• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 dakikanızı ayırabilir misiniz?

sevim765

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2017
12
3
1
Sevgili ablalarım size bir derdimi anlatmak ve tavsiye almak için bu konuyu açtım 3 4 senedir psikolojik sorunlar yaşıyorum 1 ay ergen psikiyatrisinde yatılı olarak da kaldım yani basit sorunlarım yok birçok psikoloğa gittim ama evden çıkamıyorum bu yüzden bir yıl sınıfta kaldım kendimi iyice bıraktım 5 kez intihar girişiminde bulundum depresif depresyon bilmem tanısı konulmuştu düzenli olarak tedavi olmadığım için iyileşemedim ama bu 1 ay içersinde karar verdim terapiye ve psikoloğa düzenli olarak gidicem gerekirse ilaç bile kullanıcam fakat benim sorunum şu okula gidemiyorum devamsızlığım 20 günü buldu rehberlik hocası durumumu biliyor okula gitmeye çekiniyorum kendimi yalnız hissediyorum psikologdan bununla ilgili rapor alabilir miyim iyileşene kadar yoksa sınıfta kalıcam gitmek istiyorum ama gerçekten olmuyor elimde değil böyle olmayı gerçekten istemiyorum psikoloğa annem sizce ne demeli ya da nereden alabiliriz bu raporu

Bu arada bak kendin de farkındasın, düzenli tedavi olmadığın için iyileşememişsin. Ailenle de konuş, seni takip etsinler bu sefer tedavini yarıda bırakms. Acil şifalar dilerim.

Ayrica psikolog rapor veremez, psikiyatrist yazabilir ancak. Heyet raporu gibi bir sey istiyorsan onun icin kapsamli bir muayene sonrasi psikiyatrist uygun gorurse heyet icin basvuruda bulunmaniz icin yonlendirir.

Rapor hastaneden alınıyor

Devlet hastanesinden psikiyatriden rapor almalısın. İntihara yeltendiğini söylemen yeterli olur. Rapor doktordan ve devlet hastanesinden olmalı. Psikologlar doktor değil.

Peki derdin nedir evlat, neden böyle oldu? Onu da yazmak ister misin?
Düzenli olarak gittiğim bir psikolog olmadı bu cumartesiye özelden randevu aldı annem, çalıştığı için kendi hastanesinden alabildi 16 yaşındayım 12 yaşımdan beri içime kapanıp asosyal biri oldum kilo aldım yorgunum babamı kaybettiğimden beri bu böyle özel hastaneden alma şansım yok mu

Düzenli olarak gittiğim bir psikolog olmadı bu cumartesiye özelden randevu aldı annem, çalıştığı için kendi hastanesinden alabildi 16 yaşındayım 12 yaşımdan beri içime kapanıp asosyal biri oldum kilo aldım yorgunum babamı kaybettiğimden beri bu böyle özel hastaneden alma şansım yok mu

Annen bir müdürü arasın, durumu söylesin. Sonra da özel hastane raporu kabul oluyor mu sorsun derim. Devleti de gözünde büyütme, 1 günde alırsın.

Yo hayır devamsızlıktan kalmadım ama bu gidişle kalıcam gerçekten elimde değil normal biri gibi davranıyorum intihar seneryoları kurup duruyorum yaşım küçük olduğu için psikolog bakıyomuş

Hayir yaşın 18 in altindaysa da cocuk psikiyatristi bakmali. Psikologlarin tip egitimi olmadigi icin rapor/ilac yazma, kliniğe hasta yatirma gibi haklari yok.

Canım psikiyatri doktoruyla görüş rapor verirler muhtemelen. Annen müdürle, hocalarla konuşsun. Benim bildiğim bir kaç kişi var ilkokulda lisede kesin kalacakken velisinin okulla konuşmasıyla falan bir şekilde halloldu kalmadılar. O yüzden annen gidip konuşsun.

Hayir yaşın 18 in altindaysa da cocuk psikiyatristi bakmali. Psikologlarin tip egitimi olmadigi icin rapor/ilac yazma, kliniğe hasta yatirma gibi haklari yok.
Duyduğum kadarıyla heyet raporu varmış ben aslında
Okul 60 günlük raporu almamın daha iyi olacağını söyledi rahat rahat tedavi olmam için işte bunu nasıl alabilirim onu bilmiyorum

Ne teşhis koydular? 5 kere intihara yeltenmişsin, çok üzüldüm. Gencecik, pırıl pırıl kızsın. Ne yazacağımı da bilemedim.

Psikolojik sorunlar yaşayan ilaç kullanan o kadar çok insan var ki ilaçlarını ve terapini düzenli al herşey yoluna girer bence okula da devam edebilirsin ama tabi kendin bilirsin ama okulu sakın ihmal etme senin durumun geçici unutma tedavini olduktan sonra herşey normalden daha iyiye döner merak etme güçlü ol zaten farkındasın bilinçlisin en kısa zamnda atlatırsın rapor olayını bildiğim kadarıyla hastaneler veriyor ama detaylı bilmiyorum ne yazık ki

Duyduğum kadarıyla heyet raporu varmış ben aslında

Okul 60 günlük raporu almamın daha iyi olacağını söyledi rahat rahat tedavi olmam için işte bunu nasıl alabilirim onu bilmiyorum

Simdi soyle guzelim,
Eger doktor seni klinige yatarak tedavi altina almayi uygun bulursa zaten o durumlarda rapora ihtiyacın yok. Hastanede yattigini belgelediginde bu yeterli olacak.
Eger yatili tedaviye gerek yok diyorsa o zaman heyet raporu cikarman gerekir. Heyet raporu 40 gunun ustundeki günlere verilir. Is gormez, sosyal hayatla uyumlu olmadigini dusunurse o zaman bunun icin doktor basvuruda bulunur ve hastanenin heyet kurulunun onayi gerekir.
Senin buna gercekten ihtiyacin var mi yok mu burdan ben bilemem tabii ama oncelikle bir cocuk psikiyatristine basvur. Tedavi olmak icin basvur ama. Hem sikintilarini ve intihar egilimlerini anlat hem de heyet raporu istediğini. Doktor yardimci olmaya calisacaktir.

Canım psikiyatri doktoruyla görüş rapor verirler muhtemelen. Annen müdürle, hocalarla konuşsun. Benim bildiğim bir kaç kişi var ilkokulda lisede kesin kalacakken velisinin okulla konuşmasıyla falan bir şekilde halloldu kalmadılar. O yüzden annen gidip konuşsun.
Ne teşhis koydular? 5 kere intihara yeltenmişsin, çok üzüldüm. Gencecik, pırıl pırıl kızsın. Ne yazacağımı da bilemedim.
Depresif bozukluk tanısı konulmuştu inan bende bilmiyorum sadece biraz anlayış bekliyorum o kadar ne yazık ki kimse anlamıyor

Back
X