2 aylık bebeğim de bağırsak sorunu

nil5347

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
1.201
590
123
32
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istedim belki başına gelen yaşayan vardır . 2 aylık ikizlerim var 36+2 de doğum yaptım küvöze girmediler çok şükür kiloları iyiydi . Doğduklarından beri bağırsakları çok hareketli sanki kocaman adamın bağırsağındaki gibi dışarıdan sesi duyuluyor gurul gurul ötüyor . Şöyle anlatayım ben uyurken oğlumun karnının sesine uyandım o derece . Doktorlar normal olduğunu bağırsakların gelişemediğini söylüyor . Mama artı anne sütü veriyorum . Başına gelen var mı geçici bşey mi ? Oğlumun birisi sürekli ıkınıyor o diğer oğlumdan daha gazlı çatlayacak çocuk . Mamadan mı dedim değiştirdim hepsinde aynı şey oldu . Sesler geldikçe artık sinirlerim bozuluyor artık bir . Neyi yanlış yapıyorum ben ? Başına gelen ya da böyle bir şey yaşayan yazabilir mi ?

Inek sütü alerjisini araştırmanızı tavsiye ederim. Perhizle gazları azalırsa alerjileri vardır. Alerji küçük bebeklerde testle tespit edilemiyor.

Bende ondan şüphelendim doktor sadece bağırsak hareketleri var yani kilo alımı düzenli kakada kan yok vücutta döküntü yok yani bağırsak hareketine eşlik eden başka bir bulgu olmadığı için test yapmadı 🤷‍♀️🤷‍♀️ Kendim de araştırmadım ama yoğurt süt tüketmiyorum sadece sabah az peynir yiyorum .

merhaba benim oğlum şimdi 53 gunluk ilk farkettiğimde sizin ki gibi şikayetleri doktor test yaptı bişey çıkmadı döküntüde yoktu ama bu kesin sonuç vermez dedi neler denedik olmadı şimdi başka bir doktora gittim dedi ki anne sütünün ön sütünü sağ dök kalanını bebeğine ver laktoz intoleransı olabilir laktoz bağırsakta emillmeyince birikiyormus ıkınma o yüzden oluyor birde surekli gaz çıkartıyor kucakta geziyordu sadece süt ve nescafe tüketme dedi 50.gunde yüzünde egzama oldu bu bile emilim problemleriymiş 15 gündür uyguluyorum korktum artik süt ürünleride yemiyorum şükür düzelme var 40gün uygulamadan sonra ancak düzelmeye başlar demisti bağırsakları geliştikçe geçecekmiş korkmayın ama çok zor kolaylıklar sağlıklı ömürleri olsun

Cevap için çok teşekkürler çocuğu böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor inan . Laktoz parçalasın diye doktor relactaz vermişti mamaya ya da sağdığım süte karıştırıyordum o da pek işe yaramadı fiyatı da çabası 🙄 minicik kutu 100 lira 1 hafta bile gitmiyor .Ön sütü ne kadar dökeceğim peki yani ne kadarı ön süt ? Düzelme olduğuna çok sevindim darısı bize inşallah. Şimdide kaka yapamıyor doktor 5 güne kadar normal dedi mama alan bebeklerde. Yine ıkın ıkın ıkın

relaktaz bende kullandım bir ise yaramadı kendi söküğünü dikememiş bir ebeyim bu arada msjı içiniz rahat olsun diye yazdım birilerinde bu korkuları yasıyor olması cesaret veriyor ama sizin için yanlış birseye neden olmak istemem aynı derecede mı yaşıyoruz yani uygulayın diyemem bir doktora sorun kesinlikle hangi şehirdesiniz

Merhaba arkadaşlar sizlere danışmak istedim belki başına gelen yaşayan vardır . 2 aylık ikizlerim var 36+2 de doğum yaptım küvöze girmediler çok şükür kiloları iyiydi . Doğduklarından beri bağırsakları çok hareketli sanki kocaman adamın bağırsağındaki gibi dışarıdan sesi duyuluyor gurul gurul ötüyor . Şöyle anlatayım ben uyurken oğlumun karnının sesine uyandım o derece . Doktorlar normal olduğunu bağırsakların gelişemediğini söylüyor . Mama artı anne sütü veriyorum . Başına gelen var mı geçici bşey mi ? Oğlumun birisi sürekli ıkınıyor o diğer oğlumdan daha gazlı çatlayacak çocuk . Mamadan mı dedim değiştirdim hepsinde aynı şey oldu . Sesler geldikçe artık sinirlerim bozuluyor artık bir . Neyi yanlış yapıyorum ben ? Başına gelen ya da böyle bir şey yaşayan yazabilir mi ?
Nilcim konunu yeni gördüm aynı problem oğlumda hala devam ediyor.bağırsakları gürül gürül ve her emme sonrası çığlık çığlığa ağlıyor.3.aya girmemize 1 hafta kaldı biraz eskiye göre daha iyi.cildinde döküntü yok kakada birşey yok öyle olunca gaz diyip üzerine gitmediler bizimde.ama eskiye nazaran ağlamalar azaldı.zamanla bağırsaklar gelişip düzeliyor demekki.erkende doğdukları için

Nilcim konunu yeni gördüm aynı problem oğlumda hala devam ediyor.bağırsakları gürül gürül ve her emme sonrası çığlık çığlığa ağlıyor.3.aya girmemize 1 hafta kaldı biraz eskiye göre daha iyi.cildinde döküntü yok kakada birşey yok öyle olunca gaz diyip üzerine gitmediler bizimde.ama eskiye nazaran ağlamalar azaldı.zamanla bağırsaklar gelişip düzeliyor demekki.erkende doğdukları için
Selam Pelinciğim nasılsın çok oldu konuşmayalı Oğlun nasıl oldu? Bana da aynı şeyleri söylediler zaten o oğlum Emmeyi de pek beceremiyor emerken sinirlenip hava yutuyor. Ona sağıp veriyorum genelde. Şu gaz dönemi bir an önce biter inşallah yoksa ben 2 bebeyle delireceğim. O oğlum çok huysuz normalde de. Bana acayip düşkün ağladı mı kimse sakinleştiremiyor. Sesimi duydu mu susuyor.işim var onunla 🙄☺️

Selam Pelinciğim nasılsın çok oldu konuşmayalı Oğlun nasıl oldu? Bana da aynı şeyleri söylediler zaten o oğlum Emmeyi de pek beceremiyor emerken sinirlenip hava yutuyor. Ona sağıp veriyorum genelde. Şu gaz dönemi bir an önce biter inşallah yoksa ben 2 bebeyle delireceğim. O oğlum çok huysuz normalde de. Bana acayip düşkün ağladı mı kimse sakinleştiremiyor. Sesimi duydu mu susuyor.işim var onunla 🙄☺️
Sanki benim durumumu anlattin ya ayni sekildeyiz.kiz düzgün emiyor daha sakin ama diger oglum emerken resmen kavga ediyor memeyle.öyle hava yutuyorki...sagip veriyorum bende.asiri huzursuz hep agliyor bakalim nolcak boyle..3.ayimiza az kaldi bir tık düzelme var ama o da az yani çok yoruluyorum çok..bir de ikisinde de uyku problemi var geç yatıyorlar ve gün içinde uykuları çok kısa.bende nasıl olayım yorgun bir anne ama tatlılıkları dünyaya bedel☺️

Gündüz uykuları bizimde yok sanki gece de geç yatıyorlar dediğin gibi kucağa alıştılar sanki 🙄🙄 nasıl düzelecek bilmiyorum . Gazlı olan hiç normal durmuyor hep mız mız . Çocuğun sustuğu an ya mama yiyecek ya da uyuyacak normal ağlamadan durmuyor sanki hiç 🥺 gerçekten bazen tükendiğimi hissediyorum ama eşekler arada gülmeye başladılar ☺️ Herşey gidiyor o ara . Oğlanın fıtığı nasıl oldu ?

Back