Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğim memeyi çoğu zaman reddetıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

emelsim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2008
125
1
96
42
Antalya
benım bebeğim henuz 2 aylık. bazen emıyo guzelce bazende bır huysuzlanıyorkı. karnı aç olmasına rağmen memeyi almıyor. bende sağıp bıberonla vermek ıstemıyorum. dırek emsın ıstyorum.benım bebişim şöyle yapıyor öncelıkle aç olduğu için mızırdanıyor. ben emzirmek için yatırıyorum kucağıma.ilk öce emıyo 1-2 dakıka suryo sonra nefes almak için kendı kafası çeviyo öbur tarafa. sonra başlıyo ağlamya. ağzına veryorum memeyı. almıyo ağlamaktan . böle ınat yapar gıbı kusmuş gıbı sankı ben almışım elınden emmıyoım işte der gıbı. çok zor bır durum ya. sınır stres alıyorum bende. bazen uyur uykuda guzel emıyor. bazen uyanıkkende emıyor ama çoğu zamanda böle anlattığım gıbı yapmaya başladı. napıcam bede bılmıyorum. dediğm gıbı bıberonla vermke ıstemıyorum. gerçi şurda 1 ay sonra çalışmaya başlıcam mecburen ben yokken bıberonla verılcek ama ben varkende emsın ıstyorum. tamamen emmeyi reddetsın unutsun ıstemıyorum

ben anlattığın durumdan gaz olduğunu tahmin ediyorum canım. bebişin erkek mi eğer öyleyse erkeklerin baya bi gazı oluyor. gerçi benim ilk çocuğum kızdı onda da bu anlattığın sorunu yaşadım. diyodum niye emmiyo süt mü yok falan diye ama sorunu sonradan anladım ki gaz sancısı. emmelerine izin vermiyo bebişlerin. gazını çıkarmayı ihmal etmeyin. şimdi de 50 günlük bi oğluşum var. onda da gaz sorunu yaşıyoruz az çok ve gaz ilacı kullanıyoruz. bizde de emme illaki bölünür gazı yüzünden . gazını çıkartırım sonra emmeye yeniden döneriz. sağlıkla büyüsünler.

geç.miş olsun oncelıkle.bebısınde gozlemledıgın herhangı bır farklı durum var mı?yeşil kaka,kakada kan,mukus,ateş,burun tıkanıklıgı,oksuruk vb.....aynı durumu bızde 2-3aylıkken yasadık hatta kılo bıle kaybettık.şidi emiyor kızım ama 3.5aydır kakasında ara ara kan oluyor dr sut alerjısı olabılır dedı.ufak bır degısıklık bıle varsa altından baska seyler cıkabılır.

ben anlattığın durumdan gaz olduğunu tahmin ediyorum canım. bebişin erkek mi eğer öyleyse erkeklerin baya bi gazı oluyor. gerçi benim ilk çocuğum kızdı onda da bu anlattığın sorunu yaşadım. diyodum niye emmiyo süt mü yok falan diye ama sorunu sonradan anladım ki gaz sancısı. emmelerine izin vermiyo bebişlerin. gazını çıkarmayı ihmal etmeyin. şimdi de 50 günlük bi oğluşum var. onda da gaz sorunu yaşıyoruz az çok ve gaz ilacı kullanıyoruz. bizde de emme illaki bölünür gazı yüzünden . gazını çıkartırım sonra emmeye yeniden döneriz. sağlıkla büyüsünler.

bebeğim kız. aslında sık sık çıkarıyor gazını. ama emerken bırden sancı gırdığındenmı bırakıyor olabilir bılmıyorum ama kaldıyrum gazını çıkarıyorum yınede almıyor böle kucağımda gewzdırınce susuyır.şimdide aynı şeyi yaptı. şuanda kucamda öle bakıyo uğur böcüğüm

geç.miş olsun oncelıkle.bebısınde gozlemledıgın herhangı bır farklı durum var mı?yeşil kaka,kakada kan,mukus,ateş,burun tıkanıklıgı,oksuruk vb.....aynı durumu bızde 2-3aylıkken yasadık hatta kılo bıle kaybettık.şidi emiyor kızım ama 3.5aydır kakasında ara ara kan oluyor dr sut alerjısı olabılır dedı.ufak bır degısıklık bıle varsa altından baska seyler cıkabılır.

allaha şukur öle bır durum yok ıdarırında iltihap vardı ilaç kullandık geçtı

bebeğim kız. aslında sık sık çıkarıyor gazını. ama emerken bırden sancı gırdığındenmı bırakıyor olabilir bılmıyorum ama kaldıyrum gazını çıkarıyorum yınede almıyor böle kucağımda gewzdırınce susuyır.şimdide aynı şeyi yaptı. şuanda kucamda öle bakıyo uğur böcüğüm

aynen benim kız da öyle.uykulu olduğu zamanlar gayet güzel emiyor ama uyanık olduğu zamanlarda bi kaç dk güzel emiyo sonra ağlıo bırakıyo tekrar veriyorum yine ağlıyo bırakıo.bende göğsümü sıkıyorum süt var.alıyorum kucağımda gezerken susuyo, gaz sıkıştırıyo die tahmin ediyorum.gerçi gaz için çok yöntem denedim ama geçmio malesef.kısır döngü gibi hergün aynı durumu yaşıoruz.

evet büyük ihtimalle gaz sancısı giriyor. bizim götürdüğümüz doktor nekadar gazını çıkarsak da sancının devam edebiileceğini söylemişti . malesef gaz sıkıntısı olan bebek öyle. ama benim kızımın o durumu çok sürmedi bir-iki hafta sonra geçmişti. inşallah önemli bişey yoktur başka. en büyük sıkıntımız bu olsun. belki sakinleştirip sonra emzirmeyi deneyebilirsin. bi de gaz için en önemlisi üç saatten sık emzirmemek. üst üste sık emzirmek de çok gaz yapıyor. ben iki bebeğimde de tecrübe ettim. sağlıklı günler

aynı durumu 2 aylıkken ben de yaşadım, üstelik benim kızım biberon da almıyordu, tamamen beslenmeyi reddediyordu, aylarca sadece uykusunda besledim, açlıktan uyumuyordu, ayağımda sallayıp sersemletip emzirirdim... 5 aylıkken bitti sorun, şu an 9.5 aylık, hala emziriyorum
meme ucunu ıslatmayı, uykuluyken emzirmeyi, soyunup bebeği de soyup çıplak olarak emzirmeyi deneyebilirsiniz (tensel temas için)
bu durumu yaşadığım dönemde çok araştırma yapmıştım, emme grevi deniyor buna ve uzarsa çoğunlukla bebek biberona alışıp memeyi tamamen bırakıyor, o yüzden çok mecbur kalmadıkça biberon vermemenizi öneririm

canım bende 1 aylıkken yasadım o sıkıntıyı.o ağlıyordu ben ağlıyordum memeyi tutmak istiyo tutuyo ama 2 saniye sonra sanki bi yerine iğne batırmışlar gibi krize giriyordu kendini geri cekiyordu bidahada almıyordu bende 3-4 kez bibebronla sağıp vermek zorunda kalmştım.biberondan midesi bulanmasına rağmen ac olduğu için emmek zorunda kalıyordu.bende korkuyordum biberona alışıp beni unutur diye.bu cok olası bişey kolaylarına geliyor bebeklerin.ama artık vermiyorum
o durumu ben gaz sancısı ve nazara bağlıyorum.bebeğin öyle yaptığında asla onu emmesi için zorlama bırak sakinleşsin hatta uyusun uyandıktan sonra ver bak nasıl alıyo o zaman.bide mümkün olduğunca herkesin yanında emzirme bebeğini.

evet. denedım dediğiiz gıbı. oldu galıba. ben sadece ben yasıyorum bu sorunu sanıyordum meğerse herkes aynı şeyi yaşamış hemen hemen.

sizi okuyunca geçmiş günlerimi hatırladım inanın benim bebeğimdede bu sıkıntı vardı ve başlıca sebebi bunun G A Z!!
emmesini sıkıntıya sokan olay bu.. ben bebeğimi ayakta emzirmek zorunda kaldm- ki çok yorucu hala öyle devam ediyoruz- bu huysuz emmesi nedeniyle..
Gazıyla ilk 5 ay başetmek zorunda kaldım 4.5den sonra azalarak bitti.
emmek istemediğinde şöyle diyim aç ama gaz nedeniyle huysuzlanıp tortop olup emmek istemediğinde gazını çıkarmaya çalıştktan sonra sütümü sağıp biberonla bikaç kez verdim ama daha ziyade sağıp "şırıngayla" ağzına skardm bebeğimin 2-4ay arası çook yaptım bunu. gündüz saatlerinde..
gece ise uykusunda emzirdim.
Eeen etkilisi mümkün oldugunca uykuda vermek zaten ağzına sürtüp bir ikidamla damlatıp açmasını sağlardım Başka türlü beslenemezdi bebeğim.. sıkıntılı günlerdi.. Şu an 7 aylık artık bu sıkıntımız yok çok şükür. ek gıdaya geçme sendromu yaşıyoruz kaşığa ağzını kilitliyor şimdide meme kıymetli oldu:))
tavsiyem emmeyi bırakmasına izin verme Sıkıntılı ama geçici bi süre böyle olacak krizi aşabilirsin.. Yeterki bebeğin sağlıklı olsun
6dan sonra seçenek çoğalıyor ama ilk 6ay anne sütünü mutlaka alsın

arkadaşlar bebeğinizin ağzına bakın. benim kızımdada aynı sorun vardı 2 aylıkken. birgün acile gittik ağzında küçük dilinin yanında yara vardı. ondan ememiyordu.

Back