadım. Kontrolümü de bir hemşire yaptı sorun yok dedi gönderdi ama benim sorularım cevapsız kaldı