• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Bebek İçin Arada En Az Kaç Sene Olmalı?

asisra

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
18
0
286
Gaziantep
kızım 2.5 yaşında ikinci bebek için yavaş yavaş düşünmeye başladım ama kızım ve benim için uygun zaman ne olur bilemiyorum..

meraba arkaşlar benimde ben 35 yaşındayım.....seneye ekim gibi kardeş düşünüyoz ve sezeryanlıyım miyomlarda alınmıştı.....sizce uygunmu zamanlama.........................

valla 2.5 yaş bence gayet iyi vede ev hanımıysanızki ben çalışan bayanım ....şu an ücretsiz izindeyim memırum ben.....mayıs gibi kreş yolları gözüküyo.....siz ev hanımıysanız ki ben ev hanımı olsam hemen düşünürdüm.....:30:

Bence bu yas bagli.ben 21 yasindayim 1 yasinda oglum var allah bagislarsa.ikinci bebegi oglum okula basladiginda istyiorum.ama yasim 28 fln olsaydi en fazla 2 sene beklerdim

Ev hanımıyım şuan kızıma hamile kalınca lekelenmem oldu uzun zaman -işimden ayrılmak zorunda kaldım. aslında evde olmama rağmen yüzde elli annem bakıyor . ama evlendiğim gibi hamile kaldığım için hamilelik evlilik falan bayağı zorlandım..şuan 29 yaşındayım annem kız kardeşin evlenmeden yap diyor:1: o baktığı için. kızımın bu yaz tuvalet eğitimide allahın izniyle bitecek 5 kilo falan da eski kiloma göre fazlam var acaba bu iloyu verip öylemi hamile kalsam of ya kafam baya karışık..

AAAAHHH şimdiki aklım olsa lisede çıkan taliplerimle hemen evlenirdimmm......çocukta ayaparım kariyerde olduuuuuuuuuuuuuuuuuu

nah yaparsııııııın...tabi kendime diyorum bunu.....kimse alınmasın please..........35 yaşındayım ....ve ikinciyi düşüncemde hamile kalcamda artık kırkı bulurum.............alsana kariyerde ...çocukta .........

Ev hanımıyım şuan kızıma hamile kalınca lekelenmem oldu uzun zaman -işimden ayrılmak zorunda kaldım. aslında evde olmama rağmen yüzde elli annem bakıyor . ama evlendiğim gibi hamile kaldığım için hamilelik evlilik falan bayağı zorlandım..şuan 29 yaşındayım annem kız kardeşin evlenmeden yap diyor:1: o baktığı için. kızımın bu yaz tuvalet eğitimide allahın izniyle bitecek 5 kilo falan da eski kiloma göre fazlam var acaba bu iloyu verip öylemi hamile kalsam of ya kafam baya karışık..

sevgili arkadaşım daha ne duruyon .....benim burda kimsem yok.....bakacak kimse yok mayıs gibi işe başlıycam çocuğa kreş bakıyom...ah benimde kardeşim annem olcak ...valla 18 aylık falan demem yani....hemen yap bence bekleme

valla kilo sorunu bende hiç yok hamile kalınca aşırı zayıflıyorum gariptir bebek kilo alıyo 3.800 doğurdum kızımı.....ben 10 kilo verdim...tabi aşırı bulantı ve kusmadan ...9 ay boyunca

valla eşimin ve annemin yoğun istemeleri falan hiç işe yaramadı tabi normal doğum yapmamın verdiği bi korkuda var şüpesiz işte kilo, doğum falan ister istemez korkutuyor canım..

çocuğa bakan var yada yok diye düşünmeyin.ne olursa olsun o çocukların tüm sorumlulukları yine sizin üstünüzde olacak.
1.çocuk en azından tam olarak kendini ifade edebilmeli,wc ve yemek eğitimini tamamlamış olmalı.
çevredekiler sürekli 2 çocuğu peşpeş yap aradan çıksın der ama o aradan çıkana kadar annenin ömründende ömür gidiyor
yani ennn az 3 yaş olmalı

yas faktörü önemlı bencede annede 35ten sonrası tehlıkleı oluyor artık yasın 29 mus kızında 2.5 bence erken henüz 2 sene falan sonra yap derımkardesının nezaman evlenecegıde bellı degıl kısmet ısı sonucta genelde duydugum benımde cocuk ılkokula basladıgında kardes yaparsan zor oluyomus yanı 1.sınıfta onun okumayı sökmesı fln ilgi gerekıyor benımde oglum 3 yasında ben 33 yas 35 e yaklastıgından bende seneye düşünüyorum ama sen daha gencsın bana göre az bekle 4 yasındayken falan kızın hamıle kalsan 4.5 yasını gece dogursan olur hayırlısı tabıkı

slm bende 21 yaşındayım 3.5 yaşında bi kızım var 2.çocuk konusunda çok kararsızım sezaryan yaptım bide oyüzden de korkuyorum ama eşim çok istiyor çok kararsızım

ilk çocuğunun şu an sana en basiti sevgine,ilgine ihtiyacı var.. bikere sevgin bölünecek. ikisinle ayrı ayrı ilgilenmen gerekecek. ve sen yıpranacaksın. bence biraz daha bekle. ya okula gitmeden 2 sene önce dünyaya gelsin bebeğin 2 yaşındayken öbürünün okulunla biraz rahat ilgilenirsin ya da 2. 3. sınıfa geçtiğinde okuma yazma öğrenmiş okula alışmış olur. olaya başka bir boyutta bakalım. şöyle düşün diyelimki ikinci çocuğu şu an yaptın. birgün ailece gezmeye veya yemeğe çıktınız. o anda iki çocukla ilgileneceksin yemesidir mızlamasıdır vs. senin eşini bilmem ama bazı erkekler çocuklarıyla hiç ilgilenmezler ve yük kadına kalır.ve o gezmeleri sana zehir olur. :84: onlar büyüyene kadar evde hapis olursun. yada ikinciyi birincisi büyüyünce yaparsın ve ilki en azından oturmasını kalkmasını yemesini içmesini bilir. ve sen sadece küçüğüyle ilgilenirsin. tabii bu boyut herkese göre değişir. bu sadece benim düşüncem. son karar senin.

Back