2 Aylık Bebeğim Gülmüyor ?!

motherofcatss

🌙
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.222
En iyi cevaplar
1
1.526
83
Bebeğim 62 günlük konuştuğum zaman yüzüme bakıyor dinliyor, kollarını bacaklarını oynatıyor, farklı sesler çıkarıyor fakat gülmüyor. Bazen güler gibi oluyor ama tam gülme diyemiyorum.
Yüzüstü yatırdığımda başını kaldırıp tutuyor, birkaç gündür ellerini ağzına götürüp emmeye başladı, ellerini yumruk halinden çıkarıp oynatıyor. Seslere tepki veriyor korkuyor. Işığa tepki veriyor. Fakat ben bu gülmemesini çok kafama takıyorum bir sorun mu var zeka gelişimiyle ilgili diye.
Birde göz takibi olarak gösterdiğim nesneleri her zaman takip etmiyor bazen takip ediyor.
İnternette bazı yerlerde 6-8 haftada gülmeli diyor. Bazı yerde 8-12 haftada. Bizim 8.haftamız bitiyor. Ne düşünmem gerek? Tecrübesi olan var mı?

Vallahi benim oğlum 6.ayinda çok gülmüyor gören herkes çok ciddi bir bebek diyor 4.ayinda başladı gülmeye öncesinde de çok az gülüyordu ama çok az yani iki doktora gittim söyledim belki karakteri böyledir dediler normal dediler ve doktorlara hep güldü bende çok takıyorum bu durumu

Her bebeğin gelişimi farklıdır. İnternete baktığınızda berbat bir yetersizlik ya da hastalık döngüsü içerisine giriyorsunuz. Bir kaç haftaya bence gülümser annesi baksana diğer bütün herşeyi yapıyormuş siz bol bol gülerek oyun oynayın.

Benim kız 1 yaşına kadar gülmedi herkes kızma yabani diyordu
Bazı bebekler öyle canım

Benim kızım 4 aya kadar hiç gülmedi kaç defa doktora gittim mizacı deyip yolladı hep. Sonra da çok gülen bir bebek değildi. Ama şimdi 1buçuk yaşında kıkır kıkır ve zekasında bir problem yok

Benim kızım 4 aya kadar hiç gülmedi kaç defa doktora gittim mizacı deyip yolladı hep. Sonra da çok gülen bir bebek değildi. Ama şimdi 1buçuk yaşında kıkır kıkır ve zekasında bir problem yok
Benim oğlumda çok az guluyor çok kafama takıyorum haftaya 6.ayini dolduracak adınada hala bakmıyor çok korkuyorum cingirak sesine bakıyor ben seslenince adina bakmıyor

Benim oğlumda çok az guluyor çok kafama takıyorum haftaya 6.ayini dolduracak adınada hala bakmıyor çok korkuyorum cingirak sesine bakıyor ben seslenince adina bakmıyor
Ama daha adına bakması erken değil mi? 8. Aydan sonra tepki verir bakır acele etmeyin Gerçekten her bebeğin gelişimi farklı. Sonuçta hiç gülmüyor değil. Az da olsa gülüyormuş demek ki mizacı böyle. Biz eşimle o kadar uğraşırdık ki yorulurduk anlık bir gülümsesin diye. Kalabalıktan yabancılardan çok korkardı. Ailemden uzakta çocuğumu büyüttüm bir babasını bir beni gördü hep ona bağladım bu durumu da. Siz elinizden geldiğince kalabalık aile ortamına götürün akran varsa yakınlarında onlarla buluşturun.

Bilmiyorum o kadar kötüyüm ki ne dusunecegimi şaşırdım bazı yerlerde 8 9 10 ay gibi bakar diyor kimi 6 aylıkken diyor doktora sordum 9 10 gibi hatta 18 aya kadar normal diyor kalabalıkta gözleri hep beni arıyor hep bana bakıyor ama normal de beni görünce çok büyük tepkiler vermiyor çok üzülüyorum

Daha çok erken gerçekten de doktorunuza güvenin.Eğer tv tablet vs maruz kalmıyorsa bu durumlar normal.zamanla herşey normale dönüyor

Daha çok erken gerçekten de doktorunuza güvenin.Eğer tv tablet vs maruz kalmıyorsa bu durumlar normal.zamanla herşey normale dönüyor
Telefon tv hiç vermiyorum biz izlerken biraz bakiyor ama oda yok denecek kadar az zaten hep tvyi arkasında bırakıyorum elimden geleni yapıyorum hep oğlumla ilgileniyorum belkide bu yuzden bu kadar takuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…