Bebek Beslenmesi 2 aylık oglum var ve dogdugundan buyana hiç emmedi ek gıdaya başlasam mı başlamasam mı teretdütteyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

68derya68

oğlusummmmm
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
19
3
3
32
mrb benım 2 aylık oglum var doğdugunda sutum gelıyordu ama gogus ucum olmadıgı için oglum emmiyordu daha sonra tam tersi oldu gogüs ucum cıktı bu kezde emmedıgı ıcın sutum kesıldı hıcbır sekılde gelmedı cok cabaladım herseyı denedım ama olmadı bu durum benı cok uzdu ve mamayla basladık mamayla devam edıyorum ama oglum fazla kılo almadı bu durumda uzmeye basladı aceba kılo alması ıcın neler yapabılırım ek gıdaya baslamayı dusunuyorum ama daha cok ufak oldugu ıcınde korkuyorum ve ilk cocugum oldugu ıcın üzerine cok dusuyorum deneyımli annelerden öneriler beklıyorumm şimdiden tskler ......

Sakın sakın ek gıdaya başlamayın
Bebeklerin bağırsakları ek gıdayı sindirmez
Daha bağırsak arası bağlantıları açıktır ve ek gıdaya geçen bebekler alerjik geliştirmeye çok açıktırlar
Bunu geçtim mesela bir kase anne sütü veya mama düşünün bir kase de muhallebi veya yoğurt veya çorba
Hangisi daha kalorilidir derseniz anne sütü ve mama daha kalorilidir!
Bebeğinizin küçük midesini ek gıda ile doldurmaya çalışıp aksine aldığı kaloriyi azaltmış olursunuz
Bu nedenle dünyada bebeğin az kilo alması ek gıdaya geçiş için bir sebep sayılmaz,Türkiye de bu hep yanlış bilinir!

canım dort ayını bıtırene kadar devam sutu ver eger ac kalmıyorsa zayıf olmasını problem etme.4 ayından sonra yogurt ve meyve suyuyla baslayabılırsın.

Kesinlikle baslamayin daha cooook erken mamaya dewam.edin 4aydan once ek.gidaya baslamayin nacizane fikrimdir..

Benimde ilk bebeğim biraz emdi biraz mama takviyeli 6. Ayı bitirdik ama ek gıda önermedi doktor versen bile onu sindirmez en erken 4 ay sonunda başlamanı tavsiye ederim gülerek büyüt

mrb benım 2 aylık oglum var doğdugunda sutum gelıyordu ama gogus ucum olmadıgı için oglum emmiyordu daha sonra tam tersi oldu gogüs ucum cıktı bu kezde emmedıgı ıcın sutum kesıldı hıcbır sekılde gelmedı cok cabaladım herseyı denedım ama olmadı bu durum benı cok uzdu ve mamayla basladık mamayla devam edıyorum ama oglum fazla kılo almadı bu durumda uzmeye basladı aceba kılo alması ıcın neler yapabılırım ek gıdaya baslamayı dusunuyorum ama daha cok ufak oldugu ıcınde korkuyorum ve ilk cocugum oldugu ıcın üzerine cok dusuyorum deneyımli annelerden öneriler beklıyorumm şimdiden tskler ......
canım sakın üzülme kendine stres yapma,hepimizin hormonları farklı çalışıyor,kimisi emzirirken kimisi bebeğini emziremiyor.benim üçüncü çocuğum şuan beşinci ayının içinde.ilk kızımı iki sene emzirdim,ikinci çocuğumu yani oğlumu üç ay emzirebildim.38 yaşında üçüncüyü doğurdum ama sütüm damla damla geldi doktor aptamil1 önerdi hem anne sütü hem aptamil1 verdim.kızım Allahıma şükür çok sağlıklı.ek gıdala geçtim ama senin bebeğin daha çok küçük biliyorum üzülüyorsun ama lütfen ek gıdaya geçme.bir damlada sütün gelse onu biberona damlat,hiçmi gelmiyor,üzülme.devam sütünün markasını bilmiyorum ama değiştirebilirsin birde önemli bir ayrıntı 3 saatte bir ver devam sütünü.saatini geçirme.bebekler sık sık beslenme ve uyku ihtiyacı duyarlar.önemli birşey daha söylemek istiyorum.devam sütünü oda sıcaklığında verme,ılık ver.anne sütü ılıktır.vücud ısısındadır.yanlış hatırlamıyorsam benim kızım iki aylıkken 3 ölçek mama 90 ml ılık suya yapıyordum ve onu bitiriyordu.çok sık acıkıyorlar.düşün birde aralarda bir damlada sütüm gelse emziriyordum.şuanda kızım beşinci ayında ve 8.630 kilo.herşeyi normal.diş çıkarmaya başladık.mutlu ve sağlıklı günler dilerim...

canım sakın üzülme kendine stres yapma,hepimizin hormonları farklı çalışıyor,kimisi emzirirken kimisi bebeğini emziremiyor.benim üçüncü çocuğum şuan beşinci ayının içinde.ilk kızımı iki sene emzirdim,ikinci çocuğumu yani oğlumu üç ay emzirebildim.38 yaşında üçüncüyü doğurdum ama sütüm damla damla geldi doktor aptamil1 önerdi hem anne sütü hem aptamil1 verdim.kızım Allahıma şükür çok sağlıklı.ek gıdala geçtim ama senin bebeğin daha çok küçük biliyorum üzülüyorsun ama lütfen ek gıdaya geçme.bir damlada sütün gelse onu biberona damlat,hiçmi gelmiyor,üzülme.devam sütünün markasını bilmiyorum ama değiştirebilirsin birde önemli bir ayrıntı 3 saatte bir ver devam sütünü.saatini geçirme.bebekler sık sık beslenme ve uyku ihtiyacı duyarlar.önemli birşey daha söylemek istiyorum.devam sütünü oda sıcaklığında verme,ılık ver.anne sütü ılıktır.vücud ısısındadır.yanlış hatırlamıyorsam benim kızım iki aylıkken 3 ölçek mama 90 ml ılık suya yapıyordum ve onu bitiriyordu.çok sık acıkıyorlar.düşün birde aralarda bir damlada sütüm gelse emziriyordum.şuanda kızım beşinci ayında ve 8.630 kilo.herşeyi normal.diş çıkarmaya başladık.mutlu ve sağlıklı günler dilerim...[/
tesekkur ederımm evet suan hıc sutum gelmıyor ve bu benı cok uzuyor aptamılı hıc denemedım simalac dıye bır mama verıyorum doktorumuz bunu onerdı aptamili sanırsam hastanede vermıslerdı ama benım bebegım yemedı mıdesın almadı suan 5 kilo ama göre cok yazıf gelıyor ek gıdaya bı ara baslamayı dusunmustum herkes daha cok kucuk dedı bende bıraktım şimdi gecen eczanede bebelac kahvaltı vardı öglen yemegı ara ögun falan vardı ama bunlar mama seklınde aceba onlardan kullansammı bılmıyorum sımdı o kafama takıldı ne yapsam bılmıyorumm ......

Back