• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 başarısız tüp bebek denemesi:(şimdi kendiliğinden hamileyim.sperm dna hasarı

perici

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
55
20
298
öncelikle bunu başarısız tüp bebek denemeleri olan arkadaşlar için yazıyorum.
biz 3 defa aşılama 2 defa tüp bebek denedik olmadı.bende bir sorun yoktu eşimde de morfoloji %3 tü.(daha sonra %6 oldu) sayı ve hareket çok yüksek olduğu için önemli değil denildi. tüp bebekte 11 ve 13 yumurta döllendi 2'şer tane yerleştirildi olmadı, tutmadı.Daha sonra sperm dna hasarı diye bir şey duyduk.Ankara da prof. kaan aydos..randevu aldık gittik eşimden kan ve sperm örneği alındı.Sonuç Spermlerin %100'ününde dna hasarı var.yani yumurtaya giriyor ama dna hasarlı olduğundan 3-4 gün sonra devam etmiyor.tüp bebekte olsa farketmiyor. birinde kimyasal gebelik oldu yine devam etmedi.neyse tedaviye başladık ve daha 2. ayda doğal yolla hamile kaldım.şok olduk inanamadık ama oldu.Özellikle başarısız tüp bebek denemeleri olan arkadaşlarda başka bir problem görünmüyorsa bunu da dikkate almalarını tavsiye ederim.eğer bunu araştırmasaydık tüp bebek merkezlerinde dolaşıp duracaktık.hiç bir tüp bebek merkezi eşimle ilgili ayrıntılı testler istemedi.gittiğimiz tüp bebek merkezinin birinin doktoru geçen gün aradı -erkek kaynaklıysa yapacak fazla bir şey yok diyip durdu.Kaan hoca ise ısrarla beklememizi söyledi.
Umarım herkes bir an önce yavrusuna kavuşur..

biz 3 defa aşılama 2 defa tüp bebek denedik olmadı.bende bir sorun yoktu eşimde de morfoloji %3 tü.(daha sonra %6 oldu) sayı ve hareket çok yüksek olduğu için önemli değil denildi. tüp bebekte 11 ve 13 yumurta döllendi 2'şer tane yerleştirildi olmadı, tutmadı.Daha sonra sperm dna hasarı diye bir şey duyduk.Ankara da prof. kaan aydos..randevu aldık gittik eşimden kan ve sperm örneği alındı.Sonuç Spermlerin %100'ününde dna hasarı var.yani yumurtaya giriyor ama dna hasarlı olduğundan 3-4 gün sonra devam etmiyor.tüp bebekte olsa farketmiyor. birinde kimyasal gebelik oldu yine devam etmedi.neyse tedaviye başladık ve daha 2. ayda doğal yolla hamile kaldım.şok olduk inanamadık ama oldu.Özellikle başarısız tüp bebek denemeleri olan arkadaşlarda başka bir problem görünmüyorsa bunu da dikkate almalarını tavsiye ederim.eğer bunu araştırmasaydık tüp bebek merkezlerinde dolaşıp duracaktık.hiç bir tüp bebek merkezi eşimle ilgili ayrıntılı testler istemedi.gittiğimiz tüp bebek merkezinin birinin doktoru geçen gün aradı -erkek kaynaklıysa yapacak fazla bir şey yok diyip durdu.Kaan hoca ise ısrarla beklememizi söyledi.

arkadaşım bizdede aynı sorun var tedavi derken neler yaptınız
ben şu an 3. transferimi yaptırdım bekliyorum ama hiç umudum yok nasıl randevu aldınız

tedavi olarak klomen ilaç, neofortil diye bi destek ilacı..spermler için yapılmış..bir de diyet veriyor hoca..
randevu çok dolu oluyor 1.5 ay sonraya alabilmiştik biz..ama gitmeden önce kaan aydos un kendi sitesi var oraya üye olup soru cevap kısmından hikayeni yazarsanız hemen cevaplıyor.özel muayenehanesine gittik.hoca her şeyi tek tek anlatıyor sonra ise her ay kan testlerini hocaya gönderiyorsunuz.biz ikinci kontrol için gün almıştık ona bile gerek kalmadı..

tedavi olarak klomen ilaç, neofortil diye bi destek ilacı..spermler için yapılmış..bir de diyet veriyor hoca..
randevu çok dolu oluyor 1.5 ay sonraya alabilmiştik biz..ama gitmeden önce kaan aydos un kendi sitesi var oraya üye olup soru cevap kısmından hikayeni yazarsanız hemen cevaplıyor.özel muayenehanesine gittik.hoca her şeyi tek tek anlatıyor sonra ise her ay kan testlerini hocaya gönderiyorsunuz.biz ikinci kontrol için gün almıştık ona bile gerek kalmadı..

o ilaçla aynı içerikte ilaç kullanıyor eşim 3 aydır diyette neler verdi merak ettim kan testinde nelere bakılıyor bu test ve diyet erkek için mi

o ilaçla aynı içerikte ilaç kullanıyor eşim 3 aydır diyette neler verdi merak ettim kan testinde nelere bakılıyor bu test ve diyet erkek için mi

diyet erkek için...haftada 3 öğün nohut, ısırgan çayı, incir, çiğ fındık, çiğ badem, keçiboynuzu, kırmızı eti çok çok azalt gibi şeyler var daha..kan testinde hatırladığım ast alt fsh ggt gibi şeyler..evet hoca ürolog zaten erkek için testte..

diyet erkek için...haftada 3 öğün nohut, ısırgan çayı, incir, çiğ fındık, çiğ badem, keçiboynuzu, kırmızı eti çok çok azalt gibi şeyler var daha..kan testinde hatırladığım ast alt fsh ggt gibi şeyler..evet hoca ürolog zaten erkek için testte..

teşekkür ederim yardımların için olmazsa gideceğiz ağustosta eşim de sitesine yazı yazdıbakalım inşallah bizde mutlu sona ereriz

eşinin hızlı hareketli ve yavaş hareketli sayıları nasıldı merak ettim

canım Allah tamamına erdirsin kaan hocanın muayene ücreti ne kadar size ne kadara mal oldu cevaplarsan sevinirim

canım Allah tamamına erdirsin kaan hocanın muayene ücreti ne kadar size ne kadara mal oldu cevaplarsan sevinirim

kaan hocanın muayene ücreti 300 tl ama bir defa veriyorsun sonra kendi sitesinden testleri ve tedaviyi yönlendiriyor.ilk dna hasar testini ankara üniversitesinde ücretsiz yapılıyor hoca her detayı anlatıyor zaten.bize verdiği ilaçlar klomen ucuz zaten de neofortil verdi 3 aylık paket 396 tl..hocaya hamile olduğum haberini verince eşime ilaçları kesmesini söyledi.biz 2 ayda sonuç aldık çok şükür.

Kaan hoca ilaç olarak ne verdi acil cvp lütfen!!!

yani önce kan testi ve sperm dna hasar testi yapıyor ve ona göre veriyor.ya da başka bir problem varsa oa göre..bizde sperm dna hasarı %100 çıkmıştı klomen-neofortil ve diyet verdi..

bizde kaan hocaya yazdık, inşallah hayırlı sonuç alırız. bnm eşimin morfoloji %2, sperm değerleri ise;
  1. Progresif hızlı hareket : %0
  2. Progresif yavaş hareket: %25
  3. Yerinde hareket : %10
  4. Hareket etmeyen : %65 şeklinde.. iki defa tüp bebek denemesi yaptık, ikisindede test sonucuna bir kaç gün kala aşırı parçalı kanama oldu ve sonuç olarak olmadı. bir yerde bir sıkıntı var ama bilemiyoruz. sperm dna hasarı üzerinde duruyoruz bizde, arkadaşımızın dediği gibi ücretlendirme ne kadar kaan hocada paylaşabilirsen sevinirim, teşekkür ederim

bizde kaan hocaya yazdık, inşallah hayırlı sonuç alırız. bnm eşimin morfoloji %2, sperm değerleri ise;
  1. Progresif hızlı hareket : %0
  2. Progresif yavaş hareket: %25
  3. Yerinde hareket : %10
  4. Hareket etmeyen : %65 şeklinde.. iki defa tüp bebek denemesi yaptık, ikisindede test sonucuna bir kaç gün kala aşırı parçalı kanama oldu ve sonuç olarak olmadı. bir yerde bir sıkıntı var ama bilemiyoruz. sperm dna hasarı üzerinde duruyoruz bizde, arkadaşımızın dediği gibi ücretlendirme ne kadar kaan hocada paylaşabilirsen sevinirim, teşekkür ederim

hocanın muayene ücreti 300 tl. ilk olarak randevu alın ama yaklaşık 2 ay sonraya falan gün bulunabiliyor.(ben 2 randevu için haziranda aradım eylülde randevu alabilmiştim) ankara üni. cebeci kampüsü tıp fak. sperm ve kan örneği veriyorsunuz.onları hazırlayıp ibni sina hast yanında morfoloji binasına teslim ediyorsunuz yaklaşık bir ay sürüyor.biz randevu tarihi gelinceye kadar test çıksın diye önceden gidip vermiştik.hoca tedaviye başlayınca 1 ay sonra kan testi yaptırıp sonuçları gönderiyorsunuz maille.3 ay sonra da tekrar sperm dna hasarı istiyor ama genart tüp bebekte.200 tl orada 10 günde çıkıyormuş sonuçlar.bizim ona gerek kalmadı çok şükür.Ama hoca mükemmel bir insan.Bize ısrarla sizin doğal yolla olur bekleyin dedi tabi biz 2 başarısız tüp denemesinden sonra artık hiç olmayacakmış gibi gelmeye başladığından pek umutlanmamıştık.

teşekkür ederim canım, takıldığımız bir durum olursa sorarız burdan gerekirse... hayırlısı olsun inşallah hepimiz için inşallah

Peki Kaan AYdos nasıl bir tedavi uyguladı ??? izim morfoloji Normal %0(sıfır) Bu ne demek???

uyguladığı tedaviyi önceki sayfada yazmıştım. morfoloji sperm şeklinin düzgün olması demek.sizde de normal şekilli yok demektir.

perici bende size kaan hoca klomen vermişya bu hormon değerlerine göre verılyor.sizin klomen kullanmadan önce fsh IL PROLAKTIN TESTESTERON HORMONLARINIZIN TEST SONUCLARI DEGERLERI VARSA YAZARMISIN.VE KLOMEN KULLANDIKTAN SONRA DA YAPTIRDIYSANIZ HORMON DEGERLERINI YAZARMISIN.TEŞK.

Back