Çocuk Hastalıkları 2 buçuk aydır iahal

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
kızlar 4buçuk aylık oğlum iki buçuk aydır sürekli ishal.kakası yemyeşil,üstelik su gibi sıvı.bazen günde iki kez üstünü değiştiriyorum çünkü kakası sırtına çıkıyor.inek sütü alerjisi çıkmadı,dizanteri de çıkmadı.tahlillerde kakasında sürekli mikrop çıkıyor.sadece emziriyorum.3doktor değiştirdik,3defa antibiyotik kullandı.hiç fayda görmedik.korkuyorum,çaresiz hissediyorum.ne olduysa rota virüs aşısı olduktan sonra başladı.aşıyı yapan doktor ondan olamaz dedi ama bu son gittiğimiz doktor o yapmış olabilir diyor.ağrısı sancısı sıkıntısı yok çok şükür,sadece sıvı ve yeşil.bu durumu yaşayan var mı içinizde?tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.gastroentoloji profesörüne götürmeyi düşünüyorum

bir tanıdığımın çocuğu devamlı ishaldi
bi sürü dr. gezdi ishal için tedavi gördü ama nafile
en son çölyak hastalığı teşhisi kondu
ne kadar alakalı bilmiyorum ama aklınızda olsun

Aynı sorunu biz de yaşadık. 2. ayına kadar emme sorunu yaşamazken, rotavirüs aşısından sonra bıçak kesiği gibi bebeğim emmemeye, sürekli ishal olmaya ve kilo alımı yavaşlamaya başladı. Bizimkine en sonunda çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmemizle laktoz intoleransı teşhisi konuldu. Yani süt şekerini sindiremiyor çocuk. Bu genelde sonradan çıkarmış ve ishal oldukça da süt şekerini sindiren laktaz enzimi sürekli eksiliyor. Yani ishal sonucu da bu hastalık oluşabilirmiş. Ben internetten araştırdım rota virüsü geçici laktoz intolaransı yaparmış diye bir yazı okudum. Bunu da birçok doktora sordum, o aşının birsürü yan etkileri oluyor ben tavsiye etmiyorum dedi. Sonuçta direk bağırsaklarıyla ilgili, ishal aşısı. Zaten çocuklara ne oluyorsa 2. ay aşılardan sonra oluyor. Bu aşılar canlı.
Biz o aşıların devamını yaptırmadık. Zaten ilkini de bize sormadan yaptılar ya neyse...
İnşallah böyle bişey değildir sizinki. Ben pirinç unu vererek kesmeyi deniycem ishalini bakalım faydası olacak mı. Bunu bebeği sürekli ishal olan birinden duydum ona faydası olmuş.

Aynı sorunu biz de yaşadık. 2. ayına kadar emme sorunu yaşamazken, rotavirüs aşısından sonra bıçak kesiği gibi bebeğim emmemeye, sürekli ishal olmaya ve kilo alımı yavaşlamaya başladı. Bizimkine en sonunda çocuk gastroenteroloji bölümüne gitmemizle laktoz intoleransı teşhisi konuldu. Yani süt şekerini sindiremiyor çocuk. Bu genelde sonradan çıkarmış ve ishal oldukça da süt şekerini sindiren laktaz enzimi sürekli eksiliyor. Yani ishal sonucu da bu hastalık oluşabilirmiş. Ben internetten araştırdım rota virüsü geçici laktoz intolaransı yaparmış diye bir yazı okudum. Bunu da birçok doktora sordum, o aşının birsürü yan etkileri oluyor ben tavsiye etmiyorum dedi. Sonuçta direk bağırsaklarıyla ilgili, ishal aşısı. Zaten çocuklara ne oluyorsa 2. ay aşılardan sonra oluyor. Bu aşılar canlı.
Biz o aşıların devamını yaptırmadık. Zaten ilkini de bize sormadan yaptılar ya neyse...
İnşallah böyle bişey değildir sizinki. Ben pirinç unu vererek kesmeyi deniycem ishalini bakalım faydası olacak mı. Bunu bebeği sürekli ishal olan birinden duydum ona faydası olmuş.

bana da haşlanmış pirincin suyunu tavsiye ettiler.denemeyi düşünüyorum.gerçekten ne olduysa rota virüs aşısından sonra oldu.ilk dozdan sonrasını yaptırmadım,yaptırmıycam.yani paramızla hastalık satın aldık çocuğumuza.inşallah öyle çölyak gibi önemli bir hastalık değildir.

cnm bebekler yenı dogduklarında sureklı kakasını yaparlar günde 2 3 kez ishal seklınde yaparlar ama normal bseydır bu aydan snra kakasını 10 gun içinde yaparlar ozamanda anneler ah bebegım kabız oldu derler
ama bunlar normal seylerdır
ne ishal nede kabızdır bebeklerınız rotavırus aşısıda ishal yapmaz.hıc korkmayın bsey olmaz.

bana da haşlanmış pirincin suyunu tavsiye ettiler.denemeyi düşünüyorum.gerçekten ne olduysa rota virüs aşısından sonra oldu.ilk dozdan sonrasını yaptırmadım,yaptırmıycam.yani paramızla hastalık satın aldık çocuğumuza.inşallah öyle çölyak gibi önemli bir hastalık değildir.

Ben pirinç ununu elma suyu ile karıştırıp verdim. Bakalım faydası olacak mı. Pirinç suyu daha mı faydalı acaba?
Bu arada canım ben gastroenteroloji doktoruna sordum bu aylarda çölyak hastalığı olmazmış. Daha büyük çocuklarda olurmuş.

Ben pirinç ununu elma suyu ile karıştırıp verdim. Bakalım faydası olacak mı. Pirinç suyu daha mı faydalı acaba?
Bu arada canım ben gastroenteroloji doktoruna sordum bu aylarda çölyak hastalığı olmazmış. Daha büyük çocuklarda olurmuş.

aman allah korusun olmasın zaten.ben oğlum daha 4buçuk aylık diye bişey vermeye çekindim ama ha bire antibiyotik alacağına pirinç elmayı deneyeyim.çocuk kaşık görünce ağzını mühürlüyor açmıyor artık.o kadar şurup verdim ki kaşık görünce ilaç vereceğimi biliyor.gıdalara geçerken sorun olmaz inşallah o zamana kadar unutur

cnm bebekler yenı dogduklarında sureklı kakasını yaparlar günde 2 3 kez ishal seklınde yaparlar ama normal bseydır bu aydan snra kakasını 10 gun içinde yaparlar ozamanda anneler ah bebegım kabız oldu derler
ama bunlar normal seylerdır
ne ishal nede kabızdır bebeklerınız rotavırus aşısıda ishal yapmaz.hıc korkmayın bsey olmaz.

canım bizimkinin kakası günde 5i buluyor,üstelik yemyeşil.tahlillerdede sürekli lökosit çıkıyor.yoksa bende normaldir diyeceğim.

arkadaşlar bu ishali bebeğim 1 aylıkken yaşadık antibiyotikle kesemeyince çareyi milupanın ishal mamasında bulduk bir günde şıp diye kesildi ishalimiz bu mama bağırsakları düzenliyor ishalden çok tahriş olmuş bağırsakları toparlıyor tabiii emzirenler günde bir veya iki defa verebilir eğer bu da fayda etmezse yine milupanın somsoya maması var o da iyi geliyor isterseniz bir deneyin ben çareyi bunlardan buldum allaha şükür atlattık artık çok düzenli kakasını yapıyor bebişleriniz hemen iyileşir inşallah

bende aynı sorunları yaşıyorum. kızım üç aylıkken ishal oldu tahlilde rotavirüs çıktı nolduysa ondan sonra oldu.umutcan sana özelden mesaj atmak istedim ama çok faal olmadıgımdan atamıyorum.sormak istediğim şeyler var yardımcı olabilir misin:(

Sor canım elbette elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

sen beş ay ishal derdini çektiğini söylemişsin. sonradan düzelme mi oldu. hassasiyet yönünden nasıl bebeğin? yani direk bi diyet uyguluyo musun? hayatını çok etkiliyo mu? rotavirüs aşısını araştırırken netten okdr araştırma yaptım nie karşılaşmadım yazdıklarınla:(( senden farkım kızımın önce rotavirüsü kendinin dışardan almış olması sanırım. daha dorusu düşünüyorum acaba dışardan aldıgımı etkilemiştir diye. çünkü bir hafta sürmesi gereken hastalık bizde üç hafta devam etti. ama daha sonrada diyorum aşıda körükledi belkide nebilim işte günlerdir kendimi suçluyorum anlatamam. hatta geçen en son eşimde dedi sabretseydin geçerdi belki aşıyı yaptırman hataydı diye.nasıl kahroldum anlatamam:(( diyorumya yaşayacamız varmış yoksa kolay kolay bu tongaya düşeck insan değildim ben:(((

Canım benim oğlumda antibiyotikler hiçbir işe yaramamıştı,kullandığı sürede ishal azalır gibi oluyordu,ilaç bitince yeniden artıyordu.sonunda bir doktor birkaç ilaç yazmıştı,barsak antiseptiği miydi,düzenleyici miydi tam hatırlamıyorum öyle birşeydi,onlar işe yaramıştı,birde reflor tarzı tozlar kullanmıştık.nane çayı önermişti aynı doktor,karın ağrısı için.şu anda oğlum büyüdü zaten 3yaşında oldu,diyet falan uygulamıyorum,o zaman da sadece emiyordu,hiç diyet uygulamadım yani.pirinç haşlayıp suyunu verrebilirsin,zararı olmaz,biraz sabret zamanla vücudu atacak canım.kendini suçlamanın anlamı yok,çocuğumuz için herşeyin en iyisi olsun diye çırpınırken böyle aldatılıyoruz işte.umarım yakın zamanda atlatırsınız canım.iyi haberlerini bekliycem,her gelişmeyi yaz

Canım benim oğlumda antibiyotikler hiçbir işe yaramamıştı,kullandığı sürede ishal azalır gibi oluyordu,ilaç bitince yeniden artıyordu.sonunda bir doktor birkaç ilaç yazmıştı,barsak antiseptiği miydi,düzenleyici miydi tam hatırlamıyorum öyle birşeydi,onlar işe yaramıştı,birde reflor tarzı tozlar kullanmıştık.nane çayı önermişti aynı doktor,karın ağrısı için.şu anda oğlum büyüdü zaten 3yaşında oldu,diyet falan uygulamıyorum,o zaman da sadece emiyordu,hiç diyet uygulamadım yani.pirinç haşlayıp suyunu verrebilirsin,zararı olmaz,biraz sabret zamanla vücudu atacak canım.kendini suçlamanın anlamı yok,çocuğumuz için herşeyin en iyisi olsun diye çırpınırken böyle aldatılıyoruz işte.umarım yakın zamanda atlatırsınız canım.iyi haberlerini bekliycem,her gelişmeyi yaz

bugün bütün testler sonuçlandı.çok şükür ciddi anlamda bi sorun çıkmadı.çölyak,kistik fibroz vs.. sadece kakada reduktan madde pozitif oldugu için doktor laktoz intoleransında karar kıldı.ve 15 gün boyunca emzirmeden önce laktazm adında bi damla vermemi söyledi.inş. işe yarar. süt ürünlerine karşı herhangi bi diyet uygulamamın bişeyi değiştirmiceni çünkü nekdr süt ve benzeri ürünleri yemesemde anne sütünde laktozun zaten varoldugunu söyledi. sonuç olrak bu süreçte inş. damla işe yarar ve zamanla geçer. aslına bakılırsa istatistklere göre bu hassasiyet türkiyede çok yaygın zaten. çoğu kişi adını bilmiyo sadece.süt içtim şişkinlik yaptı mideme dokunuyo vb. şeyler söyleniyo hep. inş. bu hassasiyet ishal sonrası oluşan geçici bişeydir ve kızım ek gıdaya geçtiginde ve ileriki hayatında böyle sıkıntılar yaşamaz.
yavrum dogdugundan beridir ilk kez dün kaka yapmadı ve gün boyu ıkındı.bi haftadır meyve sebze püresine başladım sanırım kakası yogunlaştıgı ve bagırsakları alışma evresinde oldugu için ve tabi laktoz sorunuyla beraber biraz zorlandı.inş. rabbim hepimizin yavrusuna saglık verir.iki haftada iki kilo vermişim yediklerim mideme taş oldu oturdu sanki inanın çok zormuş anne yüreği taşımak.

bu arada kızım bayadır ishal ama allahtan dogru teşhis konulduda başka şeyler sanılıp boş yere antibiyotik vs. kullanmak zorunda kalmadı. ki zaten gereksiz kullanılan antibiyotiklerin zararını hepimiz biliyoruz. rabbim sana hamd olsun..

Back