• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 buçuk aylık bebeğim beslenmeyi reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Cerry3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2019
23
14
38
2 buçuk aylık bebeğim var ve neredeyse doğduğundan bu yana beslenmeyle ilgili problem yaşıyoruz artık çok yoruldum. 1, 1 buçuk aydır doruk noktasında artık ilk önce meme reddi yaptı zorladım ama sonra sağıp verdim istemedi tadını beğenmiyor belki dedim mama verdim Bi kaç kere içti sonra almadı. Anlayacağınız ne meme ne mama beslenmek istemiyor. Bazen uykuluykn besleyebiliyorm ama çok üzülüyorum. Zaten kilolu bir bebek değil ve gelişmez diye çok korkuyorum. Bebeği böyle olan, böyle olup düzelen var mı?

Alerjisi olan bebeklerin beslenme problemleri çok olur. Kalasının rengi, kıvamı, kokusu nasıl? Bağırsak hareketleri duyulacak kadar gürültülü mü? Beslendikten sonra sık hıçkırma, geviş getirir gibi ağzını çevirip durma, suratını ekşitip sık sık yutkunma, kusma va mı? Pişik var mı, pişik geçtiğinde makat bölgesinde kızarıklık kalıyor mu? Konak, kulak arkasinda, koltuk altında pişik var mı? Siz nasıl besleniyorsunuz?

Alerjisi olan bebeklerin beslenme problemleri çok olur. Kalasının rengi, kıvamı, kokusu nasıl? Bağırsak hareketleri duyulacak kadar gürültülü mü? Beslendikten sonra sık hıçkırma, geviş getirir gibi ağzını çevirip durma, suratını ekşitip sık sık yutkunma, kusma va mı? Pişik var mı, pişik geçtiğinde makat bölgesinde kızarıklık kalıyor mu? Konak, kulak arkasinda, koltuk altında pişik var mı? Siz nasıl besleniyorsunuz?
Çok gaz çıkarıyor, kusma doğduğundan bu yana, hıçkırık, geviş getirir gibi ağız hareketi, konağı da var. Bahsettiğiniz süt alerjisi mi?ben de şüpheleniyorm

Çok gaz çıkarıyor, kusma doğduğundan bu yana, hıçkırık, geviş getirir gibi ağız hareketi, konağı da var. Bahsettiğiniz süt alerjisi mi?ben de şüpheleniyorm
Evet süt alerjisi. Alerji her aşılamayla alevlenip genisleyebilir. Zamanla çoklu besin alerjisine dönüşebilir. Şu an bile çoklu besin alerjisi yaşıyor olabilir. Zaman kaybetmeden katı bir süt ve süt ürünleri diyetine başlamalısınız. Aşağıdaki forumda sayfalarca uzun uzun yazdım diyet nasıl yapılır, alerji nasıl artar, nasıl geriler. Vakit bulduğunuzda bir göz atın derim.

Aman Allah'im bu saydiklariniz hepsi bebegimds mevcut. Dogdugundan bu yana beslenmeyi reddediyor lutden msjima donermisiniz?

Aman Allah'im bu saydiklariniz hepsi bebegimds mevcut. Dogdugundan bu yana beslenmeyi reddediyor lutden msjima donermisiniz?
Eliminasyon diyeti deneyip alerjiden emin olabilirsiniz. Supheli gidalari perhiz ediyorsunuz ve bebekteki belirtileri gozlemliyorsunuz. Iyiye gidis varsa alerji vardir kesin. Diyette 3 hafta sonra bebek daha iyi ama tamamen iyilesmediyse diyette kacak oluyordur. O durumda yediklerinizi gozden gecirip baska gidalari kesmeyi denemelisiniz.

Back