• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebekle uzun yolculuk

Demetognn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2017
6
2
86
29
Merhabalar bebeğim 55 günlük 2 aylık olacağı tarihe eşim Alanya ya tatil ayarlamış ama ben kayseriden alanyaya 7 buçuk saat bebeğime bişey olur diye korkumdan gitmek istemiyorum gideceğimiz tarih temmuzun 10 u falan havalar da çok sıcak çocuk arabada bunalır hastalanır mı acaba yada hava değişikliği çarpar mı diye korkuyorum yolda durmaz huysuzlanırsa diye de korkuyorum bu şekilde uzun yolculuk yapan var mı acaba

Bu şekilde yolculuk yapmadım ama ısıya yakın derecede klimayı açıp ara ara arabayı havalandırarak gidebilirsiniz. Yanınıza serum fizyolojik alın. Zaten bu 7 saatlik yolcuğun saatini bilmmekle beraber uyutabilirsiniz. Gündüz 45dk 1 saat te bir uyuyorlar zaten 3-4 yerdede mola verseniz bence başarabilirsiniz😂

Bu şekilde yolculuk yapmadım ama ısıya yakın derecede klimayı açıp ara ara arabayı havalandırarak gidebilirsiniz. Yanınıza serum fizyolojik alın. Zaten bu 7 saatlik yolcuğun saatini bilmmekle beraber uyutabilirsiniz. Gündüz 45dk 1 saat te bir uyuyorlar zaten 3-4 yerdede mola verseniz bence başarabilirsiniz😂
Serum fizyolojik ne için aileler gitmeyin diye eşim de gidecem diye inatlaşışor o kadar arada kaldım ki kızıma bişey olursa çok vicdan azabı çekerim gitmeye korkuyorum o yüzden biraz destekleyen olsa gitmeye benimde çok ihtiyacım var yoksa

Ben 🙋‍♀️ kızım da tam 2 aylıktı ve temmuz ayıydı 7 saatlik yolculuk yaptığımızda. Klimayı açtık biz zaten evde de açıyorduk. Sıcaktan yana sıkıntı olmadı ama pek uyuyamadı yolda devamlı emmek istedi. Kucağımdayken ve emerken sorun yoktu ama koltuğuna koyunca ağlıyordu. Biraz sık mola verir bol bol da emzirirseniz yolculuk fazla zorlamaz. Ama Alanya’nın temmuz sıcağında bebekli tatil nasıl olur onu bilemiyorum.

Tuzlu su burnunu açmak için günlük yapmanız lazım ama ben yolda ve hava değişiminden kaynaklı burunu bol bol açmanızı önermek istedim. Eğer size iyi gelecekse elbette gidin. Klima çok dik gelmedikçe, çok hızlı ısı geçişleri yapmazsanjz( klimalı ortamdan sıcağa) güneş kremi kullanıp bebeği korursanız havuza sokmazsanız ben bir şey olacağını düşünmüyorum.

Merhabalar bebeğim 55 günlük 2 aylık olacağı tarihe eşim Alanya ya tatil ayarlamış ama ben kayseriden alanyaya 7 buçuk saat bebeğime bişey olur diye korkumdan gitmek istemiyorum gideceğimiz tarih temmuzun 10 u falan havalar da çok sıcak çocuk arabada bunalır hastalanır mı acaba yada hava değişikliği çarpar mı diye korkuyorum yolda durmaz huysuzlanırsa diye de korkuyorum bu şekilde uzun yolculuk yapan var mı acaba
Tam 2 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık. Sorun yaşamadık. Çocuğum pusette durmayı pek sevmediği için biraz zor oldu sadece. Bir de pusette/oto koltuğunda 3-4 saatten fazla kalmamasina dikkat edin. Arada hareket etsin. Zaten bebekle o kadar saat kesintisiz gidilmez.
Bizim yolculuk sizinkinin ters istikametiydi. Antalya dan iç Anadoluya. Hava değişimi falan sorun olmadı.

Tuzlu su burnunu açmak için günlük yapmanız lazım ama ben yolda ve hava değişiminden kaynaklı burunu bol bol açmanızı önermek istedim. Eğer size iyi gelecekse elbette gidin. Klima çok dik gelmedikçe, çok hızlı ısı geçişleri yapmazsanjz( klimalı ortamdan sıcağa) güneş kremi kullanıp bebeği korursanız havuza sokmazsanız ben bir şey olacağını düşünmüyorum.
İlk 6 ay güneş kremi önerilmiyor

Gidin bence, değişiklik olur. Ek gıda öncesi en rahat zaman aslında bebekle. Ne yiyecek derdi yok ya meme ya mama 😅 güneşten korumaya özen gösterin ve klimadan tabi. Biz 4 aylıkken gitmiştik, eme eme gitti.

Temiz içerikli olanları kullanabilirler. Benim de bildiğim ilk 6 ay cilt bariyeri oluşmadığı için deniz ve havuz olmaması😅 yani burda karar annenin tabi bol bol gölge bulacaksa ki gölgedede yanılıyor.
Temiz içerik her zaman kullanılmalı zaten de, 6 ay öncesi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor. Oğlumun doktoru kullanma demişti. Arkadaşıma da başka bir doktor kızmışti. Bacak kemiklerinde eğrilik oluşmuş.
Büyük çocuğum 5 yaşında havuzu asla tercih etmiyorum hâlâ. Deniz içinde 4 ay demişti doktoru ama deniz temizse 2 aylıkta sokabilirim şu an

Tam 2 aylıkken 6 saatlik yolculuk yaptık. Sorun yaşamadık. Çocuğum pusette durmayı pek sevmediği için biraz zor oldu sadece. Bir de pusette/oto koltuğunda 3-4 saatten fazla kalmamasina dikkat edin. Arada hareket etsin. Zaten bebekle o kadar saat kesintisiz gidilmez.
Bizim yolculuk sizinkinin ters istikametiydi. Antalya dan iç Anadoluya. Hava değişimi falan sorun olmadı.
Teşekkürler yorum için insan tedirgin oluyor küçük olunca etraf baskısı da var tabi bana kalsa bir cesaret giderim de etraf destek olmayınca cesaretimde kırıldı

Temiz içerikli olanları kullanabilirler. Benim de bildiğim ilk 6 ay cilt bariyeri oluşmadığı için deniz ve havuz olmaması😅 yani burda karar annenin tabi bol bol gölge bulacaksa ki gölgedede yanılıyor.
Deniz yada havuza sokmayı düşünmüyorum bebeğimi olabildiğince gölgede tutacağım

3 aylik bebekle 12 saat uctum. 4 aylik bebekle 700km yol yaptim hem de arabayi ben kullandim. Tedirgin olacak bir sey gormuyorum. Icerisi sicaksa klimayi acarsiniz. Aglarsa agac alti bir yerde mola verirsiniz. Zaten o yasta cocuk henuz yurumuyor, donmuyor, kendi hareketi yok. Cok dusunmeyin. Cikin yola yapin mis gibi tatilinizi.

Deniz yada havuza sokmayı düşünmüyorum bebeğimi olabildiğince gölgede tutacağım
Bize doktoru denize sokmazsaniz ayip edersiniz demisti. Biz ilk denize soktugumuzda daha 42 gunluktu. Simdi 7 yasinda. Masallah cok da saglikli cocuktur. Sik hasta olmaz. Hastaliklari 1 gunde atlatir. (Havuza sokmayin tabi biz hala havuza cok girmiyoruz)

Temiz içerik her zaman kullanılmalı zaten de, 6 ay öncesi kemik gelişimini olumsuz etkiliyor. Oğlumun doktoru kullanma demişti. Arkadaşıma da başka bir doktor kızmışti. Bacak kemiklerinde eğrilik oluşmuş.
Büyük çocuğum 5 yaşında havuzu asla tercih etmiyorum hâlâ. Deniz içinde 4 ay demişti doktoru ama deniz temizse 2 aylıkta sokabilirim şu an
Anladım bir şey öğrenmiş olduk sayenizde sağ olun. Elbette temiz içerikte bile kimyasallar var tabiki ama bu kemik eğriliği durumunu bilmiyordum. Ben de deniz ve havuzu cilt bariyeri grlişmediği için 6 aydan önce önermediklerini biliyordum. Kemik eğriliği olayını ilk defa duydum teşekkürler🌸

Ben 🙋‍♀️ kızım da tam 2 aylıktı ve temmuz ayıydı 7 saatlik yolculuk yaptığımızda. Klimayı açtık biz zaten evde de açıyorduk. Sıcaktan yana sıkıntı olmadı ama pek uyuyamadı yolda devamlı emmek istedi. Kucağımdayken ve emerken sorun yoktu ama koltuğuna koyunca ağlıyordu. Biraz sık mola verir bol bol da emzirirseniz yolculuk fazla zorlamaz. Ama Alanya’nın temmuz sıcağında bebekli tatil nasıl olur onu bilemiyorum.
Yolculuk sırasında emse sıkıntı olur mu peki yada sağıp biberonla versem yolculuk sırasında sıkıntı olur mu ağladığında veya huzursuzlandığında

Bebeğim 2 ay 1 haftalıkken 3.5 saatlik yola geldik memlekete. Nemli ve sıcak havadan kuru ve soğuk havaya geçiş yaptık. İlk 2-3 gün ne uyuyabildi ne durabildi. Alışma süreci oluyor bence. Şahsi fikrim ben küçük bebek ile o kadar uzun yola şu an cesaret edemem çünkü gidilecek yer de Türkiye’nin en sıcak yerlerinden. ama parası verilmiş bir tatilse iptal hakkı yoksa da, gidip orada serinlikte tutmanız daha doğru olur özellikle gündüz.

Biz de aynı sebepten bu seneki benzer tatilimizi iptal ettik ama çocuğumuzun küçük bir değişiklikte bile oldukça zorlanması buna etmen oldu.

3 aylıkken tam bebişin uyku saatine yakın(akşam) yola cıktık tüm yol uyudu. Bende hiç olmadıgım kadar dinlendim 😁 istanbuldan kütahyaya gitmiştik hiçte bişey olmadı. Bebişleri neye alıştırırsanız öyle gider korkmayın bence

Merhabalar tatilimizi ertelemedik ve gittik deneyemimi paylaşayım belki aynı durumda olanlar vardır yolculuk erken saatte çıktığımız için ve hava şansımıza bulutlu olduğundan gayet iyiydi ayrıca opet ve shell gibi istasyonlardada bez değişimi için yer yapmışlar bilmiyordum çok işimize yaradı kısa molalarla 7 saatte tamamladık kızım biraz atak döneminde olduğundan yada hava değişiminden ilk gün biraz huzursuzdu ama diğer günler bizi hiç üzmedi normaldi elimizden geldiğince bebeği de koruyarak tadını çıkardık güzel anılar biriktirdik dönüş biraz sıcağa dank geldi arada huzursuz olsada yolculuğumuz yine güzel geçti gitmek isteyenlere bir fikir olur belki doğrusu tatil korkmama rağmen bana çık iyi geldi

Back