- Konu Sahibi Gulguzeli33
-
Aynı sorunu biz de yaşadık. 2. ayına kadar emme sorunu yaşamazken, rotavirüs aşısından sonra bıçak kesiği gibi bebeğim emmemeye, sürekli ishal olmaya ve kilo alımı yavaşlamaya başladı. Bizimkine en sonunda çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmemizle laktoz intoleransı teşhisi konuldu. Yani süt şekerini sindiremiyor çocuk. Bu genelde sonradan çıkarmış ve ishal oldukça da süt şekerini sindiren laktaz enzimi sürekli eksiliyor. Yani ishal sonucu da bu hastalık oluşabilirmiş. Ben internetten araştırdım rota virüsü geçici laktoz intolaransı yaparmış diye bir yazı okudum. Bunu da birçok doktora sordum, o aşının birsürü yan etkileri oluyor ben tavsiye etmiyorum dedi. Sonuçta direk bağırsaklarıyla ilgili, ishal aşısı. Zaten çocuklara ne oluyorsa 2. ay aşılardan sonra oluyor. Bu aşılar canlı.
Biz o aşıların devamını yaptırmadık. Zaten ilkini de bize sormadan yaptılar ya neyse...
İnşallah böyle bişey değildir sizinki. Ben pirinç unu vererek kesmeyi deniycem ishalini bakalım faydası olacak mı. Bunu bebeği sürekli ishal olan birinden duydum ona faydası olmuş.
bana da haşlanmış pirincin suyunu tavsiye ettiler.denemeyi düşünüyorum.gerçekten ne olduysa rota virüs aşısından sonra oldu.ilk dozdan sonrasını yaptırmadım,yaptırmıycam.yani paramızla hastalık satın aldık çocuğumuza.inşallah öyle çölyak gibi önemli bir hastalık değildir.
Ben pirinç ununu elma suyu ile karıştırıp verdim. Bakalım faydası olacak mı. Pirinç suyu daha mı faydalı acaba?
Bu arada canım ben gastroenteroloji doktoruna sordum bu aylarda çölyak hastalığı olmazmış. Daha büyük çocuklarda olurmuş.
cnm bebekler yenı dogduklarında sureklı kakasını yaparlar günde 2 3 kez ishal seklınde yaparlar ama normal bseydır bu aydan snra kakasını 10 gun içinde yaparlar ozamanda anneler ah bebegım kabız oldu derler
ama bunlar normal seylerdır
ne ishal nede kabızdır bebeklerınız rotavırus aşısıda ishal yapmaz.hıc korkmayın bsey olmaz.
Sor canım elbette elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Canım benim oğlumda antibiyotikler hiçbir işe yaramamıştı,kullandığı sürede ishal azalır gibi oluyordu,ilaç bitince yeniden artıyordu.sonunda bir doktor birkaç ilaç yazmıştı,barsak antiseptiği miydi,düzenleyici miydi tam hatırlamıyorum öyle birşeydi,onlar işe yaramıştı,birde reflor tarzı tozlar kullanmıştık.nane çayı önermişti aynı doktor,karın ağrısı için.şu anda oğlum büyüdü zaten 3yaşında oldu,diyet falan uygulamıyorum,o zaman da sadece emiyordu,hiç diyet uygulamadım yani.pirinç haşlayıp suyunu verrebilirsin,zararı olmaz,biraz sabret zamanla vücudu atacak canım.kendini suçlamanın anlamı yok,çocuğumuz için herşeyin en iyisi olsun diye çırpınırken böyle aldatılıyoruz işte.umarım yakın zamanda atlatırsınız canım.iyi haberlerini bekliycem,her gelişmeyi yaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?