2.ayımıza 1 hafta kaldı sorularım var...

yenibiranne123

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
62
13
23
Merhabalar hanımlar. Bebeğim her hafta ve ay ay huy değiştiriyor sanki, bunu yaşayan var mı? Her an huy değiştiren bi bebeğiniz ve sağladığınız düzeni yıkan bebeğiniz var mı? 2.ayımıza 1 hafta kaldı dün ve bugün saat 21 den başlayıp 12 ye kadar uyumuyor ve saat şuan 1 e geliyor halen uyumuyor karnı tok, gazı yok, altı temiz, kıyafetlerini değiştirdim herhangi bi ihtiyacı yok ama uykuya direniyor nedeni nedir sizce???

Ekleme yapacağım. Emziriyorum 2 dakika sonra ağlama krizine giriyor. Kaldırıyorum evde gezdiriyorum susuyor ama yine 2 3 dakika sonra ağlama krizine giriyor. Sonra hoplatıp zıplatıyoruz yine ağlıyor sonra susuyor şakalar yapıyor 5 10 dk sürüyor o şakalar sonra elini emme hareketi yapıyor emziriyorum yine 2 dk içinde ağlıyor noluyor anlamadık

Anlamaya çalışmayın. Her halini kabullenin. 4. Ayda tam kafayı yedirtme yapıyolar.

Ben varım :) hiç sabit bi şeyimiz yok .bebeklerin dünyaya geldikten sonra uyum sağlamaları biraz uzun sürebiliyor.Buna atak haftaları da eklenince düzen müzen kalmıyor.Şu an 8. Hafta atağında muhtemelen.En zor ataklardan biri sürekli ağlama krizi ve uykuya direnme O da etkilemiştir .Biraz sabır bugünlerde geçecek elbet

Hafta atakları diye bişey mi varmış bide? Daha neler duyacağım neden atak yaşıyorlar peki bu büyüme sancısı gibi bişey mi? O ağlama krizlerini biz hoppala yaparak geçmeye çalışıyoruz ama bu sefer de hoppalayı çok sevdi alışacak gibi çocuğu doğumdan beri aslında sakin huylu olup ta bi derdi olduğu için ağlayan bebek anneleri var mı acaba? Merak ediyorum sadece hiçbir derdi olmayan bebek neden ağlar ki? Zorla mı uyutacağız bide uyumadıkları zaman??? Ben bildiğim şeyler için sabrediyorum zaten, bilmediğim ve çok uzun süren bişeyle karşılaştığım zaman elimde olmuyor merak edip araştırıyorum işte bu nedir aslı astarı nedir falan. Bakalım ne olucak ileriki günlerde

Gaz probleminiz olabilir mi acaba
Yok ağlama krizine girdiği zaman kontrol ettim gazı yoktu hatta varsa bile azıcık ucundan pırt pırt ediyordu. Genel olarak gaz problemi var evet ama dün ve ondan önceki gece için ağladığı zaman gaz için ağlamıyordu belliydi yani ve bide tam emziriyorum tekrar ağlama tutuyordu garipsedim noluyor dedim ne alaka emzirirken ağlamaya başlaması emzirmeyi bırakınca da bişeyleri emmeye çalışması

2 aylık bir bebek… Kurduğunuz düzeni yıkmaya çalışmak annesi daha çok çok küçük sadece kokunu istediği için bile ağlayabilir. Gazı olabilir midesi bulanabilir emmek istemez bunların hepsi ağlama sebebi. Ha sebebi olmasa da ağlar bazen çünkü sadece ağlamayı biliyor. O yüzden altında sebep arama keyfini çıkar o minicik hallerinin çabuk büyüyorlar

2 aylık çocuğu hoppalaya mı koydunuz?

Bebek 2 aylık farkında mısınız? Kucağınızdan indirmeyeceksiniz sadece. Yoksa ağlar tabi ki. Ayrıca hoppala ne demek? Sarsılmış bebek sendromu geçiriyor olabilir hoppaladan dolayı. Doktora gidin.

Olmaz mı neler neler öğreniyoruz bu bebekler sayesinde hele bi de koliksebüyüme atakları bebeklerin zihinsel ve fiziksel olarak depişim süreci.5. Hafta 8.hafta 12.hafta gibi (internetten bakarsanız haftaları öğrenebilirsiniz) Genelde 3-5 gün sürüyor.
Ha Sakin bi bebek varsa biri bize formülünü verse ne güzel olurbebekler derdini ağlayarak anlatır derdi yoksa bile yine ağlar çünkü bi tek onubla kendini ifade edebiliyor.Birazcık sabur

Hiç bir derdi olmadığını nasıl anladınız? Var ki derdi böyle yapıyor. Çocuğun kemikleri,organları, her şeyi büyüyor. Yeni beceriler kazanıyor. Bu bile acılı olmalı. El emme de kendini rahatlatmak için yaptığı bir şey. Uyumaya çalışıyor bile olabilir o şekilde emerek. Rahatlamaya çalışıyor çocuk. Ne yaparsam rahat ediyor deyin,izleyin, onu yapın. Sarılın. Sizin dokunuşunuz bile ağrısını azaltır. Gazı varsa da anlayamayabilirsiniz.

Merhaba taze anne bebegin kolik olabilir malesef bebekler her ay büyüme atagi gecirir yani suan kurdugum düzen diye bisey malesef ki yok 1 yaşina kadar boyle suruyor maalesef amacim gözünü korkutmak degil gazini cikarsa da karninda gaz oluyor buna kolik deniyor gaz damlasi kullanmani öneririm benim oglumda kolikti uyumazdi malesef çok uzun agladiginda kovaya su koyup icinde sakinlestir kovada sakinlesmr yontemi yazarsa google da bulursun örnekler kolayliklar diliyorum

Harika haftalar diye bir uygulama var ucretli eger telefonun android ise kaçagini indir googlea harikahaftalarapk yazarsa ilk cikani indirebilirsin orda atak haftalarini gosteriyor yasayacagin huysuzluklaro bebegin kazandigi becerileri vs baya detayli gösteriyor

Daha dur ne güncellemeler gelecek her gün her hafta. Ne büyüme sıçrama atakları göreceksin
Sakin ol akışına bırak hiç bir problem yok dünyaya uyum sağlayarak büyümeye çalışıyor. Onun bedeni de değişiyor kolay değil sıfırdan kocaman insan olacak.
İlk üç ay yeni doğan bebek, uyum evresidir
Elini emmesi kendini sakinleştirmek için yaptığı bir şey illa aç olmasına gerek yok.

Bu bebek konuşamıyor tek iletişim şekli ağlamak. Acıkır ağlar, susar ağlar, sırtı ağrır ağlar, gazı gelir ağlar, bir şey korkutur ağlar, huzursuz olur ağlar. Çocuk kendini ağlamak ile ifade ediyor bunu bu kadar kafaya takmayın çocuk napsın derdini anca böyle gösteriyor.

Şöyle bir atak ve sıçrama tablolarını internetten incele bence
Sağlıkla büyüsün

Atak haftaları oluyor bebeklerin. Ve artık yenidoğan dönemi bitti. Siz belki ilk günler gibi emzir uyut emzir uyut diye bir döngü bekliyor olabilirsiniz ama artık gözü açılıyor,keşfetmeye başlıyor. Uykuları bu dönemde bozulabilir ama her bir sıkıntı geçici oluyor. Biri gidiyor yenisi geliyor siz elinizden geleni yapıyorsanız gerisine sabretmek zorundasınız maalesef
Gazın pik yaptığı dönemler zaten. En büyük sıkıntısı gazdır. Onun dışındaki sebepler de dediğim gibi.
Ortam sıcaklığına da dikkat edin çok sıcaksa uyumaz. Karanlık ortam seçin. Ve yediğinize içtiğinize de dikkat edin. Sütümüzden bebeğe geçiyor haliyle. Gibi gibi birsürü sebep var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…