2. Çocuk ?

merve

consume obey die
Pro Üye
13 Ocak 2020
44.906
170.268
33
Merhaba bdv ahalisi,

2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.

Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. 🤪 Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?

Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...

Birilerinin bir şeyler demesine ihtiyacım var.

Merhaba bdv ahalisi,

2. Çocuk istiyorum. Kızım kasım sonu 2 yaş olacak. Çoğunuz biliyorsunuz ki tedaviler esnasında sürpriz geldi. Bende amh düşük. Muayene olduğum doktorlardan biri(prof.) Menapoz yaşım için 40ı bulmayabilir bile demişti. Belki de tekrar çocuğum olamayacak. Elhamdülillah bir tane var. Allah onun bahtını güzel eylesin. Şimdiye kadar çok zorlandığım anlar oldu tabi ki. Hala zorlanıyorum. Belki bir hafta önce aman ne ikincisi yapamam bakamam demiş bile olabilirim ama kardeş çok güzel bir şey. Bencillik ediyor olmak da istemiyorum. Hala çok emiyor. Geç çıktı dişleri. Bir tane bu ara zorlayan var sabaha kadar mememde yaşıyo. Hala kesintisiz gece uykum yok. Daha sonra tempom rahatlarsa başa sarmak da zor gelebilir. Zaman zaten aleyhime. Ama bakıyorum hala çoook ilgiye ihtiyacı var koşup oynayıp kudurup duruyoruz.

Ve önümde ciddi bir göç var. 1600 km öteye taşınacağım yaz, en geç güz gibi. Ailelerden daha da uzaklaşacağım yani. Bir faydaları oldu mu yoo ama şimdi gebe olsam bir rahatsızlık olsa bulantı vs. kolayca anneme de kv de gider minderiri sererim. 🤪 Ama gebe iken taşınmak o yolculuk zorlar mı?

Annem babama bakıyor. Babam engelli. Ve çarşamba günü kolonoskopisi var annemin. Bu benim için sarsıcı oldu. Abartma diyenler olacaktır. Bir teyzemi kolon kanserinden kaybettim bir dayımı da lösemiden. Annem 60 yaşında değil henüz. Dayım ve teyzemin yaşı vardı. Genel cerraha git demiş anneme aile hekimi o öneriden sonra ara ara oturup ağlıyorum. Kafamdan geçmeyen senaryo kalmadı. Yani planlar önemli elbette bodoslanmamalı kararlar alınırken ama bir o kadar da önemsiz aslında...

Yap

Merhaba bdv ahalisi,

Sana hep diyom yap diye. Her türlü zorluğu olacak emin ol. Eylül 3-4 yaşında olsaydı da zorluğu olacaktı şimdi de zorluğu olacak. Bence yapmalısın. Zaten ha deyince kiiimmmse hamile kalamıyor. Korunmayı bıraktığın ay hamile kalacaksın diye bir şey yok biliyorsun ki. Ama Allah'ın işi belli olmaz çat diye hamile de kalabilirsin. Çok şey yazmaya gerek yok bence yapmalısın.

Ama zaten doğurgan değilim yumurtalar kalitesiz. Pişman olur muyum bekledim tekrar hamile kalamıyorum diye ondan çok korkuyorum.
Sende haklısın ama diğeride çok küçük ama kendine güveniyorsan yap gitsin ilerde pişman olmak istemezsen. Annemde stresten 40 ında menopoz oldu keşke bir tane daha yapsaydım pişmanlığı oldu. Ama diğer bir seçenek tekrar görünüp önünde ne kadar süren var bir sene daha beklenebilir durumdaysa tabi şapkanı önüne alıp iyice tartıp yapman lazım.

Hemen olacağını bilemeyiz ki Mervecim belki de hemen olur kim bilir hele emziriyorken ihtimal biraz daha düşüyor sağlık sorunların olmasa bence erken bekle derdim annene de çok geçmiş olsun Allah korktuğunuza uğratmasın benim kız ile oğlan arasında 3 buçuk yaş var ailelerden uzak biri olarak zorlandım mı evet zorlandım son 6 yıldır deliksiz uykuyu unutmuşum mesela hele ikisi birden hastaysa veya birinin hastalığı bitip öbürü başlıyor ama geçecek büyüyecekler deyip teselli buluyorum

Bende konuyu takipteyim bazıları hiç ara verme derken bazılarıda bezi memeyi bırakmadan yapma diyor. Ard arda yapanlar ne kadar süre sonra rahatladi yada ara açanlar nelerde zorlandı bunlari bilmek lazim

Ailede bizde de kolon kanseri geçmişi ve vefatı söz konusu annem de geçen aylarda kolonoskopi oldu karın şişliği vardır çok fazla şükürler olsun rabbime sadece gastrit sonucu geldi kolonoskopi tertemiz çıktı sizin de öyle olacaktır yürekten inanın evham yapmayın diyemem gecelerce uyuyamadım günü gelene kadar anlıyorum o yüzden 🙏🏻🙏🏻inşallah iyi sonuçlar gelecektir

Yaş farkı az olunca anne için zor olur ama çocuklar için güzel bence. Benimkilerin arası çok fazla mesela asla arkadaş gibi olamayacaklar. Bi de büyüyünce de farketmiyor ayrı ayrı sorunları oluyor sadece dersidir kursudur çocuk yine ilgi istiyor yine 2ye bölünüyorsun küçükteki kadar olmasa da. Ben bilseydim ikinci olacak daha erken yapardım. En azından birlikte oyun oynamaktan keyif alırlardı. Bence 2.buçuk yaş sonrası olabilir emzirmeyi kesip tuvalet alışkanlığı edindikten sonra hamile kalsan 1 sene de öyle derken 3 buçuk yaş ideal gibi. Tamamen benim fikrim.

27-28 haftalik hamileyken 9600km uzaga tasinacagim transatlantik goc yapiyoruz. 😅 O yuzden o konuya yapabilirsiniz diye dusunuyorum.

Ama ikinci cocuk konusu bence ilk hamileliginizin nasil gectigi ile de ilgili. Cunku zor bir hamilelik gecirirseniz bu defa size muhtac bir cocugunuz var. Benim hamileligim o kadar zor basladi ki Hyperemesis Gravidarum yasadim tam 2 ay boyunca kustum ve serumla beslendim. Zaten zayif hamile kalmistim cok kilo verdim iyice bir deri bir kemige dondum. Perinatologum Hyperemesis'in her hamilelikte daha da kotu olabilecegini soyledi, ben zaten asla tekrar ayni seyleri yasamaya cesaret edemem, hele ki bir cocugum da varken.

Merhaba bdv ahalisi,

Benimkilerin arasında 20 ay var şuan küçük 15 aylık ve beraber oynamaya başladılar başta biraz zor oluyor ama bir iki ay içinde kendi düzenini oluşturup gayet rutin halinde yapıyorsun herşeyi yaş farkı azken daha kolay tanıdığım var onun arada 4 yaş çok zor diyor birinin okulu var diğeri uyumuyo vs sıkıntı yaş yakın olunca yapılan şeyler aynı olduğu için daha kolay oluyor şuan bile terlikle oynuyorlar büyük terliği atıyor küçük alıp koşa koşa geri getiriyor maksimum yürüyene kadar zorluk küçük olan yürüdükten sonra birbirlerine arkadaşlar

X