• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebeğim kakasını yapamıyor ve sürekli ağlıyor. Lütfen acil yardım !!!!

qlamour

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
41
0
36
Balıkesir
Bebeğim 2 aylık. 1 haftadır kaka problemi yaşıyoruz. Kakasını yapamıyor ve sanırım rahatsız olduğu için sürekli ağlıyor, uyuyamıyor, kasılmaktan ememiyor bile. Ne yapacağımı şaşırdım. Mustak ezdim verdim, zeytin yağı içirdim, elma yağıyla ovdum.. Doktora götürdük bağırsakları normal çalışıyormuş bir sorun yokmuş ama çocuk çok rahatsız oluyor. Başına gelen varsa lütfen acil yardım etsin yoksa kafayı yiceeem.

benimde 2 aylık bir bebeğim var aynı sorunları yaşıyoruz bende ne yapmam gerekiyor bilmiyorum aynı yöntemleri bende denedim bir çaresini bulamadım .Dün doktordaydık fitille yaptı:((

kızımda 3 aya kadar öyleydi ve hep fitille yaptırdım alışkanlık yapar dediler ama yapacak bişey yoktu yapamayınca çok kötü oluyordu üç ay sonra düzeldi ve fitil alışkanlık yapmadı benim kızıma doktorunuza bir sorun isterseniz

oğlum bebekken bizde buna benzer sorunlar yaşadık
ama sorun kabızlık değildi aslında ilk bata hep kabızlık yapamıyor dediler boşyere fitil verip durduk
çocuk cerrahına götürdük
poposunda çatlak olduğu için yapamıyor denildi
iki tane krem verdi doktorumuz her bez değiştirildiğinde onu karıştırıp sürdük
oturma banyosu felan çok şükür atlattık
sizde bu duruma dikkat edin bebekler kabız mı yoksa çatlakmı var
çatlak varsa fitiller bişeye yaramıyor bilginize

üst kattaki komşumun kızıda 4 aylık o da 1 haftadır kakasını yapamıyordu.Benim önerimle kulak temizleme çubuğunu zeytinyağına batırdı ve bebeğin makatına masaj yaparak hafifçe çeri soktu.bir kaç saat arayla yaptı bunu ve bebek kakasını yaptı.kesinlikle tavsiye ediyorum bende bebeğime böyle yapıyorum hemen kakasını yapıyor.

zeytinyağını da denedim ama bi faydası olmadı :( doktor iki tane krem verdi onları sürdüm inşallah bi faydası olur

üst kattaki komşumun kızıda 4 aylık o da 1 haftadır kakasını yapamıyordu.Benim önerimle kulak temizleme çubuğunu zeytinyağına batırdı ve bebeğin makatına masaj yaparak hafifçe çeri soktu.bir kaç saat arayla yaptı bunu ve bebek kakasını yaptı.kesinlikle tavsiye ediyorum bende bebeğime böyle yapıyorum hemen kakasını yapıyor.

az önce yaptım dediqini umarım işe yarar.

humana stell tee nin süt arttıran çayını iç, senin sütünden bebeğine geçiyor, faydasını görürsün.
bir de rezene ve elma çayını iç o da sütünden bebeğine geçiyor tuvaletini yaptırır.

aynen oyle ve 1 cay kassigi zeytinyagi icirirsen bebegine faydasini gorursun

canım benim kızımda da oluyodu ben babaanne usulü küçük sabun soktun iki gün kaka yapamayan bebe hemen yaptı yalnız sabun çok büyük olmasın dikkat et fitile karşıım kimyasal madde içeriyo daha çok küçük

bebeğin rota aşısı oldumu?rota aşısı bazı bebeklerde kabızlığa bazı bebeklerde ishale neden oluyor.
daha tam düzene girmemesi normal, kızımda da yaşadık biz bitki çayları sayesinde düzene girdik.
eğer mama veriyorsan markasını değiştirebilirsin.bağırsakları düzenleyen mamalar var.

Kızım 2 ile 4 aylar arasında kaka sorunu yaşadı.Sadece anne sütüyle besleniyordu.Doktor "olabilir" dedi.Sadece sancı durumunda fitil vermemizi söyledi.Masaj, popo uyarma, zetinyağ hiç fayda etmedi.10 gün yapmadığı oldu.O zamanlarda dayanamayıp fitil verdim.Kendiliğinden düzeldi.

Back