• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 defa başarısız tüp bebek denememiz oldu

bitter81

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
16
5
18
43
Bülent Bey merhaba, ben 34 yaşındayım ve hiç çocuğum yok. Eşimle yaklaşık 1 sene kendi denemelerimiz sonuç vermeyince, muayenelerim sonucu her iki yumurtalığımda da çikolata kisti olduğu tespit edildi. Sağ taraf 5,5 cm. sol taraf 2,5 cm. büyüklüğünde. Tedaviye başlamadan önce prof. ve konusunda uzman doktorlarla görüşmelerim oldu. Genel görüşleri, kesinlikle ameliyat olmamam ve hemen tüp bebek denemem yönündeydi. 2 defa denememiz oldu ama maalesef bir sonuç elde edemedik. İlk transferim 3. gün, ikinci transferim 5.gün yapıldı. Rahim filmi, histereskopi ve son olarak kromozom testlerimiz de yapıldı, bunlarda hiçbir sorun çıkmadı. Doktorum yumurta ve spermlerin durumunun iyi olduğu halde, 3. günden sonra embriyoların yaşamadığını belirtiyor ve sebebini de anlayamıyor. Zaten 2 denememizde de dondurabileceğimiz embriyo kalmadı. Bana tavsiyeniz nedir, bu tür uygulamalarda gittiğimiz tüp bebek merkezlerinin gerek teknolojisini, gerekse çalıştırdıkları embriyologların bu konudaki bilgilerini nasıl bilebiliriz? Acaba artık ameliyat olsam mı diye düşünmeye başladım yada başka bir merkeze başlamam ne kadar doğru kafam gerçekten çok karışık. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler...

Back