• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. çocuk ne zaman olmalı?

refref85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
38
0
0
Ankara
arkadaşlar benim 1.5 yaşıda bir oğluşum var. sizce 2. çocuk nezaman olmalı? şahsen oğluşum 3 yaşındayken 2. çocuğu istiyorum. aralarında çok yaş olursa rahatlığa alıştıktan sonra zor gelir diye tahmin ediyorum büyük sorumluluk.. sizce çok mu yaş farkı olmalı yoksa az mı?

arkadaşlar benim 1.5 yaşıda bir oğluşum var. sizce 2. çocuk nezaman olmalı? şahsen oğluşum 3 yaşındayken 2. çocuğu istiyorum. aralarında çok yaş olursa rahatlığa alıştıktan sonra zor gelir diye tahmin ediyorum büyük sorumluluk.. sizce çok mu yaş farkı olmalı yoksa az mı?

Bende cevap bulurum diye girdim, kimse bisey yazmamis.Oglum 4 ay sonra iki yasina girecek.Ben seneye dusunuyorum ikinciyi.Aralarinda 3 bucuk yas farki olacak.Daha erken olsun istiyordum ama nasip..cok yas farki olmasin derim ben.kardeslik duygusu icin 2-4 yas ideal.10 yas ve uzeri olursa ki, aralarinda nesil farki olur ozaman..

Bende cevap bulurum diye girdim, kimse bisey yazmamis.Oglum 4 ay sonra iki yasina girecek.Ben seneye dusunuyorum ikinciyi.Aralarinda 3 bucuk yas farki olacak.Daha erken olsun istiyordum ama nasip..cok yas farki olmasin derim ben.kardeslik duygusu icin 2-4 yas ideal.10 yas ve uzeri olursa ki, aralarinda nesil farki olur ozaman..

gerçekten çok haklısın..hemde oğlum anaokuluna başladığı zaman sürekli onla ilgilenmem gerekir.oyüzden 2. çocuk oğlum anaokuluna gitmeden önce aradan çıkmalı diye düşünüyorum..bilmem yanlış mı düşünüyorum..

bende cok yas farkı olmasından yana deılım 3 yas güzel bence dedıgın gıbı cok ara verınce göze alamam sanırım yasım 30 oldu dogana kadar 31-32 olcam ancak sonra rahata ererız ınsallah ama benım su an oglum 20 aylık az daha olmasın ıstıyorum hayırlısı:34:

bende 3 yaşın normal oldugunu düşünüyorum kızım şuan 15 aylık biraz daha zamanım var benim tabi hayırlısı... 1. çocuk okula giderekn 2. de elinden tutup seninle gidebilmeli küçük olursa kime bırakacaksın her zaman. kolay olmaz 2 si bir arada ama hem çocuk için hemde ilerde kendimiz için böylesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.ikisi bi arada büyür.

Genel olarak herkes 3-3.5 yaş diyor..yeniden hamile kalıp o doğum sancısını çekmek istemiyorum ama kardeş gerek. ilerde birlik olurlar kollarlar kendilerini inş..

slm bayanlar bende o kadar uzun süre kararsızlık yaşadım ki eşimin ısrarları sonucu oglum üç buçuk yasında iken tekrar hamile kaldım su an dört aylık hamileyim oglumun bütün düzeni oturdu yemek tuvalet biberon emzik en önemlisi uyku öyle rahatladım ki artık aklıda herşeye eriyor ben abi olcam diye ortalıkta geziyo benim fikrim çocugun en önemli dönemi olan iki yaşı geçmeden tavsiye etmiyorum iki ile üç yas arasında çocukta okadar olgunlasma olarak fark var ki ben kendimi dogru zaman da hamile kaldıgımı düşünüyorum oglum okula giderken nasip olursa gelecek olan bebiş de 2iki buçuk yasında filan olacak benim için rfahat olur diye düşünüyorum

benım kızım 13 aylık ve etrafımızda cocugu olan oynayabılecegı nerdeyse kımse yok gıbı. gecenlerde tv de cızgı fılmdekı karakterlere oyuncaklarını vermeye calışıyordu. gozlerım doldu aglıcaktım nerdeyse. yavrum yanlız büyüyor :( o kadar kötü bır hamılelık gecırdım kı bıdaha aynı seylerı yasamak istemıyordum taki kızımın oyuncaklarını tvdekı karakterlerle paylasmak ıstedıgını gorene kadar. bende kızım 2 yasına gırdıgınde calışmlara baslamayı dusunuyorum. sezaryen oldum zaten.. ama cok korkuyorum yıne yatak dosek yatarsam, 9 ay boyunca kusarsam, koku hassasıyetım en ust duzeyde olursa diye...

Doguma gitmeden once (af edersiniz...) kustum oyle gittim.
-minnakkk dedigin gibi-
Ama mantigim 2-3 dese de ben bir yil gecsin hemen ikinciyi dusunecegim...
Gozum karardi:))

oğlum tam 2 yaşındaydı ben korunmama rağmen hamile kaldım
ikiz kızlarım olacak

ben halimden çok memnunum ve iyikide hamle kalmışım diyorum
ve kardeşlerin arasında yaş farkının az olmasından yanayım ben

yeğenim 7 yaşında oğlum 2 yaşında biraraya gelince hiç anlaşamıyorlar
onlara bakınca bunu çok iyi anlıyorum

Son düzenleme:
kizim suan 2.5 yasinda. yaklasik 5 aydir ugrasiyoruz bu seferde olmuyor. tam 3 yas olsun istedim aralarinda. ama nasip.aralari cok acilinca hem ilk cocuk icin hemde anneler icin zor oluyor. o yüzden benim fikrime göre 3 yas ideal.

İki kızım arasında 3,5 yaşa yakın var... Büyüğüm ilgiye çok alışkındı, aşırı zaman geçirirdik.Şimdi de 4 yaşında herşeyi anlıyor, oyalamak daha da zor... Bebek kendine zaten baktırıyor... Kaldırabilecek durumda olsaydım araları daha yakın olsun isterdim...Size destek olabilecek birileri varsa, siz de psikolojik olarak kaldırabilirseniz, ne kadar erken olursa o kadar iyi...

selamlarr 3 ay sonra 3 yaşını bitirecek bir oğlum var bebeklik zorlukları 2 yaş sendromları atlatalım derken havaların ısınmasıyla epey rahatladık oğlum çok olgunlaştı çok iyiyiz ve ben ikinci çocuk fikrini deli gibi istemeye başladım iki üç ay sonra çalışmalara başlamak gerek belki:)))) doğumu nisan ayına denk gelsin istiyorum ama bu sefer de istediğim zamanda tutmazsa gebelik, erken mi başlamak gerek bilmiyorum bu konuda karışığım biraz etrafımda kim ne zaman istediyse 5,6 ay gecikmeli olmuş....tabi nasip......

Back