• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebek kilo

hayaldunyasi92

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2023
69
43
8
32
Merhaba, bebeğim şu an 2 ay 15 günlük. Doğum kilosu:4000 gr boy:54 cm. Tam 2 aylıkken aile hekimine gittiğimde kilo:6000 gr boy:63 cm di. Doktor çok kilo almış seyrelt beslemeni dedi. Bu arada bebeğim emmiyor sağıp veriyorum. Günde 1 kez de mama veriyorum. Bszılsrı kilosu iyi diyor. Kafam karışık. Korkuyorum bebeğim obez olur diye

Zaten hizli kilo aliyor mama neden veriyorsunuz ki? Mamayi kesin bence. Bir de sagip veriyorsaniz biberondan icmek kolay oldugu icin hepsini bir cirpida bitiriyor olabilir. Mumkunse daha yavas akisli uc kullanin. Sut verme araligini azaltabilirsiniz bir de mesela gece uyandirip vermenize gerek yok artik.

Merhaba, bebeğim şu an 2 ay 15 günlük. Doğum kilosu:4000 gr boy:54 cm. Tam 2 aylıkken aile hekimine gittiğimde kilo:6000 gr boy:63 cm di. Doktor çok kilo almış seyrelt beslemeni dedi. Bu arada bebeğim emmiyor sağıp veriyorum. Günde 1 kez de mama veriyorum. Bszılsrı kilosu iyi diyor. Kafam karışık. Korkuyorum bebeğim obez olur diye
Benim bebegimde 4 bucuk kilo doğdu iki aylıkken 7 kiloydu Ama ben hiç mama vermedim sadece emzirdim. Zamanla sütüm yetersiz gelmeye baslayinca kilo alımı yavaşladı ama tabi ki hala persentil olarak üst sınırda. Mamayi keserseniz obezlik sorunu yaşamazsınız

Bebişin boyu maşallah 🧿🧿 uzun bu kilo ve boy orantılı. Ayda 1 kg alması normal beklenen zaten dogum kilosunumu görmedi acaba doktor. Bi de çok saçma ayda 4 cm uzar bebek sizink maşallah o zaman boyuda uzamasın desinler 😍😍 çok normal bir durum benim arkadaşımın bebeği ilk 5 ay 1500 kg aldı düzenli ozaman onlar ne yapsın eltimin oglu ilk üç ay ayda 2 kg alıyormuş sonra 1 1 almış. Ki bebeklerinin boyu d epersentilde ortalamanın altındaydı

Zaten kilolu ve boylu dogmus maşallah ve ayda 1 kilo aliyor bu da normal ilk aylar ama neden mama verdiginizi anlayamadim

Zaten kilolu ve boylu dogmus maşallah ve ayda 1 kilo aliyor bu da normal ilk aylar ama neden mama verdiginizi anlayamadim
Meme reddi yaşadık. Gündüz en fazla 1 dakika emiyor kalanını sağdığım sütle tamamlıyorum. Gece de uyku sersemi karanlıkta 3-4 dakika emiyor. Sürekli süt sağmaktan süt gelmeyebiliyor. Aşırı sütüm de yok. Göğsüme Süt dolana kadar 1 kereyi mama ile tamamlıyorum.

Bebişin boyu maşallah 🧿🧿 uzun bu kilo ve boy orantılı. Ayda 1 kg alması normal beklenen zaten dogum kilosunumu görmedi acaba doktor. Bi de çok saçma ayda 4 cm uzar bebek sizink maşallah o zaman boyuda uzamasın desinler 😍😍 çok normal bir durum benim arkadaşımın bebeği ilk 5 ay 1500 kg aldı düzenli ozaman onlar ne yapsın eltimin oglu ilk üç ay ayda 2 kg alıyormuş sonra 1 1 almış. Ki bebeklerinin boyu d epersentilde ortalamanın altındaydı
Teşekkür ederim içim rahatladı 🥰

Meme reddi yaşadık. Gündüz en fazla 1 dakika emiyor kalanını sağdığım sütle tamamlıyorum. Gece de uyku sersemi karanlıkta 3-4 dakika emiyor. Sürekli süt sağmaktan süt gelmeyebiliyor. Aşırı sütüm de yok. Göğsüme Süt dolana kadar 1 kereyi mama ile tamamlıyorum.
aşkım seni çok iyi anlıyorum ama kilosu var neden diyeceksin benimkinin 4 ay olmasına az kaldı kilosu daha yeni 6 oldu, tek öğün mama vermene rağmen bu kilo ise bence sütün gayet iyi demek oluyor tek öğün mamayı kaç cc veriyorsun

aşkım seni çok iyi anlıyorum ama kilosu var neden diyeceksin benimkinin 4 ay olmasına az kaldı kilosu daha yeni 6 oldu, tek öğün mama vermene rağmen bu kilo ise bence sütün gayet iyi demek oluyor tek öğün mamayı kaç cc veriyorsun
O an acıkıyor ve ağlamaya başlıyor. Anlıyorum acıkma ağlaması olduğunu mecbur veriyorum

Bence sütün gayet iyi yetiyor çocuğa ben emzirmiyorum günde 8 kere 120 cc veriyorum daha geçen hafta 6 kilo oldu 10 gün sonra 4 aya gireceğiz, evlattır endişe ediyorsun doymadığından belki de bence mamayı bırak hayatım

Doktorunuza yine sorun ama memeyi bosaltmasi icin 5 dk yeterli bu aylarda aktif emerse. Yani sizin 4 dk dediginizde aslinda bayagisini emiyor. Birde meme de sut bitmiyor illaki geliyor. Bilmislik olarak algilamayin ama doktorumda ayni seyi diyor bana 4 5 dk da o alacagini aliyor geri kalani yagli olan sut oluyor diger emmesini ayni memeden baslatabilirsiniz digerine gecersiniz

Anne sütünü değil ama mamayı bırak. Anne sütü obez yapmaz.istedigi kadar emsin içsin . Sağım yaptığınız için tayzik sorunu olabilir buda meme reddine neden oluyor arkanıza mümkün olduğunca yaslanıp verin yada siz yatın sırt üstü bebeginizi memeye koyup verin memenizi emme süresini uzatabilirsiniz . Biberon meme reddine neden olur emzirebilirseniz emzirip verin kaşık biberonla da besleme yapinki memeye dönebilir. Sağmak çok zaman alıyor zamanla sağım sürelerini uzatmak zorunda kalabiliyor insan buda sütun azalmasına neden oluyor. Sağıp vermek çok meşakkatli bir iş .

Korkacak bir şey yok el kadar bebek niye obez olsun. mamayı kesersiniz olur biter. Gebelik şekeri mi vardı?

Back
X