2. deneme için hazırlanan arkadaşlar..

TheSecret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
215
1
46
Adana
selam kızlar ilk denemem hüsranla sonuçlandı maalesef!sizlerle şimdi ufak tefek bilgiler paylaşacağım.bu benim ilk tedavimde eksik gördüklerim.siz atlamayın diye paylaşıyorum:
1-öncelikle TSH değerlerinize dr istemese de baktırın.normal degerleri 0-4 arası.ama anne adayında 2.5i geçerse tiroit baskılayıcı ilaç kullanılamlıymış!yoksa erken kanama yada düşük riski çok fazlaymış!
2-AMH adlı bir başka hormon yumurtalarınızla ilgili hayati bilgiler taşıyor.mutlaka baktırın.özel gelişim yada yeditepe üniv. bakılıyor!
3-kısa ilaç protokolü en son 20 sene önce kullanılmış.artık pek çok dr denemiyor bile.uyanık olun!drlar kolay görünen hastalarına uygulayıp kısa yoldan gebelik elde etmeye çalışıyor,üzerinizde ygulanan bir çeşit kumar bu.dr şansını deniyor sadece!neden kısa protokol uyguladığını size açıklasın bence..
4-transfer sonrası uygulanan crione jel gün içinde yapılıyor ki,hareket edilsin.uygulama sonrası vajen duvarları birbirine değdikçe emilim hızlansın bebeğe progesteron gidebilsin.asla yatarken yapılmıyor.işe yaramıyor çünkü!bana doktorum yatmadan yap ve yat demişti.kaliteli embriyoların prog.desteğine ihtiyacı olmayabilir ama tutunmaya yüz tutan,düşmeye meyili olan, ama yeterli ilaç desteği alamayan embriyoların tutunamayıp düşmesi anlamına geliyor bu.
5-internetten sipariş edebileceğiniz bir kaç ilaç adı yazacağım.temin edebilriseniz bence yararı olur.sperm morfolojisi bozukluğu ve yumurta rezervi için kadın ve erkeğin beraber kullanacağı co-enzim 100mg, yalnızca erkeğin kullanabileceği arginmax..GNC yazın google size bulacaktır.
ben ilkinde tedaviyi yürüten doktordan vazgeçtim.artık kendime daha çok güvenebileceğim bir hekim arıyorum.araştırmalarıma başladım.yukarıda yazdığım ilaç ve hormon testleri bir prof. reçetesindendi.şimdi derin nefes çalışmaları yapıyorum.bol bol dua ediyorum.pozitif düşünmek için elimden ne gelirse yapıyorum.hepsi 2. denemeye beynimi hazırlamak için.allahım güç versin hepimize.gelin sizde ilk tedavinizde eksiklikleri söyleyin.biz üzüldük ama başkaları üzüntülerimizden yarar sağlasın.onlar aynı hatalara düşmesin.her işte bir hayır var denir ya,bizim üzüntümüzün hayrı da başka anne adaylarını aydınlatmak olsun..

Merhaba canım. Ben de 1. denemeyi temmuz da oldum. Sonuç negatif. Neden olmadı hiç bilmiyorum kısmet değilmiş dedim geçtim. Burayı sonra keşfettim. Bilmediğim o kadar çok şey varmışki. heleki senin yazdıklarından sonra. Özellikle crione jel. Bunu bende kullandım Doktorumda özellikle yatarken kullanmamı söyledi. bende özellikle hareket bile etmedimki daha etkili olsun diye.
Kısa uzun ilaç protokolu çok anlamadığım bişey. Adetin 2. gününden sonra başladık ilaçlara. Birçok arkadaşımda öyle sanırım.
Ben troid ameliyatı oldum 5 sene önce. Değerlere bakıldı ama normal değerlerin ne olması gerektiğini açıkçası bilmiyorum. teşekkürler bilgiler için

canım sende izmirde oturuyomuşsun bende izmirdeyim sen nerde yaptırdın tüp bebeği ben ilk denememde smyrnda yaptırdım ve son derece memnun kaldım herşeyinden doktorundan hemşiresinden hasta bakıcısına kadar ve pozitif sonucu gördüm ancak malesef 9. haftada kaybettim yazdıklarını okuyup kendimle karşılaştım benim uzun protokoldü ve cirione leli doktorum özellikle yap ve mutlaka yürü demişti sakın yatma diyede üzerine basarak söyledi şimdi ikinci denemeyi yaptırıcam birkaç ay içinde ve tabiki yine smyrnada nerede yaptırdın bilmem ama smyrna yı mutlaka tavsiye ederim bide ben herşeyi çok fazla irdelemekten yana değilim ne kadar irdelersem ayrıntı bilirsem o kadar takılıp huzursuz oluyorum bence sende okadar detaya girme fazlacada kafana takma çünkü biliyosunki stres çok etkili psikolojini ve kafanı rahat tut canım tedavinde başarılar

verdıgın bılgıler ıcın sagol arkadasım bende temmuzda aldım olumsuz sonucu 2. ıcın suanda yuregım yetmıyo o stresı tekrar yasamaya dusunup duruyorum nolacak dıye. bende de kısa protokol yapıldı polıkıstık over oldugu ıcın bu tercıh edıldı bu tıp hastalar ılaclara asırı tepkı verdıgı ıcın boyle yapılırmıs bende ıkna oldum ınsallah yanlıs bı uygulama degıldır. jel konusundada bana sabah aksam demıslerdı ben evın ıcınde gezınıyordum yatmıyordum ama yıne ıse yaramadım. tup bebek olayı cok hassas bı konu Allahtan korkan ınsanlarla karsılasmak en onemlısı cunku bu durumdan fayda saglamak ısteyen cok yer var bızde net olarak anlamıyorum neler oldugunu kendumızı teslım edıyoruz ellerıne...hayırlısı hakkımızda

bilgilendirme için teşekkürler. bende jel kullanımı ardınan hep yattım aslında transfer sonrasında 11 gün hep yattım ve hareketsizlik yüzünden kabızlığa da engel olamadım.... tabii nasip herşeyden öncesi.

rica ederim kızlar.yararlı olduysam ne mutlu.
öncelikle ilk uygulamamı istanbulda anadolu yakasında yaptırdım.doktorum medikalpark göztepeden can şener'di.takipleri özel kliniğinde yada medikalparkta,opu ve tarnsferi jinemed kalamış tüp bebek merkezinde yaptı.aslında o benden çok umutluymuş,%60-70 gebelik bekliyordu.kolay bir hastaydım,kısa protokol uygulayarak üzerimde şansını denedi..ayrıca transfer sonrası ilaç kullanmada da yanlış yönlendirdi.ve sonuç hüsran..
neyse..kapattım o konuyu ben.şimdi araştırıyorum sürekli.yine istanbulda yaptıracağım kasım yada aralık gibi hayırlısıyla.yeditepe üniv.prof.dr cem fıçıcıoğlu ile görüştüm.çok profesyonel bu konuda.belki onunla denerim,daha tam bilmiyorum.
siz nerelerde ne zaman yaptıracaksınız kızlar.hazırlık süreçinde neler yapıyorsunuz.moralimizi ne yapsak da yüksek tutabilsek.var mı fikri olan?

crione jel kullandıktan sonra mutlaka hareket et şeklinde uyarıldım. o nedenle sıktıktan sonra hareket ediyorum ama çamaşırımda ıslaklık oluyor, yani bir kısmı dışarı geliyor. bu bir sakınca yaratırmı? önceki tedavide prognex iğne vermişlerdi sabah akşam. şimdi iğneyi kaldırdık dediler. içim tereddütlü ???

transferden sonra hep yatmakta doğru değilmiş. rahme kan gitmiyormuş, ilk üç gün az ve yorulmadan hareket etmek gerekliymiş, sonraki günler dikkatli şekilde günlük hayata dönmek gerekliymiş. asılmak, koşmak, atlamak, hızlı merdiven çıkıp inmek, düşmek, ağır spor gibi şeyler yapmadığın sürece 12 günü, günlük hareketlerinle yaşaman gerekiyormuş.

transferden sonra ilk üç gün banyo önerilmiyor, sonraki günlerde hep ılık suyla banyo yapılmalıymış.

birde ilaç, jel saatlerine dikkat etmek şart. hep aynı saatlerde düzenli olmalıymış.

12 gün boyunca kabız olmamak gerekliymiş, kabız olunca hemen doktoru arayıp ilaç almak gerekliymiş. suya katılıp içilen bir toz veriyorlar.

beslenirken sulu gıdalar almalı, kızartmalardan uzak durmalıyız.

folik asit kesinlikle ihmal edilmemeli.

transferden sonra bol bol günde en az 2 litre su içmek gerekliymiş.

bunlarda benim öğrendiklerim.

Merhaba cnm yazdığın maddeler içinde benimde başıma gelen aynı olay
"kısa ilaç protokolü en son 20 sene önce kullanılmış.artık pek çok dr denemiyor bile.uyanık olun!drlar kolay görünen hastalarına uygulayıp kısa yoldan gebelik elde etmeye çalışıyor,üzerinizde ygulanan bir çeşit kumar bu.dr şansını deniyor sadece!neden kısa protokol uyguladığını size açıklasın bence.."
Bana açıkladı doktor :)) dedi ki kısayı denedik tutmadı şimdi uzun deneriz :)) Sanki deneme yanılma yöntemi eeee senin kazancın oldu hastaneye para girdi benim neyim oldu ...
Çoğu doktor uzun protokol uyguluyor zaten .

tutmayan arkdaslar sorunun ne olduğunu ne için tedavi gördüklerini yazarlarsa daha iyi olr diye düşünüyorum....bnde yumurta yetmezliği vardı...ilk tedavimde 2 yumurta elde edildi....2 de boş çıktı..nedeni çatlatma iğnesinin erken vurulması yada yanlıi ilaç oalbilirmiş..

merhaba kızlar benimde ilk denemem tuttu fakat boş gebelik oldu. Ve 2 hafta önce kürtaj olmak zorunda kaldım. Gerçekten çok zor günlerdi. Doktorum 2 -3 ay ara verelim dedi. Zamanın dolmasını bekliyorum.
Bana uzun protokol uygulanacaktı lucrine başladık. Fakat lucrin yumurtalarımı baskılamadığı için bir sonraki reglimde kısa protokol uygulandı. Bazı kişilerde lucrin işe yaramıyormuş.
16 tane yumurtam olmuştu ama sonuç malesef ve hiç dondurulmuşta kalmadı.
Bende araştırma yapıyordum acaba 2. tüpe başlamadan önce ne gibi testler yapsam diye. Kromozon analizi çok önemli diye duydum onu araştırıp onu yapmayı düşünüyorum. Troid hastası olduğum için sürekli ilaçımı kullanıyorum şuan değerim çok iyi. Ama hep kullanmaya devam edecekmişim.
Ben özellikle yumurta kalitemi merak ediyorum. Onun için ne yapabiirim acaba...
inşallah 2. tüpde bebişleirmize kavuşuruz...

bende ve eşimde bir sorun yok açıklanamayan infertilite denildi. Fakat hiç kromozon analizi falan yapılmadı. Acaba diyorum sorun ondamı.
Bana yapılanlar sıradan kontroller hormon tahlileri, ultrasonda yumurta takibi, rahm filmi. Bunlarda sorun yok.
Eşimdede sadece spermiograma bakıldı oda iyi çıktı.
Başka ne yapmak lazım acaba ????

Bende ilk denememi mayıs ayında yaptım ve negatifle sonuçlandı benim uzun protokoldu jeli akşam saat 9 gibi yapıp 15 dk sokakta yürüyüş yapıp geliyorduk sonra yatıyordum ilaçları düzenli kullanmak gerekli ben kliniğimden ve doktorlarımdan çok memnunum onlar her ayrıntıyı neden uzun protokol seçtiğini herşeyi detaylı anlattı nasipse 2.denemem aralık ayında yine aynı merkezde olucak ama bu sefer kısa protokol uygulanacak pko hastası değilim benlik hiç bi problem yoktu sadece tedaviye başladığım anda troit hastası olduğum öğrendik ve hemen ilaç tedavise başladık neden bu sefer kısa protokol uygulayacağımaz gelince vücüdüm ilaçlara çok tepki verdi adettin 21. Günü başladığım lucrin iğne uzun bi adet gecikmesi yarattırdı ve iğneler haplar bende yaklaşık bi 10 kilo ve selilüte neden oldu o yuzden doktorum bu sefer kısa protokol uygulayacağız vücüdünün tepkilerini kontrol altına almalıyız dedi :)

Cnm gerçekten o kadar kilomu yaptı uzun protokol . Bende kısa protokolde 4 kilo aldım çok kilolu olmadığım için o 4 kilo beni hamile gibi gösteriyordu herkes hamilemisin diye soruyordu negatif almanın üzüntüsüyle bu soru beni çıldırtıyordu ...
Neyse ki sıkı bir rejimle o 4 kiloyu verdim.
Bazı arkadaşların doktorları 2 embriyo transferi yapıyormuş.İnş senin doktorun da böyle yapar.Ayrıca fazla embriyo koyan doktorlarıda asla yadırgamıyorum bizlere destek olduklarından dolayı kutluyorum hihoyyyt

Son düzenleme:
Tatlım nerdeee 2 embiriyo yok öyle bi ihtimal bu seferde tutmazsa ondan sonra 2 embiriyo bizim klinik prensipli kesinlikle yapmaz olsun canı veren rahman tek embriyoyuda çift yapar o ol desin yeterki kaç arkadaşımızın tek yumurta ikizi olduklarına şahidiz burda allah hepimiz için hayırlı olanı nasip etsin

Evet ama yapsalar fena olmaz kaydirigubbakcemile3 yapan yerler var ne güzel kaydirigubbakcemile3
Artık bizde bekleyeceğiz benimde tek embriyo koyulacak maalesef 2. olduğu için zaten 1 tane dondurulmuşum var

mrb canım seninle hep aynı zamanlara denk gelmişiz bende ilkini mayısta yaptırdım ikinciyi aralık ta düşünüyoz nasipse hakkımızda hayırlısı:Saruboceq:

Canım bende kromozom analizinin peşindeyim..Bence de en önemlisi bu..İi köti bir sürü tahlil yaptırdık ama kromozomlar hakkında hiçbir bilgimiz yok...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…