2 aylık bebeğim çok öksürüyor

Gonulemegimm

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2022
38
12
21
2 aylik kızım hasta oldu öksürüyor burnu tıkalı ishal oluyor kusuyor. Doktora götürdüm ilac yazdi ama ilaci verdigim an kusuyor üstümüz basimiz batıyor. Çok ishal oluyor muz falan yiyorum patates yiyorum ama faydasi olmadi hic. Burnu icinde serum kullaniyorum serumla açıyorum. Ama öksürmekten uyuyamiyor. Balgam var bogazinda nasil gececek bilmiyorum. Faydasini gordugunuz bi çay bi karisim falan var mi önerebileceginiz birsey var mi söylerseniz çok sevinirim simdiden Allah razi olsun 😔

2 aylik kızım hasta oldu öksürüyor burnu tıkalı ishal oluyor kusuyor. Doktora götürdüm ilac yazdi ama ilaci verdigim an kusuyor üstümüz basimiz batıyor. Çok ishal oluyor muz falan yiyorum patates yiyorum ama faydasi olmadi hic. Burnu icinde serum kullaniyorum serumla açıyorum. Ama öksürmekten uyuyamiyor. Balgam var bogazinda nasil gececek bilmiyorum. Faydasini gordugunuz bi çay bi karisim falan var mi önerebileceginiz birsey var mi söylerseniz çok sevinirim simdiden Allah razi olsun 😔
Çok geçmiş olsun gerçekten bebekler hiç hasta olmasın ya 😞 bol bol burnunu temizleyin ben öyle yapmıştım ciğerlerine inmesin diye. Bize ilaç gerek görmemişti dr o yüzden ilaç önerisi bilmiyorum.

Burnu tıkalı bebek ne uyur ne emer başka doktora daha götürün ciğerlerine inmeden güzelce bakılsın oğlumun en başından beri takip edildiği halde ciğerlerine indi 45 günlükken. Nebulizatörle hava verin burnuna sıktığınız serumu ona döküp. Doktora giderseniz ilaçlı verirler o havayı daha iyi olur. Kusma ishal öksürük hepsi bir arada sıkıntı güzelce bakılsın bi bebeğinize bir sebebi olmalı.

Burnunu bol bol temizleyeceksiniz, peteğin üstüne sık sık nemli havlu koyun hava kurumasın. Çok çok geçmiş olsun, başka da bilgim yok

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Biz odanın havasını nemlendiriyoruz, o zaman biraz yumuşuyor boğazı. Doktor tavsiyesidir bu.

Bize ilaç verilmemişti.

Size yazmak için üye oldum umarım işinize yarar bilgiler verebilirim. Benim kızım 17 aylık olacak şuanda ve 52 günlükken maalesef hasta olmuştu çok iyi bir doktora denk geldik. Bize ilk tavsiyesi bir soğuk buhar makinesi olmuştu sürekli çalıştırın odanın havası kurumasın demişti öksürüyordu, öksürük ilerlemesin ciğerlere inmesin diye prospan şurup yazdı tamamen bitkisel bir şurup bize çok iyi geldi (siz yine de doktora sorun). Ve nurseyharveys air mix tavsiye etti nemli bir beze 3-5 damla bulunduğu odanın peteğine uyurken çok fazla yakın olmamasına dikkat edin kokusu çok keskin çünkü yakınlara 1-2 damla damlatın, burnunu temiz tutun sürekli temizleyin. Zor bir süreç ama bir kaç güne düzelmişti. Ben bugün hala buhar makinesini kullanırım iyiki almışım ve evimden prospan şurubu eksik etmem umarım işinize yarar🙏

Burnu tıkalı bebek ne uyur ne emer başka doktora daha götürün ciğerlerine inmeden güzelce bakılsın oğlumun en başından beri takip edildiği halde ciğerlerine indi 45 günlükken. Nebulizatörle hava verin burnuna sıktığınız serumu ona döküp. Doktora giderseniz ilaçlı verirler o havayı daha iyi olur. Kusma ishal öksürük hepsi bir arada sıkıntı güzelce bakılsın bi bebeğinize bir sebebi olmalı.
ciğer filmi filan çekildi mi

Aynı belirtiler reflude de var. Aşağı yukarı aynı aylarda benim bebeğimde de alerjiye bağlı reflü başladı ve hemen sonrasında dediğiniz tüm belirtiler ortaya çıktı. Gece uyurken oksurmekten uyaniyordu. Burnu hep doluydu. Tekrar doktora götürdük reflüden dedi. Emme sıklığını azalt 3-4 saatte bir emzir refluyu rahatlatalim geçer dedi gerçekten de öyle oldu. Sizinki de öyle bişey olabilir diye yazmak istedim.

o kadar kişiyle yazıştım herkes bebeğine en az bir kere röntgen çektirmiş sanırım bir tek benim doktorum sadece beni azarladı bebeğe röntgen mi çekilir diye onun yüzünden psikolojim bozuldu herkese soruyorum siz kac kez çektirdinz
Suan 2 yaşını geçti 3 kere çekildi bu zamana kadar mecburi durumlar oldu çünkü birisinde dediğim gibi iltihap kaptı ciğeri diğerinde parmağını derin kesti el röntgeni cekildi bir kerede cam yuttu o yüzden ciğer çekildi. Sizin bebeğinizin nesi var kaç aylık

Suan 2 yaşını geçti 3 kere çekildi bu zamana kadar mecburi durumlar oldu çünkü birisinde dediğim gibi iltihap kaptı ciğeri diğerinde parmağını derin kesti el röntgeni cekildi bir kerede cam yuttu o yüzden ciğer çekildi. Sizin bebeğinizin nesi var kaç aylık
4 aylık bacakları cekildi sislik vardı neyse ki temiz cıktı ama doktor beni azarladi bebeğe röntgen çekilmez diye

Size yazmak için üye oldum umarım işinize yarar bilgiler verebilirim. Benim kızım 17 aylık olacak şuanda ve 52 günlükken maalesef hasta olmuştu çok iyi bir doktora denk geldik. Bize ilk tavsiyesi bir soğuk buhar makinesi olmuştu sürekli çalıştırın odanın havası kurumasın d öksürüyordu, öksürük ilerlemesin ciğerlere inmesin diye prospan şurup yazdı tamamen bitkisel bir şurup bize çok iyi geldi (siz yine de doktora sorun). Ve nurseyharveys air mix tavsiye etti nemli bir beze 3-5 damla bulunduğu odanın peteğine uyurken çok fazla yakın olmamasına dikkat edin kokusu çok keskin çünkü yakınlara 1-2 damla damlatın, burnunu temiz tutun sürekli temizleyin. Zor bir süreç ama bir kaç güne düzelmişti. Ben bugün hala buhar makinesini kullanırım iyiki almışım ve evimden prospan şurubu eksik etmem umarım işinize yarar🙏

ama anladığım kadarıyla yatış yapılan tüm bbeklere çekiliyor

4 aylık bacakları cekildi sislik vardı neyse ki temiz cıktı ama doktor beni azarladi bebeğe röntgen çekilmez diye
Olur mu canım tabiki zırt pırt ufak sebepler için olmaz ama en hızlı gelişim çağındayken ve vücutlarıda hastalıklara açıkken her türlü ihtimale karşı çekilmesi önemli bazı doktorlar ilaç röntgen emzik mama vs karşıtı oluyor önemli olan gereken yerde doğru müdahaleye yönlendirmek çok şükür temiz çıkmış sonucunuz gerisine takılmayın

Aynı belirtiler reflude de var. Aşağı yukarı aynı aylarda benim bebeğimde de alerjiye bağlı reflü başladı ve hemen sonrasında dediğiniz tüm belirtiler ortaya çıktı. Gece uyurken oksurmekten uyaniyordu. Burnu hep doluydu. Tekrar doktora götürdük reflüden dedi. Emme sıklığını azalt 3-4 saatte bir emzir refluyu rahatlatalim geçer dedi gerçekten de öyle oldu. Sizinki de öyle bişey olabilir diye yazmak istedim.
Yaa şuan dediklerinizi yaşıyoruz galiba beslenmesi sk ve devamlı kusuyor öksürük başladı balgam var şimdilik ama nezle vs yok şükr hava veriyorum yarında aşımız var napcaz bilemedim uykudan uyandirio öksürüğü

Reflü muhtemelen. Aşı yaptırmadan önce doktora gösterme şansınız yok mu
Yaa şuan dediklerinizi yaşıyoruz galiba beslenmesi sk ve devamlı kusuyor öksürük başladı balgam var şimdilik ama nezle vs yok şükr hava veriyorum yarında aşımız var napcaz bilemedim uykudan uyandirio öksürüğü

Reflü muhtemelen. Aşı yaptırmadan önce doktora gösterme şansınız yok mu
Malesef bugünde aradm doktorumuzu çok yoğundu açamadı ama bayram önü sormuştum yeni antibiyotik kullandık aşı olsun mu demistim olsun dedi ateş fln yok ya o yüzden olmasın demio

Nebulizator kullaniyor musunuz

X