- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- bu ev kayinvalidem ve kayinpederemin eşime hediyesi, tapu eşimin üzerindeBiraz fazla uçmuyor musunuz.. Orası sizin değil kayınvalidenizin kayınpederinizin evi. Eğer alt katla üst katı birleştirirseniz eltinize haksızlık olmaz mı bu sefer. Neden küçükte olsa kendi evinize çıkmıyorsunuz? baya jakuzili giyinme odalı lüks bir ev istiyorsunuz siz ama bence bu sadece sizin hayaliniz. Eşinizin ailesinin bu hayalinize destek çıkacağını sanmam. Bir kat daha çıkılma ihtimali varda orayı normal döşeyin niye illa dubleks niye illa jakuzi yani eğer ben sizin eltiniz olsaydın buna bozulurdum benim tek bir dairem olacak senin iki kat döşenmiş jakuzili evin olmaz soruno lur daha yeni barışmışsınız çok lüks yaşamak istiyorsunuz ne gerek var gözünüz biraz yükseklerde gibi. O yüzden onlarla oturmayı kabul etmişsiniz.
ayy sen benliksin yaa:)eşimle Marmara da yaşıyorduk. Boşandık. O Güneydoğu ya ailesinin yanına yerleşti. Ben ise birlikte oturduğumuz evde yaşamaya devam ettim. Daha sonra akillandik. Hatalarimizi farkettik. Ve ben Güneydogu ya geldim. Tekrar evlendik. Şimdi kayinvalimle ve kayinpederimle birlikte yaşıyoruz. Konu şu ki ;
Kayınvalidemler vakti zamanında iki katlı bina satın almışlar. Biri kaynima biri eşime diyerekten. Kaynim evlenince üst kattaki daireyi dayayıp doseyip yerleşti. Kayinvalidem ve kayinpederim alt katta yaşıyordu. Hala da öyle. Biz de Marmara daydik. Şimdi gelince alt kata kayinvalidemlere yerlestik. Eşim hiç istemedi birlikte oturmak. Ayrı eve çıkmak istedi. Ben ise boşuna kira vermek istemediğim için, birkaç ay sonra ise girecegim için (3 yaşında kızıma babaanne dede bakacak diye) ve Kayinvalidem çok ısrar ettiği için birlikte oturmak istedim. Eşimi de kayinvalidemle birlikte biraz birlikte oturalim sonra 3. Kata ev çıkıp ayrılıriz diye ikna ettik. Eşim ailesiyle bir sorunu yok. Sadece kendi ozelimiz olsun vs diye istiyor ayrı oturmayı.
Şimdi daireler 130 metrekare. 3. Kata komple bir daire yapmak istemiyorum ben. Çünkü 130 metrekare benim hayallerime yetmez. Dubleks yapalım desek 4. Kat icin ruhsat çıkmaması gibi bi durum var. Yapının temeli bilmemneymis o yüzden. Tam araştırıp sormadik o ayrı. 3. Katı tamamen yaptırıp eltime oraya geçmesini teklif etsek eltim bayıla bayıla kabul eder. Bedava sifir daire sonucta.Biz de alt Katla 2. Katı birleştirip dubleks olarak kullanırız fakat ben istemiyorum. Hem 3. Katı yaptıracagim hem de 2. Katı. Eltimin zevki hiç benlik değil. Mutfağı banyoya herseyi komple degistirmem lazım. O yüzden istemiyorum.
En son biz de eşimle oturup bir karar verdik. Fakat abes mi değil mi bir kararsız kaldık. Dedik ki ;
Alt katı mutfağı banyoya her metrekaresini zevkime göre döşeyelim. (Alt kattaki evi de begenmiyorum. Tam modern değil.) 3. Kata da hayallerim olan sadece bana ait bir kütüphane odası, giyinme odası, jakuzili ebeveyn banyolu buyuk bir yatak odasi, ve teras yapalım. Sadece eşim ve benim özel evimiz olsun. MisafirleriM falan alt katta agirlayalayim yukardaki eve kimse girmesin. Biz de genelde asagi kattaki yatak Odamızda kalacağız. Ama haftada birkaç gün başbaşa kalmak istediğimizde ya da (2 gorumcem şehir dışında onlar geldiklerinde yatılı kalırlar) yatılı misafir geldiğinde yukaridaki evde kalırız diye düşündük. Kütüphane odası ise kızım ve ben rahat ders calisabilelim diye.
Yalnız bazen bu düşünce çok abes geliyor bana yani iki ayrı evde birden yaşamak. Sizce nasıl ?
Nasıl yaniBen olsam 3. Katı çıkardım.
Yatak odasının içinden giyinme odasını ve jakuzili ebeveyn banyosuna yer yapılır.40-50 metrekare yeterli.
Salonu amerikan mutfak tarzında yapıp bar bölümü gibi bir şey yapardım.(aşağıda yersiniz ama en azından evde de yemek yemek alanınız olur hem yer tasarrufu)
Geriye bir çocuk odası ve küçük bir banyo yaptırırdım.
Üste çatı kadını da kütüphane şeklinde düzenlerdim,hatta çocuk odasını da oraya taşıyabilirsiniz çatıya açık bir pencere yaparsınız tavanına çocuk için de değişik bir oda olur.
Alanınız var
Anlaşabilirsiniz ama eşiniz sıkılacak bu durumdan böyle giderse.
Ve normalde alt katta yatıp arada üst kata çıkmanız Tamam sevişecekler anlamı kadar zaten direkt.
Bence yanlış birşey oluşturmuşsunuz kafanızda tasarımla alakalı.
Ben de büyük bi teras istiyorum. Çamaşır makinesi kışın nasıl olacak terasta?ayy sen benliksin yaa:)
ben alt kattayim kv ikinci katta. üçüncü kat ev planlarimiz var eşim dubleks istiyor. dublekse kütüphane olsun istiyorum bi odayi da kiler olsun dedim. kocaman terasimiz olsun dedim camasir makineyi terasa koymayi düşünüyorum mesela işte benimki hayal. ama öle planimiz var inş borçlar bitince yaptıracagiz.
misafirlerinizi terasa agirlayabilirsin yaz aylarda mesela. çok güzel olur. hemde manzaraya bakarsiniz.
Bu fikir hoşuma gittikuzenimin evindeyatak odasından ebeveyn banyosuna geçerken arada bir kare alan bırakmışlardı. ORası giyinme odasıydı. Gayet kullanışlıydı. Bir de giyinme odasının kapısı yoktu onun yerine ayna sürgü vardı. Onu kapatınca ne giyinme odası ne de banyo gözüküyordu. Sanki hiç yoklarmış gibi. Aylarca kalmıştım da sonradan fark etmiştim a burda banyo varmış diye
Nasıl yaniyukarı çıkmamız sevisecekler anlamı taşısa ne olur. Millet çocuğumuzu leyleklerin getirmedigini biliyor.
camaşir makinesi terasta degil banyoda bi yerde olucak.. altta yer yok merdiven yeri olucak makinenin olduğu yerde..öle olubca terasa düşündüm.. yaz kıs demeden asariz kurur terasa diye düşündüm:)Ben de büyük bi teras istiyorum. Çamaşır makinesi kışın nasıl olacak terasta?