2.çocuk hakkında

benimde 16 aylık kızım var.
ben çalışmıyorum fakat çalışmak için sınavlara hazırlanıyorum.
fakat bundan bağımsız olarak 2.yi istemiyorum.
yani çalışıyor olsamda istemem.
zira doğumum çok zor oldu.
doğumdan sonra bir sürü rahatsızlığım çıktı...
annem hep benimle olmasına rağmen cok zorlandım.
lohusa depresyonu vs...hiç hatırlamak istemiyorum.
23 yaşında anne oldum.24 yaşındayım şimdi.
hem kızımla rahat ilgilenmek hem de kendimi toparlamak adına uzun bir süre düşünmüyorum.
herkesin yapısı farklı.eğer çalışıyorsan bir de ailen yanındaysa,zorlanmam diyorsan neden olmasın.
fakat bebeğin 3 yaşında olduğunda emin ol çok ilgi isteyecek.yetebilecek misin aynı anda ikisine?

Ben evli değilim, kardeşim var. Aramızdaki yaş farkı da normalin üstünde.
Şu an kendi adıma düşünüyorum, ; keşke 2*3*4 yaş farkımız olsaydı. Annem de böyle söyler. Daha iyi arkadaş olurduk. Ben onun yaşına iniyorum, kendi ortamlarıma sokuyorum ama yine de daha az olmasını tercih ederdim.
Şu da var, burası Türkiye iki çocuk aynı anda üniversitede olunca ailelere çok külfet oluyor, bunu da yakın çevremde görüyorum.
Yine de kardeşi ile arasında az yaş farkı olmasını isteyen bir çocuk olarak yazmak istedim. :)

Erkek kardeşimle aramda 3 yaş var, ailede en çok onu özlüyorum. Kız kardeşimle 15 yaş var kardeşten ziyade çocuğum gibi...
Annem de çalışıyordu, büyüdük biz. Üstelik ben bir süre sonra bakıcılara uyuz olmaya başlayıp kovmuştum. Annem dde "madem istemiyorsun ikiniz kalacaksınız" diye cezalandırmıştı, 3. Sınıftaydım o zaman. Okul evimizin dibiydi, yemek ısıtıp yiyip önlüklerimizi giyip gidiyorduk:)

ben sabah 7.30 gibi çıkıyorum evden.. ya babası oluyor ya annem.. görmeden açıyorum yoksa kıyamet kopar..
memeden 1 hafta oldu ayrıldık. akşam 18 gbi gelirim. oğlum paçamda yemeği ocağa koyup oğlumu alıp parka giderim. sonra eve gelip sofrayı kurarım. kaldırım. eşim çay koyup getirir biz oğlumla oynarız falan.

sonra yorgunluktan resmen titriyorum ben. oğlum 11-12 gibi uyur. (sabahta 6-7 gibi ayakta asıl dayanıyor bilmiyorum) sonra ben gece 2 ye kadar bulaşık çamaşır evi toparlama yaparım.. ertesi gün aynı.. düşünüyorum da 2. olsa ben çok zorlanırmışım.. tabi ben hemen yorulan bir insnım dayanıklı değilim. bazı insanlar enerji patlaması yaşarlar.. onlar 5 çocuğu gene idare ederler maşallah.. o yüzden kendinizi siz daha iyi bilirsiniz..
maşallah bende çabuk yorulan biri değilim bende 8de çıkar kızımı bırakırım aynı şeyler sonra bizde de var ama çok şükür maşşalh enerjim yerinde oluyor yinede kısmet bakalım 2. için hayırlısı olsun artık
calısıyormusun sen buaraad
evet canım
elimde olsaydı 2. çocuğu oğlum 1,5 yaşındayken yapardım şuan yapmak bile istemiyorum hem çalışıyorum hem oğlum çok yoruyor
artılarını eksilerini iyi düşün ona göre karar ver.
bende az fark olsun istiyorum çünkü şuan bünye alışık olduğu için kaldırabilir ama biraz zaman girdimi zor gelir diye de düşünüyorum
benimde 16 aylık kızım var.
ben çalışmıyorum fakat çalışmak için sınavlara hazırlanıyorum.
fakat bundan bağımsız olarak 2.yi istemiyorum.
yani çalışıyor olsamda istemem.
zira doğumum çok zor oldu.
doğumdan sonra bir sürü rahatsızlığım çıktı...
annem hep benimle olmasına rağmen cok zorlandım.
lohusa depresyonu vs...hiç hatırlamak istemiyorum.
23 yaşında anne oldum.24 yaşındayım şimdi.
hem kızımla rahat ilgilenmek hem de kendimi toparlamak adına uzun bir süre düşünmüyorum.
herkesin yapısı farklı.eğer çalışıyorsan bir de ailen yanındaysa,zorlanmam diyorsan neden olmasın.
fakat bebeğin 3 yaşında olduğunda emin ol çok ilgi isteyecek.yetebilecek misin aynı anda ikisine?
çok şükür ben sezeryan oldum ve 1 hafta içinde ayağa kalktım acıya dayanaklı vücudum da en büyük sorunumda o ya yetebilecek miyim diye çok düşünceliyim

Ben evli değilim, kardeşim var. Aramızdaki yaş farkı da normalin üstünde.
Şu an kendi adıma düşünüyorum, ; keşke 2*3*4 yaş farkımız olsaydı. Annem de böyle söyler. Daha iyi arkadaş olurduk. Ben onun yaşına iniyorum, kendi ortamlarıma sokuyorum ama yine de daha az olmasını tercih ederdim.
Şu da var, burası Türkiye iki çocuk aynı anda üniversitede olunca ailelere çok külfet oluyor, bunu da yakın çevremde görüyorum.
Yine de kardeşi ile arasında az yaş farkı olmasını isteyen bir çocuk olarak yazmak istedim. :)
teşekkür ederim canım :KK66: evet ilerisi için çok büyük sıkıntı vs. vs. ama ben o kadar onu düşünmüyorum tek düşüncem yetebilecek myiim

Erkek kardeşimle aramda 3 yaş var, ailede en çok onu özlüyorum. Kız kardeşimle 15 yaş var kardeşten ziyade çocuğum gibi...
Annem de çalışıyordu, büyüdük biz. Üstelik ben bir süre sonra bakıcılara uyuz olmaya başlayıp kovmuştum. Annem dde "madem istemiyorsun ikiniz kalacaksınız" diye cezalandırmıştı, 3. Sınıftaydım o zaman. Okul evimizin dibiydi, yemek ısıtıp yiyip önlüklerimizi giyip gidiyorduk:)
ne güzel bende böyle istiyorum işte peki annen hepinize sevgisini yetirebildi mi canım

X