26 yaşa göre çok erken bence.merhaba kızlar aslında benimki dert değil çok şükür ama çok kararsız kaldığim için sizden fikir istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize konuma geçeyim
Benim dünyalar tatlısı 16 aylık bir kızım varseneye nisan ayında 2 yaşına girecek ve ben seneye yazın HEM hamile kalmak istiyorum HEM istemiyorum çünkü;
İstememin sebebi aralarının çok olmaması rabbim nasip kısmet ederse hamile kalırsam doğum yaptığımda kızım da 3 yaşına girmiş olur ve araları çok yaş olmaz.Ve en önemlisi babam tayinci memur kendisi ve şuan benim bulunduğum ile yani izmir e ataması çıktı 1 sene oldu.Bende annem bana yakınken(mesafemiz trafik olmadan yarım saat) 2. yi düşünüyorum en azından annem kızıma bakar ilgilenir diye kızımın doğumunda 1 ay kalabilmişti ozaman tek olduğum için tüm ilgiyi ona vermişti şimdi annem olmazsa 2 siyle ilgilenemem diye yani kısacası anneme güveniyorum sağolsun oda yap diyo
İstememenin sebebi ise; doğum yaptım oldu bitti derken işe dönmem gerekecek bu defada 2 çocuk ev iş yemek koca çok zor geldi gözüme yapabilir miyim diye çok tereddütteyim
2 çocuklu ve çalışan anneler bana bi yardımcı olur musunuz tabi diğer annelerde bi akıl verin daha çok var erken falan diyenler olacak biliyorum ama önce kafamda bu soruları çözmeliyim ki 2. çocuğa adapte olabileyim bu arada yaşım 26 herkese şimdiden teşekkür ederim
işte bende çok kararsız kaldım açıkçası bende en fazla 5 yaş fark olsun istiyorum ama işte tam bi karar veremedim2-3 yaş çok erkekn 2. için.yazık oluyor çocuklara
asla öyle bişey düşünmedim benim abimle aramda 1.5 yaş vardı(rahmetli oldu allah mekanını cennet eylesin) ve biz ikiz gibi büyüdük ve kardeşten öte dostluktan öte bi bağ oluştu aramızda bende çocuklarımın aralarında çok büyük bağlar oluşsun istiyorum abimle ben gibi ama tabi bazenleride korkuyorum yapamazsam diye maşallah kızım yürüyo herşeyi çok güzel sadece ilgi azalacak biraz ondanda korkuyorum ya onlara yetemezsem diye26 yaşa göre çok erken bence.
sen doğduğunda kızınla arasındaki yaş farkını hesaplıyorsun ama sen hamileyken kızının en hareketli yürümeyi öğrendiği dönemlerde olacaksın. O zaman onunla tam olarak ilgilenemeyeceksin. Hamilelik olaylarını biliyorsun yorgun olacaksın, dinlenmek isteyeceksin, yeri gelecek yatacaksın.. Ama kızın bu mazaretleri anlamaz şu an.
Ben senin yerinde olsaydım biraz daha büyümesini beklerdim.
sanırım yorumlardan dolayı bende 30 gibi düşünmeye başladım :)Senin yasin da daha kucukmus.cochklarin arasi cok erken olur bence.ben de 2 cocuk annesi calisan bi anneyim cok zor.bence biraz kizini buyut.yasin 30+olsaydi dusunmeni tavsiye ederdim.
rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim kızım maşallah yürüyo koşuyor düştümü kalkıyo kendini ifade edebiliyo ama ilgi sevgi azalacak işte ondan çekiniyorum birazda2. Kızımın doğumuna 1bçuk ay kaldı. 1. Kızım 21aylık olacak kardeşi doğunca inşallah. Annemler yanımda olacaklar zaten yakın da oturuyor. Ben çalışmıyorum, kızım şuan 19 aylık daha yeni yürümeye başladı düşünce kalkamıyor bile. Akşamları parka gidiyoruz haşatımız çıkıyor:) babası çok ilgili Allah'tan. Yaşım 34 bu arada..artılarım çok, olsun istedim ama şimdiden ne yaparım doğunca demeye başladım .
Yaşım 26 olsa beklerdim. Acelen ne ki? Hele bir de çalışıyorsan daha zor olur eminim..
ben her daim mutluyum zaten onların varlığı bana en büyük mutluluk çok şükür rabbim kızımı verdi bana birde canım aşkım bitanem kocam da çok iyi çok anlayışlı yardımcı onlar iyi oldukça ben mutluyumbu devirde 1 çocuk bile çok zorlarken ne gerek var kardeş ikinciye..ama şu var tabi onu bilemem siz karnı doysun sırtı pek olsun yeter diyorsanız ama bunun eğitimi var en iyyiyi yemesi içmesi giymesi var ve mutlu olması var siz mutlu olun çocuğunuzda mutlu olsun...
maşallah rabbim sağlıklı sıhhat versin cesaretin varsa yap bence :)Kızım 16 aylıkken asla 2.aklıma gelmiyordu hatta seni çok zor 1 sene bekliyor.Bence seneye düşünebilirsin. Ben de yeni yeni acaba kardeşi olsa mı diye düşünmeye başladım 30 aylık oldu kızım,3e az kaldı yani. Yine de tereddütlerim var
ya canım tayinci olduğu için ne zaman gidecekleri belli değil belki seneye yazında pat diye çıkabilir belki de 5 sene sonra yani devlete kalmışAnneniz kisa bi sureligine mi size yakin oturcak . Acele niye yani?
evet benimde aynı durumum vardı taki cenab-ı hak bizden alana kadar bende bu yüzden istiyorum ama işte çalıştığım için acaba herşeye yetişebilir miyim diye düşünüyorumbenim 3 yaş küçük kardeşim var tek arkadaşım o benim bana göre normal
maşallah canım ne güzel bende kızım da çok şşükür gece uykusuzluk çekmedim öyle bi problemim olmadı zaten 2.yi düşünürsem annem kızıma bakacak bi süre ama işte sonrası işe başlarken nasıl olur bende senin gibi düşünüyorum ama çok kararsız kaldımOglum 31 aylik kizim 3 aylik. 27 yasindayim. Kizim 2.5 3 yas olana kadar calismayi dusunmuyorum. Su an aradaki yas farkindan cok memnunum.
Hic pisman olmadim. Hamileligin son aylari zor gecti, bazen ikisi birden agliyorlar, bir de ikisiyle disari cikmak cooook zor ama yine de memnunum. Birbirlerinin en iyi arkadasi olacaklar insallah. Oglum simdiden gelip gidip sariliyor kardesine. 3 aylik oldu bile. Allah kolayligini verdi geceleri cok iyi uyuyor kizim cok uykusuzluk cekmiyorum.
Ev islerini aksatiyorum biraz ama olsun o kadar :))
amin canım allah razı olsun rabbim isteyen herkesede nasip etsin inş. annem yardımcı olacak evet yaş farkı 4 ideal evet ama annemlerin tayin işi olduğu için o kadar bekleyememAnneniz yardimci olacaksa 3 yaş İyidir, bence 4 yaş daha ideal. Şimdiden Güle güle büyütün yavrularınzi
canım 2014 nisan annelerindeydim bende ama 5 yaş olursada bakacak yardımcı olacak kimsem olmayacak yanımda en azından senin ailen kv yanında kuzum inşallah hamile kalırsında sağlıcakla kucağına alırsınkızınız bence cok kucuk hala dogdugunde bıle cok kucuk olacak
sımdı 5.5 yasında oglum var bu ay korunmayı bırakacagım
durumumuz ne kadar benziyor. 26 yaşındayım 1 oğlum var 20 aylık.. annem bakıyor.. ve ikinci olsa mı olmasa mı diye düşünürken buluyorum kendimi..
ama çok kararsızım. zira oğluma bile annem zor bakıyor kreş arayışındayım..
eve gidiyorum pertim. çocuğumla mı ilgileneyim yemek mi yapayım temizlik mi yapayım tv mi izleyeyim azıcık dinleneyim mi kafam karışıyor.. sonuç koca bir yorgunluk. ama oğlumun paytak paytak yürüyüşü kahkahası ömre bedel..
bak düşündüm de ikinci uzakmış daha bana
canım 2014 nisan annelerindeydim bende ama 5 yaş olursada bakacak yardımcı olacak kimsem olmayacak yanımda en azından senin ailen kv yanında kuzum inşallah hamile kalırsında sağlıcakla kucağına alırsın
ben kreşe vermiyorum şuan için emzirdiğimden dolayı cicianne bakıyo komşumuz sağolsun eve gidip önce yemek yaparım sonra babası ilgilenir ben ortalığı temizler sonra kızımla tüm vaktimi geçiririm saat 10 a kadar kızım uyuduktan sonra da eşimle zaman geçiririm veya işim varsa o an onu yaparım yani kesinlikle gülüşü enne del diye eliylede çağırmasını gördüğümde bütün yorgunluk bitiyo ve bütün işler bırakılıyor onunla oynarım sonra gerekenleri yaparım