2. bebek

BEBEK07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
297
5
2.çocuk sahibi olmayı erteleyen arkadaşlar sebebleriniz düşünceleriniz paylaşalım

Tamm 9sene ara verdım ve Çoook pıŞmanım. ÇalıŞıyodum ıŞım gÜzeldı bırakmak ıstemedım okula baŞlasın 2.sınıfa geÇınce ısterım dıyodum Öyle de yaptım ama 3yıldır da olmuyor. YaŞım 34 ve kredım bıtmek Üzere. O yÜzden ara vermeyın bu kadar.

berencim ben de 33 yaşındayım.oğlumu 12 yıl önce riskli gebelik sorunuyla 33 haftalık dünyaya getirdim.biraz riskin tekrarlama korkusu çalışma hayatı bizi de etkiledi.her nekadar ileri yaşlarda annelik duygusunu yeniden tadanlar olsa da bu yıl son diye düşünüyorum...sağlıkla kalın

5 aylık bebeği olup yeniden hamile kalanlar var. araları 14-15 ay oluyor. o da farklı bir durum. zira ne çocuklar kardeslerinin doğumunu hatırlıyor ne bebeklikleri farkedilebiliyor. 15 ayda olsa büyük hemen abla abi oluyor. ne bileyim ne çok ara vermeli bebekler açısından.

ama böylece büyütmek kolay. şimdi ben 8 aylık hamileyim. kız bekliyorum. diyorum ki hazır işten ayrılmışım hemen ardından bi tane daha yapsam. beraber büyüseler. kendi açımdan işime gelir biri 2 biri 3 yaşında olur kreşe verebilirim 3 yaş gibi işime dönebilirim. ama isterim ki benimle işi bitmiş olsun bebeğimin. wc eğitimi bitmiş kucak istemeleri tükenmiş olsun çünkü hamileyim deyip almamazlık edemem anne dediğinde..

dediğiniz gibi çok ara vermemek lazım. ama çok sık yapmamak da kardeşlik olayları açısından önemli.

ben kızım büyüsün 4 yaşına gelsin ard arda 2 tane daha yaparım gibi geliyor. yada henüz doğum yapmadım ya söylemek kolay başıma gelecekleri henüz bilmiyorum :) :)

bende 8 yıl aradan sonra 2.ye hamileyim kızım 8 yaşında. Hala da arada sırada yanlış mı yaptım diye düşünüyorum 2,yi düşünmekle. Yani aklım gelgitlerde. Kızımda çok sıkıntı çektim.Ciddi bir hastalık geçirdi. Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum açıkçası.

ipekcim yanlış diye düşünme lütfen...inşallah sağlıkla kucağına alır büyütürsün bebişleri...benim oğlum 12 yaşında...hamilelikte yaşadığım rahatsızlığımdan dolayı şimdiye kadar düşünmedik...şimdi evde bir bebek isteği...ama bu aralar yine vazgeçtik gibi...

10 yada 12 yıldan sonra bizim gibi 2. bebek sahibi olmayı düşünen var mı acaba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…