• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 aylık kızım var göğsümü ağlayarak alıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adogan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2012
1
0
36
Konya
merhaba,
2 aylık 5 günlük kızım var. doğduğundan beri anne sütü ve mama ile besliyorum. sütüm az geldiği için. 2 ay içerisinde mamayı azaltım. son kontrolünde 600 gr almış sınırda. son birkaç gündürde ağlayarak göğsümü alıyor. aldığı zamanda en fazla 5 dk emiyor ve uykuya geçiyor. mamayıda bazen kabul ediyor bazen etmiyor. Sizce aşıdan mı, gazdan mı, sütün yetmediği için açlıktan mı, uyku ihtiyacından mı, bir yeri ağrımasından mı? birde kızımın dışkısı katı geliyor ve 3 gün veya 4 gün bekliyor. onuda yardım ile yapıyor. bu durumu düzeltmek için önerilerinizi bekliyorum.

merhaba,
2 aylık 5 günlük kızım var. doğduğundan beri anne sütü ve mama ile besliyorum. sütüm az geldiği için. 2 ay içerisinde mamayı azaltım. son kontrolünde 600 gr almış sınırda. son birkaç gündürde ağlayarak göğsümü alıyor. aldığı zamanda en fazla 5 dk emiyor ve uykuya geçiyor. mamayıda bazen kabul ediyor bazen etmiyor. Sizce aşıdan mı, gazdan mı, sütün yetmediği için açlıktan mı, uyku ihtiyacından mı, bir yeri ağrımasından mı? birde kızımın dışkısı katı geliyor ve 3 gün veya 4 gün bekliyor. onuda yardım ile yapıyor. bu durumu düzeltmek için önerilerinizi bekliyorum.

Canım ben emzirme konusunda çok çektim, bebeğim bir türlü emmeyi kabul etmedi bağıra bağıra, ağlıya ağlıya memeyi alıyordu..öncelikle tavsiyem eğer evinde varsa göğüs pompası mutlaka göğsünü sağarak boşalt ne kadar sütün olduğunu gör, 50 ccnin altında çıkıyorsa sütün, sütün yetmiyor demektir.. işte o zaman mamayı düşünebilirsin. bebekler genelde 5 ila 10 dk zorunla emer sonra uykuya dalarlar bol bol göğsünde uyur seni de emzik yerine kullanırlar boş boş çekiyormuş gibi yaparlar arada refleks olarak, sadece açlıklarını bastırırlar sonra hemen yeniden açıkırlar. bu davranışı bebeğinin gayet normal canım..anne sütü kabız yapmaz mama kabız yapar diye biliyorum ben yeteri kadar sütü alamadığından dışkısı katılaşıyor olabilir bol sıvı alması lazım normale dönmesi için o yüzden sürekli emzir canım sütünün az olduğu düşünüyorsan süt yapıcı bitkiler var onları bir araştır istersen..bebeğin söylediğine göre 3 ila 4 gün arasında yapıyor demissin demekki bebeğin kabız mutlaka bi dr.a gidin bu bebeğini rahatsız ediyor olabilir huzursuzluğun bütün sebebi gazı ve kakasını yapamamasıdır büyük ihtimalle müdahale gerektirebilir,benim bildiğim bebekler 3 gün içerisinde yapamazlarsa fitille boşatma gerektirebiliyor çünkü kaka içerde ne kadar çok kalırsa o kadar sertleşir ve katılaşır yapmakta büyük zorluk çeker hele bi de yaparken acı duyarsa dışkılamayı tamamen redd bile edebilir aman Allah korusun.. böyle tanıdıklarım var ve bu konuda çok çektiler canım.. işallah biran önce geçer sıkıntılarınız canım..

merhaba,

huzursuzluğu büyük ihtimalle gazındandır,3 4 gün yapmıyor demişsiniz bu yüzdende sıkıntı çekiyodur mutlaka,doktorunuzla görüşün bu durumu,gazı içinde damla önericektir..

Back