2 aylik bebegimde makat darlığı şüphesi lütfen yardım

ZeynepYilmaz8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2023
14
22
26
Kızlar çok korkuyorum ve endişeliyim lütfen konu hakknda bilgisi olanlar yardm edebilir mi yarn doktora gidicez fakat çok korkuyorum. 2 aylik bebegm var 10 günlükte bu yana gazi var ve tuvaletini yapmakta zorluk yaşıyor gün içinde ve uykusunda dahi sürekli ıkınıyor tuvaletini yapmak istediğinde sancısı olduğunda her zaman emmek istyr ve emerken yapablrsem o zaman tuvaletini yapıyor tuvaletini yaparken gayet sakin yaptignda ağlaması falan yok ama yapana kadar çok ikiniyr ve beni emerken yapiyr bu bir zorluk mu olmuş oluyr blmyrm ama bir gün çok ağlayınca acile gittik makatina baktılar çatlak varmı diye görülmedi sanrm bu seferde makatina serçe parmağını soktu doktor biraz diski geldi bu makat darliginin belirtisi dedi bira daha soktu baktı ve biraz darlık var gbi dedi cerraha gidin dedi bu durumu yaşayan var mı aranızda nasl bir tedavi uygulanıyor çok tedirginm çok uzuluyrm

Canım benim bebeğimde 3 aylık olana kadar aynen öyleydi. Hep emerken kaka yapardı. Hatta neredeyse haftada 1 yapardı. Bizde çok doktora sorduk bize dedikleri şey “ henüz bağırsakları daha tam gelişmedi. Bu sıkıntıların olması çok normal. Zamanla düzene girecek” demişlerdi. Öyle de oldu. Gaz masajı, topuk masajı, günlük duş, bazen hatta spa(çok rahatlıyor ve masaj inanılmaz iyi geliyor) gaz damlası, bazen rezene çayı ile 3 ayı geçirdik. Git gide azaldı. Şimdi 4 aylık hala daha çoğu kakayı memede yapıyor. Memeyi rahatlamak için kullanıyor. Ama emerken çok rahat yapıyor, anlamıyorum bile bazen… elbette her bebek farklıdır ama ilk 3 ayda çoğu emziren anne bu durumu yaşıyordur diye düşünüyorum. Gene götür ama başka doktordan da görüş almanda bence fayda var…

Bir de, hepsi geçecek. Sıkma canını. Hepsi bir süreç ve geçecek. Öyle böyle büyüyecekler. Üzülme. Stres yapma. Canını sıkma. Sen harika bir annesin

Benimde bebeğim kaka yapmadan önce çok ıkınırdı dediğiniz gibi emerken yapardı kakasını tepine tepine.Sabahları ana kucağı vardı ona koyardım eğimli diye orda yapardı anca kakasını.Doktora söylediğimde makatını incelemedi o kadar.Fazla emzirme diyordu sadece.Şuan 11 aylık oldu ve bu durum 9.ay sonuna kadar sürdü ne zaman emeklemeye başladı o zaman rahatladı oğlum

Başka doktora götür bence 2 aylık bebeğin makatına yetişkin bir insanın serçe parmağını sokmaya çalışması da çok mantıklı değil.

Bugun cerraha gittim makat darlığı süphesiyle oğlumun makatına dr parmağımı sokmam lazım ancak öyle anlaşılır istersen sen dışarı çık babasıyla bakalım dedi.ve ben çıktım odadan bir kıyamet allahım ççok kötü Allah başka dert vermesin ama oğlum krize girdi canı çok yandı koca insan parmağı yarıya kadar girmiş ve hafif kanama olmuş.ben zaten o görüntüyü görünce bayılacaktım.poposu şişmiş kızarmıs yavrumun.bu arada cerrahta işinin ehli burada tanınmış bir dr.öyle olması gerekiyormus😞sonuç makat darlığı yok çok şükür. Şurup vermiyorum zaten katı kaka yapmıyor ama 2 günü geçerse yrım fitil yapçaksın ve korkma bağırsak tembelliği ve alışkanlığı yapmaz dedi. Çook gerekmedikçe böyle kontrol yaptırmayın kızlar ya ben yaşadım siz yaşamayın 😞😞😞

Bugun cerraha gittim makat darlığı süphesiyle oğlumun makatına dr parmağımı sokmam lazım ancak öyle anlaşılır istersen sen dışarı çık babasıyla bakalım dedi.ve ben çıktım odadan bir kıyamet allahım ççok kötü Allah başka dert vermesin ama oğlum krize girdi canı çok yandı koca insan parmağı yarıya kadar girmiş ve hafif kanama olmuş.ben zaten o görüntüyü görünce bayılacaktım.poposu şişmiş kızarmıs yavrumun.bu arada cerrahta işinin ehli burada tanınmış bir dr.öyle olması gerekiyormus😞sonuç makat darlığı yok çok şükür. Şurup vermiyorum zaten katı kaka yapmıyor ama 2 günü geçerse yrım fitil yapçaksın ve korkma bağırsak tembelliği ve alışkanlığı yapmaz dedi. Çook gerekmedikçe böyle kontrol yaptırmayın kızlar ya ben yaşadım siz yaşamayın 😞😞😞
Keşke dahaa once görseydim cok üzüldüm benim oglum hep kakasini 1 hafta 10 gun arası yaptı hatta en son 13 güne cikinca bizde hastaneye gittik lavman oldu hala yapmayınca doktor yarış verdi kabul etmedim sonra kendi kendine düzeldi

Kızlar çok korkuyorum ve endişeliyim lütfen konu hakknda bilgisi olanlar yardm edebilir mi yarn doktora gidicez fakat çok korkuyorum. 2 aylik bebegm var 10 günlükte bu yana gazi var ve tuvaletini yapmakta zorluk yaşıyor gün içinde ve uykusunda dahi sürekli ıkınıyor tuvaletini yapmak istediğinde sancısı olduğunda her zaman emmek istyr ve emerken yapablrsem o zaman tuvaletini yapıyor tuvaletini yaparken gayet sakin yaptignda ağlaması falan yok ama yapana kadar çok ikiniyr ve beni emerken yapiyr bu bir zorluk mu olmuş oluyr blmyrm ama bir gün çok ağlayınca acile gittik makatina baktılar çatlak varmı diye görülmedi sanrm bu seferde makatina serçe parmağını soktu doktor biraz diski geldi bu makat darliginin belirtisi dedi bira daha soktu baktı ve biraz darlık var gbi dedi cerraha gidin dedi bu durumu yaşayan var mı aranızda nasl bir tedavi uygulanıyor çok tedirginm çok uzuluyrm
Aynı durum bizde de var 2 aylığız doktor bizede makar darlığı var dedi parmakla anladı demir çubuk gbi tedavi uyguluyo canım ölçüleri var sabah akşam poposuna onu sokuyosun tabikide canı yanıyo ama biliyorum ki onun sağlığı için sonrasında ama çok rahatlıyo

X