Çocuk Hastalıkları 2 Aylik bebegim 25 gundur kabiz...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esmakara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
45
1
36
İstanbul
arkadaslar,
bebegim 40'i ciktiktan sonra normalde gunde 4 kere yaptigi kakasini 3 gunde bir yapmaya basladi. sadece anne sutu ile besliyorum. ve bu durum 25 gundur devam ediyor. doktorum diyetimden kaynaklandigini fakli birseyler yeyip yemedigimi sordu. sadece 40inda nezle oldugumuz icin ( hem kizim hem ben) sutum azalmisti. ben de 2-3 gun boza ictim. bunun haricinde yedikelrim hep ayni genelde sebze agirlikli yiyorum. bio gaia ilacini verdi doktor ama o da ise yaramadi. zeytinyagi iciriyorum. poposunu zeytinyagi ile uyariyorum hatta fitil de verdik. ama bi turlu yapamiyor.
ne yapacagimi sasirdim bu normal midir? nasil eski duzenine oturur? artik ne yemek yiyor ne de uyuyor. noolur yardim lutfen...

Geçmiş olsun öncelikle.Bende kızımda yaşadım çok zor.Fitil için küçük değil mi yahu hele ki kansuk falan mı verdi:44:
Biz duphalac şurupla yola geldik.Yalnız anne sütü alan bebeklerde 10 gün yapmaması normalmiş.1 çay kaşığı içiriyordum . Dr a danışabilirsin,uygun görürse kullan derim.

evet kansuk verdi ama dikine olarak yarisini bolun dedi. duphalac ilac oldugundan en son care olarak kullanalim dedi. siz bu surubu ne kadar kullandiniz acaba? bir de bebegim evet 3 gunde 1 yapiyor ama 3 gun boyunca surekli agliyor ikiniyor ve uyumuyor. onu rahatsiz etmedigi surece kabizlik 7 gune kadar normal sayilirmis. ama benim kizimi cok rahatsiz ediyor.

Kansuk yarım banada verdi onu çıkarırken daha da zorlandı yada hemen çıktı erimedi bile.ilk şurubu verdiğinde sabah akşam,yapmaya başlayınca günde bir yumuşamaya başlayınca yarım.2 ay sonra tekrarladı 1 kez verdim normale döndü.yalnız benim kızımda çatlama olmuştu artk ıkındıkça poposu dışarı çıkacak gibiydi ilaçtan başka çaremiz kalmamıştı.yalnız sende üşütüp az su içersen oda etki ediyor.

badem yagi ile bebeginin karnina masaj yap bacaklarini jimnastik yap birde sicak banyo iyi gelir ve papatya cayi ver kimyonlu su ver birazda seker at

Son düzenleme:
Kızım 1 gün yapmazsa ertesi gün hemen küvetini ılıktan biraz daha sıcak (bebeğin yanmayacağı kadar) su doldurup vücudunu biraz suda bekletirdim yada yüzüstü küvet filesine uzatıp yine poposuna bolca uygun sıcaklıkta su dökerdim.Gün içerisinde mutlaka yapardı.Kabızlığı için hiç ilaç vs. kullanmadım.Bir gün deneyin isterseniz olmadı gün içerisinde 2-3 kez aynı işlemi yapın umarm bebişi rahatlatır.

yarin 2. ay asilarini yaptiracagim bu nedenle 3 gun boyunca banyo yapamayacak. ama 3. gunun sonunda mutlaka deneyecegim. cok tesekkurler.

25 günn!!!!! ne diyorsunuz? Aman Allahım. benijm bebeğim bir gün kabız olsa endişelenirim. 3 günden fazla olmamalılar kabız.

benim doktorum bazı yeni doğan bebekler doymadıkları için kabız oluyorlar dedi. o yüzden emzirdikten sonra 30 ml mama ver demişti. bizde öyle yapmıştık akşama çıkarmıştı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…