Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar bebeğim 2aylık 6,300 gr 61 cm önden gidiyor diye dr a götürük tahlil falan derken karaciğer enzimi ve tiroit yüksek çıktı yenidoğan dr u diyet verdi az emecek diye 15 gün sonra tekrar gittik tiroit düşmüş ama karaciğer değeri hala yüksek bu beni çok üzüyo boyna çağırıp duruyorlar eşimde bende artık gitmek istemiyoruz zor kan alıp bebeği delik deşik ediyorlar.napmalıyım sizce?bu arada ailede de uzun var.cocuk da sadece anne sütüyle besleniyor.yardımcı olursanız cok sevineceğim..tesekkürler..
zeki, cevik ve ahlaklı
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bebeğim 2aylık 6,300 gr 61 cm önden gidiyor diye dr a götürük tahlil falan derken karaciğer enzimi ve tiroit yüksek çıktı yenidoğan dr u diyet verdi az emecek diye 15 gün sonra tekrar gittik tiroit düşmüş ama karaciğer değeri hala yüksek bu beni çok üzüyo boyna çağırıp duruyorlar eşimde bende artık gitmek istemiyoruz zor kan alıp bebeği delik deşik ediyorlar.napmalıyım sizce?bu arada ailede de uzun var.cocuk da sadece anne sütüyle besleniyor.yardımcı olursanız cok sevineceğim..tesekkürler..
hanımefendi, kan alırken bebeğiniz ağlıyor diye dktora gitmemeniz büyük bir hata. kan alınırken çekeceğiniz 2-3 dakikalık acıyla, ömür boyu çekeceğiniz hatta tedavisinin artık mümkün olmayacağı bir hastalığı tartın derim.
"boyna çağırıyorlar" diyorsunuz ama doktorlar keyiflerinden bunu yapmıyorlar. bebekte hipertroidi ciddi bir hastalıktır.
"ailede uzun var" diyorsunuz ama bebeğinizde anormal hiçbir şey olmamasına rağmen uzun olsaydı, bu dediğiniz bir açıklama olurdu ama kendiniz söylemişsiniz bebeğinizin tiroidi yüksek. yani belki de aşırı uzaması bu yüzden ve önü alınmazsa daha ciddi sorunlara yol açacak.
"karaciğer değeri" diye birşey yoktur. karaciğerde binlerce protein, hormon ve enzim var. karaciğerin nesi? x enzimi, y hormonu, a proteini değeridir bahsettiğiniz şey.
not: benim de doğuştan kafa kemikleri birleşik bir oğlum var. beynin rahat büyümesi ve kafaiçi basıncın artmaması, zeka geriliğinin olmaması kafatasının rahat büyümesine bağlı. teşhis konduğundan beri beyin cerrahiye gidiyoruz. sürekli ölçümler yapılıyor, kafasının büyüme hızına bakılıyor. tomografiler beyin ultrasonları çekiliyor, göz bebeklerine ışık tutuluyor. bunlar yapılırken çocuğum iflahı kesilinceye kadar ağlıyor. istesem ben de hiç götürmem ama birgün aniden kafa içi basıncı artıp aklı dengesini tamamen yitirme olasılığı var. siz olsanız götürmemezlik yapar mıydınız?
karaciğer enzimi yüksek cıkıyor (165) tiroit( 6)arastırma hastanesine gidiyorduk.kalça cıkıklığı için utrasona girdi sonuc iyi cıktı tekrar cağırıyrlar sebep ne dedik önlem amaçlı dediler.özele gittik karaciğer ve tiroit ultrasonu cektiler arastırma hastanesi( 2 ay sonrasına attı).korkulacak bişey yok dendi bilmiyorum hepsi ayrı konusuyor. için hiç rahat değil..ne yapacağım bilmiyorum
cok gecmiş olsun evet dr a götürürdüm ve götürüyorum da ama dr unuza güven duymak da çok önemli orda doktor değişince yorumlarda değişiyor cocuk dr u normal derken endokrinoloji farklı bişey diyor cocuktan kan alınıyor aa bunu eklemeyi unutmuşuz deyip tekrar kan istiyorlar.sıkıntı burda..bilmiyorum nolcak
Cok gecmis olsun, guvenilir bir dr da kontrolunuzu yaptirin bence, birde alerjisi olan birsey yada kullanilan bir ilac, yada sizin kullandiginiz ilaclarda yapbilir cocugunuz emdigi icin.
Ayrica ostrojen hormonu yuksek oluncada karaciger etkileniyormus ve bebek yeni dogdugunda anneden gecen hormionlarla ilk aylarda ostrojen yuksek oluyor.
Benim hamileligim ikizdi ve asiri hormondan gebelik kolestazi yasadim yani karaciger enzimlerim yukseldi. Son 5 hafta bu yuzden deli gibi kasindim.
Bebekleri dogdu 2 ay sonra oglumun trioid i yuksekti. Cok sukur 1 ay sonrasinda normale dondu.
merhaba, benim kızım da 2 aylık, kontrolünde 5,4 kg ve 62cm çıktı. doktor boyunun normal olduğunu söyledi. kilosununsa mamayla beslendiği için biraz fazla artmış olduğunu ama 3. aydan itibaren iştahının azalacağını ve normale döneceğini söyledi. yani sizin bebeğinizin de bence boy sorunu yok esas kilo sorunu var. ki tahlillerinde de zaten değerlerinde problem çıkmış. o yüzden doktora gitmeyi sakın bırakmayın.