• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Bebek ❤️

miseyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2012
77
35
88
İzmir
Herkese merhaba!

Hanımlar, ikinci bebeğime hamileyim. Rabbim nasip ederse doğum yaklaşıyor... İlk günden beri morelimi birazda olsa bozan konuşmalara maruz kaldım. İlk çocuktan dolayı aşağı yukarı beni neler bekliyorum biliyorum ama birçok kişi ikinci çocuğun gelmesi evde kabus gibi bir ortam yarattığından şikayetçi... mutlaka bu yeni bebek süreci zor olacak heleki 3 yaşında bir oğlum varken. Ama hakkikaten bu kadar zormu iki cocuklu hayat?? Benim hayatim hakkaten bitecekmi...😢 Allah korusun, pişman olurmuyum.. hevesim hep kursağımda kalıyor bu korku dolu hikayeleri duyunca, oysaki meleğimiz icin benle eşimde çok heyecanlıyız 😊

Biliyorum herkesin tecrübesi farklı ama insan tarih yaklaştıkça panikliyor. Şansıma mükemmel destekçi esim ve ailem var, ama ben yine 2 çocuklu ve tecrübeli annelerden biraz yardım ve tüyo istiyorum❤️

Vakit ayırıp okudğunuz için şimdiden teşekkürler...🙈

Benimde 2.yolda siz bana göre şanslısınız aileniz ve eşiniz yanınızda ben tekim eşim çalışmak zorunda ailem çok uzak ve yaşlılar ve 4 yaşında bir oğlum var inş.allah yardımcımız olur

Herkese merhaba!

Hanımlar, ikinci bebeğime hamileyim. Rabbim nasip ederse doğum yaklaşıyor... İlk günden beri morelimi birazda olsa bozan konuşmalara maruz kaldım. İlk çocuktan dolayı aşağı yukarı beni neler bekliyorum biliyorum ama birçok kişi ikinci çocuğun gelmesi evde kabus gibi bir ortam yarattığından şikayetçi... mutlaka bu yeni bebek süreci zor olacak heleki 3 yaşında bir oğlum varken. Ama hakkikaten bu kadar zormu iki cocuklu hayat?? Benim hayatim hakkaten bitecekmi...😢 Allah korusun, pişman olurmuyum.. hevesim hep kursağımda kalıyor bu korku dolu hikayeleri duyunca, oysaki meleğimiz icin benle eşimde çok heyecanlıyız 😊

Biliyorum herkesin tecrübesi farklı ama insan tarih yaklaştıkça panikliyor. Şansıma mükemmel destekçi esim ve ailem var, ama ben yine 2 çocuklu ve tecrübeli annelerden biraz yardım ve tüyo istiyorum❤

Bence kaygılarınız doğal icinde bulunduğunuz sürecte.ama sizi buraya konu acacak kadar karamsarlığa iten insanlar da kötü.her zorlukla beraber bir kolaylik vardir.masallah eşiniz aileniz destekmis..onlar olmasa da 2 çocukla çok güzel yaşayan aileler anneler var.dogum yaptığınızda bir adaptasyon sureciniz olur hepinizin.siz zamanla doğumun yorgunluğunu lohusaligi atlatır yeni bebeğinizle birbirinize alisirsiniz.annelik kendinden vazgeçme halı değildir.zamanla herşey rayına oturur.iki minnosu yanyana uyutur mutlu mutlu izlersiniz.saglikla kucağınıza alin insallah.oglumun 2 yaşı dolmak üzere kardeşi de olmayacak muhtemelen. Tedaviyle oldu zaten ben ise basliyorum..yaş faktoru vs..ne mutlu oğlunuza çok değerli bir miras birakacaksiniz

Bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah aranıza. Benim de ikincisi 11 aylık ve iyiki olmuş diyorum. Abimiz 10 yasındaydı onun bana zoelugu yoktu sükür bana bu sürece cok yardımcı oldu. Ama ben oglum dıslandı diye yemek masasında agladıgımı bilirim. E ilgi bebege kaydı tabi. Evet başta zor oluyor dogum yapmış insan zaten yorgun olur benim exktra ayagım kırıktı dize kadar alcı vardı bende onunda yorgunluğu vardı. Dikislerım de vardı normal dogum yapmana ragmen ama geçti gitti hepsi. İlk on günüm benim baya zordu annem gelmıstı bana bakmaya kayınvalıdemlerde alt katımda oturuyor tek sıkıntım su emzirme olayı oldu bu cocuk aç emmiyo naraları atıldı evde. Uykusuzum ilk gece annecimi yüz defa uyandırmısımdır herhalde halim yoktu cunkı. Cıglık atıp aglamamak İcin kendimi zor tutuyodum. Hemen goguslerım yara oldu süt gelmedi. Yada ben beceremiyordum 😊 annem gitti onuncu gün ve beni duşünceler aldı ayagımda alçı evin ıcınde topallaya topallaya yine evın duzenını oturtmaya calısıyordum. Sonra bebekte Biraz ele avuca gelince düzen tam oturuyor zaten. Simdi rahatım carsıya pazarada gidiyorum. Evimin ısınıde ıyı kotu yapıyorum.

Herkese merhaba!

Biliyorum herkesin tecrübesi farklı ama insan tarih yaklaştıkça panikliyor. Şansıma mükemmel destekçi esim ve ailem var, ama ben yine 2 çocuklu ve tecrübeli annelerden biraz yardım ve tüyo istiyorum❤

Es desteği çok önemli biz ailelerden farklı sehirlerdeyiz arada arkadaşlarla gezmeye giderken eşim bakardı ikisine bana nefes aldırırdı. Mamasını yapar gerekirse altını değişir,uyuturdu o yüzden bütün yükü birlikte omuzladik
Ilk senem çok sordu büyüğün kiskanclik krizleriyle uğraştım ama iyi yonetebildigimi düşünüyorum o dönemi en hafifi şekilde atlatmaya çalıştık
Büyüğün yanında küçüğe sevgi gösterilerinde bulunmadım
Bir de genelde küçük doğunca onun büyüğü hemen abi abla oluyor halbuki o da daha çocuk
Çok akıllı bebekti küçüğüm altı temiz karnı tok olunca ağlamazdı dilerim sizinkide öyle olur bana zorluk çıkarmadı hiç
Evet yorucu ama bi gulusleri herseye degiyor kardes gibisi varmi şimdi biri 5 diğeri 3 yaşında birbirlerine destek oluyorlar
Küçüğe kızıp neden böyle yapıyorsun dediğimde ablası atlıyor o daha bebek bilmezki daha anne 3 yaşında minicik bi bebek o diyerek

Oglum ve kizim arasinda 25 ay var. Kizim su an 2.5 aylik. Hic zor degil aksine eglenceli bence. Evet biraz daha fazla yoruluyorsunuz ama o enerjiyi kendinizde buluyorsunuz. Korkmayin hic. Ustelik ben bu surecte bir de oglumu tuvalete alistiriyorum. Yapmaniz gereken birinci cocugunuza digerini alistirmaniz. Pat diye karsisina cikarsa kiskanir cunku. Size hayırlı dogumlar

2 oğlum var çok şükür. Araları 5.5 yıl. Bebeğimiz 13 aylık olmak üzere, zaman ne çabuk geçti anlamadık bile. Üstelik eşim genelde yoğun çalıştığı için tek başımayım. Oğlan çocukları genelde hareketli olurlar ya ona rağmen çok çok zor diyemem. Zaten o yakınanları da hiç anlamam. Elbet arada zorladıkları oluyor ama genelde keyifli, keşke hep böyle kalabilseler kanatlarımın altında diyorum.. Milletin zor diye yakındığı dönemler benim bitmesini istemediğim zamanlar, ki uykulara hasret biri olarak yazıyorum bunları.. Asıl büyüdükçe daha zor, kendileri de dertleri de hep minik kalsa keşke..

Herkese merhaba!

2 yaşında kızım ve 1 aylık oğlum var. Aksine daha tecrübeli oldugun için daha keyifli oluyo. Evet zor ama biliyosun bugunlerin geçicegini daha sabırlı oluyosun. İkisinin de sevgisi aynı. Tabi bu dönem yardımcı lazım. 2 kat yorgunluk ama 2 kat sevgi 💕

Benim deikinci bebeğim yolda. Kızım 4.5 yaşında ve gayet uyumlu bir çocuk. Ama yine de "ay nasıl yapacaksın", "ay zor olacak", "artık bize katılamayacaksın" gibi gibi cümleler duyuyorum. Hiç kafama takmıyorum.

Eşin destekse kaygıların boşa
Evet benim ikinci çocuktan sınra hayatım kabusa döndü araları 6 yaş olmasına ragmen
Çünkü bes dakika bebegi birine bırakıp wc ye gidecek durumum bile yoktu

Konuyu BDV de açmasaydınız iyiydi bebek sahibi olmayı dert olarak görmeyin Allah yardımcınız olur ne güzel beraber büyürler

Herkese merhaba!

Hep kavga etmeyecekler tabiki birlikte oyun da oynayacaklar birbirlerni koruyup kollayacaklar da 💛 bence gerçekten kardeşlik gibi güzel mükemmel bir şeyi hiç kimse çocuğundan esirgememeli (elinde olmayan sebeplerle tekrar çocuğu olmayan anne babaları tenzih ederim)

Düşünsenize elbet bir gün büyükler bu dünyadan göçüp gidecek. Siz yokken onlar birbirine destek olacaklar yardımlarına koşacaklar. Öbür türlü yalnızlık çok zor.
Benim 1 kardeşim var keşke bir tane daha olsaydı derim hep. Kalabalık aile çok iyi bence. İnsan ne de olsa kendini bu hayatta yalnız hissetmiyor.
Ben imkanım olursa 3 çocuk isterdim

Herkese merhaba!

ilk önce Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
benim de 6 ay önce ikinci kızım oldu
zor mu çok zor
bi de benim yardımcım olacak kimsem olmadı lohusalığımı tek başıma atlattım ve büyük kızım o dönemde okula gitmeyi reddetti ben de ısrar etmedim kardeşim geldi beni istemiyorlar psikolojisi olmasın diye
neyse diyorum ya çok zor hele ilk zamanlar, ne hikmetse ufaklık ne zaman emse büyük kızım acıkıyordu ya da çişi kakası geliyordu :D
hangi birine yetişeceğim diye çok ağladım
büyük kızım kardeş fikrine biraz daha alıştığı için rahatladım çok şükür ama ev çoğunlukla tımarhaneye kıvamında oluyor resmen ufaklık bi yandan ağlıyor büyük kızım bi yandan bağırıyor isteklerini duyurabilmek için, bazen hele de çok yorgunsam ayyyyyyyyy yeterrrrrr sessizlik uleyynnnn moduna giriyorum ama çoğunlukla o sesler bütün neşe kaynağım oluyor :KK200:
yani uzun uzun yazdım ama işin özü evet çok zor ama öyle de mutluluk verici bişeyki
biraz biraz büyüdükçe küçük olan, büyükle aralarındaki bağı görmek hissetmek apayrı bi mutluluk veriyor

Back