Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğim hiç uyuyamıyor!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

CRAMBERYY

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
16
3
Herkese merhaba, bebeğim 2 aylık ve laktoz intoleransı çıktı. İneksütü alerjisi yok. Relectaz biogia ve sab simplex kullanmama rağmen bebeğim asla gündüz uykusu uyumuyor. Doğduğundan beri hiç uyumadı. Anne sütü ve bebelac laktoszu mama alıyor. Sizce neden olabilir? Yoksa 3 ay bitene kadar diyorlar o durum mu

Benim bebeğim de gündüz uyumazdı. 5 aylk olduk hala gündüz uyumuyor en fazla 15 20 dk uyur diğer hep uyanık..

Hay Allah... demekki huyları mıdır bu nedir, ama bu kadar küçük bebek nasıl dayanır ki bütün gün uykusuzluğa ?

Kakası normal gibi, açık sarı yumuşak hafif pütürlü, mama alıyor diye sanırım. Dun yine tum gun uyumadı daha doğrusu kucakta durduğu sürece uyuyor acaba kendini halen tam güvende hissedemediği için mi beşikte uyumuyor

Gazı olabilir mi? Ikınması var mı? Gece uykuları düzenli gündüz uyumuyorsa kendi düzenini o şekilde kurmuş da olabilir. Ayrıca bebek bu uyuması lazım diyoruz ama benim kızım da gazdan dolayı hiç yatmazdı ben dayanamıyordum ama hiç uykusu yokmuş gibi bana bakardı hani uykusuz bebek gözü bile kızarsın bari cıks oda yoktu şimdikiler de cins biraz

Öncelikle o dönem bebeklerin ne kadar ayakta kalması gerektiğini öğrenin . Mesela bebeğim şuan 10 aylık 3 saat uyanık kalabiliyo. Uyandıktan iki buçuk saat sonra uyu rutiblerine basliyorum yarım saatte uyuyo. Eğer uyumazsa kiyametler kopuyo kucağımda çırpına çırpına agliyo. Gazlı bebekler çok zor benim oğlum da öyleydi gaz damlaları etkisizdi. Kendi beslenmemi duzenliyodum kendim sürekli rezeneli kimyonlu anasonlu çaylar içtim. Bu karışım az biraz etkiliydi. Kolik bebekler saatli emzirilmeli bunu anne olarak siz belirlersiniz genel de hazımsızlık yaşarlar. Bebeğin tek refleksi emmek yani ne olursa emmek ister ve kolik bebeklerde her istediğinde emzirirseniz hazımsızlık artıyo. Ben bir saat 45 dk bazen iki saat arayla emzirdim bu da bizi çok rahatlattı. Ancak kesinlikle uyumamasi normal değil. Gündüz tam gün ayakta kalabilecek kadar büyük değil. Bazı bebekler üç ayda toparliyorum gaz durumu bizim ki 6 ayda toparladı. Tavana çelik dubellerle salıncak. Kurduk öyle uyudu

Herkese teşekkür ederim. Sanırım gazdan.... aldığı relaktaz ve sab simplex pek fayda etmedii dedğiniz gibi düzeni bu mu oldu acaba...doktor ısrarla dışarı çıkartın diyor ama bebek arabasınıda sevmedi... inşallah 3 ay da düzene gireriz

Sling? Kanguru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…