2 aylık sadece mamayla beslenen bebek

Mesliz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2023
189
50
18
22
Anne sütü almıyor memeyi reddediyor emzikte emmiyor sadece biberon istiyor.geceleri uyuyamıyor doyduğunu bilmiyor uyku gözünden akıyor yine bağıyla arka arkaya mama içiyor rahatsızlanıyor beni emseydi göğsümde uyurdu sakin bir çocuk olurdu lütfen sadece mamayla besleyenler bana akıl vern

Bunun beslenmesiyle alakası yok öncelikle mamayı öcü olarak görmeyi bırakın.
Anne sütünü sağıp verebilirdiniz ama sadece mama olarak yazdığınız için sütün bittiği kanısına vardım.
Ten teması emerek olmaz, üstünüzü çıkarıp mamasını göğsünüzde içirebilirsiniz.
En doğal olan pozisyonda, kalp atışınızı duyacak şekilde beslemeye dikkat edin.
Doyduğunu bilmiyor diye bir şey yok, bir kere 150 cc lik mama hazırlayın ve ne kadar içtiğini ölçün.
Şu dönemde ortalama 2 saatte bir 90 120 cc arasında isteyecektir ama değişkenlik gösterir.
Ayrıca bebek bu, her biri ayrı.
Kimi huzursuz kimi gazlı vs.
Ne zaman durumu kabullenirseniz o kadar sakinlersiniz ikiniz de.

Memenizde emmese bile tutun kokusunu alsın. Arada ağzına verin ne kadar alırsa 30 saniye bile olsa sürekli kızdırmadan yavaş yavaş. Sütün geldiğini anlaması lazım. Biberona alışık ise silikon meme ucu deneyebilirsiniz alışınca emmeye silikon bırakır zamanla. Doğrudan alırsa zaten hiç bulaşma. Sen biberon versen bile aç göğsünü orada ver kucağında arada memeyi alsın. Dene bazen biberon öncesi biberon esnasında biberon bitince. Israrla sinirlendirmeden dene... şu an emmediği için süt azdır sinirlenir biberonda şak geliyor çünkü. Üşengeçlr ninorınu tanıyınca ille onu isteyebilirler.. emmeye başlayınca ayarlarsın biberon meme deengesini belki bırakır bile .. ama sabırlı ve sakin olmalısın huzursuz sinirli olursan hissediyor ağlar istemez

Günaydın her ikinize de…

Ne güzel fikirler…

Hiç kimse bana bunları söylememişti.

40 ı çıktıktwn bi kaç hafta iyiydi ondan sonra şimdi mama içiyor ağlıyor emzik veriyorm istemiyor beni emmek istemiyor bolca bağırıyor kucağa alıyorum kucağımdada bağırıyor hiç karnı doysa bile normal yatıp bakmaz ağlar kucağa gelir yine rahatsız normalmi sizce

Böyle bir bebeğin annesiydim:)
Sürekli ağlayan, uyumayan, mutsuz vs.
Çok doktorlara götürdüm sonrasında kabullendim, o böyle.
Öncelikle fiziksel bir problem mi var bunu araştırın, gaz kolik olabilir, mama rahatsız ediyor olabilir, bez markası canını acıtıyor olabilir gibi gibi.
Sonra siz sakinken nası tepkiler verdiğini gözlemleyin.
Şuan 2 aylık lakin oyun halısı alın ve koyun, onunla yatın içine.
Arkada müzik çalsın klasik ya da beyaz gürültü.
Bu sayede birçok şeyi kolayca kendi yapacabilecek seviyeye gelecek.

bebeğim henüz 4 aylık çok tecrübeli bir anne değilim ama meme-mama savaşı verdiğimiz için yazmak istedim, bebeğim mememi emmek istemiyor benimde, mama veriyorum mecburen drbrown biberon aldım öneririm,süt akış hızını hem kesiyor hemde koliği bir tık azaltıyor. Memeye gelir gelmez ağlıyor ama sakinleştirip tekrar tekrar deniyorum, bazen pes edip emiyor bazen hiç emmiyor, yatarak emzirmeyi,çocuğumu yastığa koyup emzirmeyi deniyorum bazen işe yarayabiliyor, bebeğim anne sütünden mahrum kalmasın diye sürekli sütümü sağıyorum, sütüm gelmemiş olsa bile meme uyarılıyor süt kesilmiyor, lütfen kendinizi kötü hissetmeyin,bazı çocuklar meme emmek istemeyebilir bu çok normal,mama ile de büyüyor çocuklar, siz bebeğinizi emmese ve ağzına almasa bile göğsünüze yakın tutun,kokusunu alsın bir iki emmeden sonra alışır koku çeker emmek ister kendisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…