Odayı nemlendirin. Nemlendirici makine alın veya bir şekilde su buharı olsun.Selam herkese. 2 aylık bebeğimin genizi sürekli dolu dolu. Annemlere geldim odada elektrikli soba yakıyoruz o da sürekli dğl havalar o kadar soğuk değil. Ne yaptıysam genzini temizleyemedim. Serum fizyolojik ile açmaya çalısıyorum, serumu sıkınca nefesi gittiği için bebeğin, burnunu çekiyor serum hep geri gidiyor. Psikolojim bozuldu resmen. Sütü rahat içemiyor, rahat uyuyamıyor. Doktora da götürdüm, nafile...
Genizini nasıl açabilirim, tecrübesi olan fikir verebilir mi?
Annemlerdeyiz elektrikli soba kullanıyoruz olmadı sobanın üzerine bir kapta su koyup o şekilde buharlaşsın.Odayı nemlendirin. Nemlendirici makine alın veya bir şekilde su buharı olsun.
Banyoda açılır aslında yıkarken başını burnunu hafifçe yoklayın yumuşayıncaya su ile akar
Olmadı alırım artık. Çocuk perişan oldu benim de psikolojik bozuldu artık. Zorlanıyor diyeOda da muhakkak nem makinesi kullanin
Aspiratörü ile mi otri bebeninBen otri bebe ile açmışım. 35 gunluk bebegim grip olmuştu, 15 gün genzi sık sık kapaniyordu, tek başına serum fizyolojik ile ben de çok iyi yapamadım.bir de bebegin uyuduğu odanın nemi yüzde 40-45 olunca daha rahat ediyorlar
Geçmiş olsunAnnemlerdeyiz elektrikli soba kullanıyoruz olmadı sobanın üzerine bir kapta su koyup o şekilde buharlaşsın.
Doğalgazlı ev dğl, evleri de biraz soğuk. Rhatsızlandım, ameliyat için annemlere geldim mecburen. Sık sık da banyo yaptıramıyorum hasta olur diye, yoksa evim sıcaktı 2, 3 günde bir yıkardım. Ctesi banyosunu yaptırdım belki açılır dedim, banyo sırasında yine burnuna su çekti, daha da kötü oldu sanki.
Evet.cok geçmiş olsunAspiratörü ile mi otri bebenin
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun
Her gün yıkasan da bir şey olmaz korkma ama kendi evine geçince başla orada her oda sıcaktır. Şimdi sobalı evde olmaz o iş.
Çaycı kettle falan varsa kaynatın odada biraz buhar yapsın.
Su çektir, süt de olur. Burnu açılır korkma. Kapalı olduğu için huysuzdur. Kuruduğunda alamazsın canı da acır
Çok teşekkür ederim..Evet.cok geçmiş olsun
Makine ile sağmaya devam et gelmese de, gelen sütü dök. İlaç etkisi geçince bebek de memeyi tutarsa artar yine yavaş yavaşÇok teşekkür ederim
Kettle var çıkarayım onu aklıma gelmemişti o.
Sütüm maalesef çekildi 1 haftada. 1 hafta önce bir operasyon geçirdim narkoz aldım ilaç kullanıyorum diye sütü sağamadım. Sağıp veriyordum. Az önce sıktım belki 3 4 damla gelir diye maalesef tamamen çekilmiş. Bende ameliyattan sonra bidaha verebilir miyim diyordum.
Çabucak açılır insaAllah.
Çekildiğini görünce çok üzüldüm. Haftaya tekrardan bir ameliyat daha olacak, çok sancım var sağamıyorum da. Ameliyat olduktan sonra doktorla görüşeceğim ne zaman ilaç tedavisi biter de bebeğe süt verebilirim diye.Makine ile sağmaya devam et gelmese de, gelen sütü dök. İlaç etkisi geçince bebek de memeyi tutarsa artar yine yavaş yavaş
Bu makineler var onlarla sağabilirsin aslında, hastane tipleri var kiralananlar da..Çekildiğini görünce çok üzüldüm. Haftaya tekrardan bir ameliyat daha olacak, çok sancım var sağamıyorum da. Ameliyat olduktan sonra doktorla görüşeceğim ne zaman ilaç tedavisi biter de bebeğe süt verebilirim diye.
Emmiyor beni maalesef biberin ile besliyorum.
Kendi sağma makinam vardı lansinohun. Sağıyordum annemlerde ama daha da kötü olacağımı düşünememiştim. İşlemler bittikten sonra hastane tipi makinalardan birini de denerim.Bu makineler var onlarla sağabilirsin aslında, hastane tipleri var kiralananlar da..
Tamamen kesilip başlaması daha zaman alır. Bebek de emmek istemez ise işler sarpa sarabilir
İkiniz de sağlıklı olun da gerisi gelir