Serum fizyolojik ne için aileler gitmeyin diye eşim de gidecem diye inatlaşışor o kadar arada kaldım ki kızıma bişey olursa çok vicdan azabı çekerim gitmeye korkuyorum o yüzden biraz destekleyen olsa gitmeye benimde çok ihtiyacım var yoksaBu şekilde yolculuk yapmadım ama ısıya yakın derecede klimayı açıp ara ara arabayı havalandırarak gidebilirsiniz. Yanınıza serum fizyolojik alın. Zaten bu 7 saatlik yolcuğun saatini bilmmekle beraber uyutabilirsiniz. Gündüz 45dk 1 saat te bir uyuyorlar zaten 3-4 yerdede mola verseniz bence başarabilirsiniz
Tam 2 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık. Sorun yaşamadık. Çocuğum pusette durmayı pek sevmediği için biraz zor oldu sadece. Bir de pusette/oto koltuğunda 3-4 saatten fazla kalmamasina dikkat edin. Arada hareket etsin. Zaten bebekle o kadar saat kesintisiz gidilmez.Merhabalar bebeğim 55 günlük 2 aylık olacağı tarihe eşim Alanya ya tatil ayarlamış ama ben kayseriden alanyaya 7 buçuk saat bebeğime bişey olur diye korkumdan gitmek istemiyorum gideceğimiz tarih temmuzun 10 u falan havalar da çok sıcak çocuk arabada bunalır hastalanır mı acaba yada hava değişikliği çarpar mı diye korkuyorum yolda durmaz huysuzlanırsa diye de korkuyorum bu şekilde uzun yolculuk yapan var mı acaba
İlk 6 ay güneş kremi önerilmiyorTuzlu su burnunu açmak için günlük yapmanız lazım ama ben yolda ve hava değişiminden kaynaklı burunu bol bol açmanızı önermek istedim. Eğer size iyi gelecekse elbette gidin. Klima çok dik gelmedikçe, çok hızlı ısı geçişleri yapmazsanjz( klimalı ortamdan sıcağa) güneş kremi kullanıp bebeği korursanız havuza sokmazsanız ben bir şey olacağını düşünmüyorum.
Temiz içerikli olanları kullanabilirler. Benim de bildiğim ilk 6 ay cilt bariyeri oluşmadığı için deniz ve havuz olmamasıİlk 6 ay güneş kremi önerilmiyor
Temiz içerik her zaman kullanılmalı zaten de, 6 ay öncesi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor. Oğlumun doktoru kullanma demişti. Arkadaşıma da başka bir doktor kızmışti. Bacak kemiklerinde eğrilik oluşmuş.Temiz içerikli olanları kullanabilirler. Benim de bildiğim ilk 6 ay cilt bariyeri oluşmadığı için deniz ve havuz olmamasıyani burda karar annenin tabi bol bol gölge bulacaksa ki gölgedede yanılıyor.
Teşekkürler yorum için insan tedirgin oluyor küçük olunca etraf baskısı da var tabi bana kalsa bir cesaret giderim de etraf destek olmayınca cesaretimde kırıldıTam 2 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık. Sorun yaşamadık. Çocuğum pusette durmayı pek sevmediği için biraz zor oldu sadece. Bir de pusette/oto koltuğunda 3-4 saatten fazla kalmamasina dikkat edin. Arada hareket etsin. Zaten bebekle o kadar saat kesintisiz gidilmez.
Bizim yolculuk sizinkinin ters istikametiydi. Antalya dan iç Anadoluya. Hava değişimi falan sorun olmadı.
Deniz yada havuza sokmayı düşünmüyorum bebeğimi olabildiğince gölgede tutacağımTemiz içerikli olanları kullanabilirler. Benim de bildiğim ilk 6 ay cilt bariyeri oluşmadığı için deniz ve havuz olmamasıyani burda karar annenin tabi bol bol gölge bulacaksa ki gölgedede yanılıyor.
3 aylik bebekle 12 saat uctum. 4 aylik bebekle 700km yol yaptim hem de arabayi ben kullandim. Tedirgin olacak bir sey gormuyorum. Icerisi sicaksa klimayi acarsiniz. Aglarsa agac alti bir yerde mola verirsiniz. Zaten o yasta cocuk henuz yurumuyor, donmuyor, kendi hareketi yok. Cok dusunmeyin. Cikin yola yapin mis gibi tatilinizi.Merhabalar bebeğim 55 günlük 2 aylık olacağı tarihe eşim Alanya ya tatil ayarlamış ama ben kayseriden alanyaya 7 buçuk saat bebeğime bişey olur diye korkumdan gitmek istemiyorum gideceğimiz tarih temmuzun 10 u falan havalar da çok sıcak çocuk arabada bunalır hastalanır mı acaba yada hava değişikliği çarpar mı diye korkuyorum yolda durmaz huysuzlanırsa diye de korkuyorum bu şekilde uzun yolculuk yapan var mı acaba
Bize doktoru denize sokmazsaniz ayip edersiniz demisti. Biz ilk denize soktugumuzda daha 42 gunluktu. Simdi 7 yasinda. Masallah cok da saglikli cocuktur. Sik hasta olmaz. Hastaliklari 1 gunde atlatir. (Havuza sokmayin tabi biz hala havuza cok girmiyoruz)Deniz yada havuza sokmayı düşünmüyorum bebeğimi olabildiğince gölgede tutacağım
Anladım bir şey öğrenmiş olduk sayenizde sağ olun. Elbette temiz içerikte bile kimyasallar var tabiki ama bu kemik eğriliği durumunu bilmiyordum. Ben de deniz ve havuzu cilt bariyeri grlişmediği için 6 aydan önce önermediklerini biliyordum. Kemik eğriliği olayını ilk defa duydum teşekkürlerTemiz içerik her zaman kullanılmalı zaten de, 6 ay öncesi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor. Oğlumun doktoru kullanma demişti. Arkadaşıma da başka bir doktor kızmışti. Bacak kemiklerinde eğrilik oluşmuş.
Büyük çocuğum 5 yaşında havuzu asla tercih etmiyorum hâlâ. Deniz içinde 4 ay demişti doktoru ama deniz temizse 2 aylıkta sokabilirim şu an
Yolculuk sırasında emse sıkıntı olur mu peki yada sağıp biberonla versem yolculuk sırasında sıkıntı olur mu ağladığında veya huzursuzlandığındaBenkızım da tam 2 aylıktı ve temmuz ayıydı 7 saatlik yolculuk yaptığımızda. Klimayı açtık biz zaten evde de açıyorduk. Sıcaktan yana sıkıntı olmadı ama pek uyuyamadı yolda devamlı emmek istedi. Kucağımdayken ve emerken sorun yoktu ama koltuğuna koyunca ağlıyordu. Biraz sık mola verir bol bol da emzirirseniz yolculuk fazla zorlamaz. Ama Alanya’nın temmuz sıcağında bebekli tatil nasıl olur onu bilemiyorum.
Arka koltuğa yayılın açık büfe emzirin de emzirinYolculuk sırasında emse sıkıntı olur mu peki yada sağıp biberonla versem yolculuk sırasında sıkıntı olur mu ağladığında veya huzursuzlandığında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?