• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 ay içinde düğün için yardım

Diman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
406
97
318
İstanbul
Arkadaşlar benim isteme söz olayım bitti ama biz ani bi karar aldık sözlümle.nişan filan olmasın direk düğün yapalım dedik.ünide son senem bu sene fakat yarıyıl tatili şubat.yani şubatta evlenmek istiyoruz.hemen yer bakmaya eşya bakmaya filan başladım.sizce böyle 2 ay içinde güzel bi düğünle evlilik yapabilirmiyim yoksa imkansızmı? ne diyosunuz kızlar fikirlerinizi alabilirmiyim

Yapılabilir neden yapılmasın. İmkanlar doğrultusunda herşey olur. 5 yıllık evli olarak sana tavisyem ilk önce okulunu bitir mesleğini eline al sonra evlen.

Hakkında hayırlısı olsun cnm.

aralıkta askere gidicek zaten. yazın evlensek geç olucak.ve kafe köşelerinde sürünmekten bıktıkk ya daha fazla ayrı kalmak istemiyoruz artık

arkadaşımla konuştumda millet hamile kaldıda evlendi derler diyoo...ay ben bunu hiç düşünmemiştim yaa:43:

Kıyamam sana seni anlıyorum ama daha çok erken. Ne askerlik yapılmış ne okul bitmiş. Bence çok acele bir karar ama tabi hayat senin hayatın cnm.

arkadaşımla konuştumda millet hamile kaldıda evlendi derler diyoo...ay ben bunu hiç düşünmemiştim yaa:43:

ay ne ilgisi var millet için mi yaşayacaksın, millet için mi mutluluğunu erteleyeceksin yaa
hem çok düşünüyorsan dokuz ay sonra çocuk filan olmayınca anlarlar

bence acele etmeyin..okulunu bitir o da askerliğini yapsın ondan sonra evlenin hem rahat rahat hazırlanırsın.. hemde evliyken beklemekle bekarken beklemek çok farklı olur.. bekarken daha kolay olur senin için..

ben 26 yaşındaym okulda mayısta bitiyo.sözlümde tecilli 28 yaşında işi gücü yerinde.ya bekle bekle 40 yaşındamı evleneyim..ayrı geçen günlere acıyorum ben ya 3 günlük dünyada

tabii ki herkesin kendi hayatı,tercihi; ama burada fikir sormuşsunuz. Bence de evliyken asker yolu gözlemek çok güç bir durum.. Eğer buna karar verdiyseniz Allah şimdiden yardım etsin.. Ayrıca evlenmeyi kafaya koyduktan sonra bir ayda bile evlenilir. Ha hiç eksiğiniz olmaz mı tabii kiolur. İki sene hazırlık yapan da bile eksik oluyor... Eksiklerinizi de zamanla giderirsiniz eğer şubatta evlenirseniz....
Mutluluklar...

belki tekrar 3. üniyi okur yine tecil edilir askerlik..aslında danışmak istediğim nokta askerlik durumu değil. 2 ay içinde evlenilebilinirmi? çokmu abes durur nişan olmadan

hayır bence abes değil
zaten yaşınız filan da gelmiş bence..
bu işleri uzatmak iyi değil yaa ben de öyle yapmayı planlıyorum

peki aileler ne diyor bu duruma? sen bakmaya baslamissin esalara filanda ailelerin haberi varmi acaba?

malesef türk toplumunda böyle söyleniyor evet.. ne acelesi var yangindan mal kacirir gibi acaba hamilemi!

yaslariniz gelmis evlenmeniz dogal hakkiniz.. ama tatilde olmasi sart degilki? mayis olsun ne olur bir kac aydan..maksat evlilik

ama yok subat diyorsaniz ailelerde onaylarsa böyle sözleri duygudunuzda kulak asmiyacaksiniz moralinizi bozmiyacaksiniz ozaman canim..

mutluluklar dilerim:)

5ay önce yada sonra ne farkederki sen okulunu bitirene kadar o da askerliğini yapsın.zaten allah sizi birbirinize nasip ettiyse ömür boyu birliktesiniz bunun acelesine gerek yok.herşeyi tadını çıkararak yaşayın hem okul hem evlilik hem de tek başına asker yolu beklemek hiç güzel bir durum değil.geç olsun güç olmasın diye boşuna dememişler hoş zaten sizin geç olcak die bi durumunuz yok şimdiye kadar beklediyseniiz bi kaç ay daha bekleyebilirsiniz inanın acele edilecek bi durum yok ortada herşey zamanında güzel.okul ve evlilik hbiarada halletmek kolay da değil.maddi açıdan diyosan 2ay değil bir günde bile ev kurulur yeterki para olsun ama bence önemli olan kendini hazır hissetmektir.siz daha iyi bilirsiniz tabi hakkınızda hayırlısı olsun..

belki tekrar 3. üniyi okur yine tecil edilir askerlik..aslında danışmak istediğim nokta askerlik durumu değil. 2 ay içinde evlenilebilinirmi? çokmu abes durur nişan olmadan

canım bizde 6 yılıık ilişkinin ardından apar topar evlenme kararı aldık..eylülde isteme oldu..ekimde aile arasında söz nişan bi arada oldu..kasımda nikahımız oldu....şubatta düğünümüz var.ve hala ortada ne çeyiz,ne ev, ne eşya,ne de gelinlik var..ve işin en zor tarafı ben istanbulda yaşıyorum.Eşimin ailesi aydın da.eşim batman da çalışıyo..Yani kına gecesi istanbulda düğün aydında olacak evimiz batmanda kurulacak..Şu an itibariyle 2 aydan az vaktim var .. ::1::1::1:

canım bizde 6 yılıık ilişkinin ardından apar topar evlenme kararı aldık..eylülde isteme oldu..ekimde aile arasında söz nişan bi arada oldu..kasımda nikahımız oldu....şubatta düğünümüz var.ve hala ortada ne çeyiz,ne ev, ne eşya,ne de gelinlik var..ve işin en zor tarafı ben istanbulda yaşıyorum.Eşimin ailesi aydın da.eşim batman da çalışıyo..Yani kına gecesi istanbulda düğün aydında olacak evimiz batmanda kurulacak..Şu an itibariyle 2 aydan az vaktim var .. ::1::1::1:

ooo canım az bi zaman var ve rahatsın :)) inşallah hayırlısı olur hepimiz için. nikahla düğün aynı anda düşünüyoruz ama bijkaç ay önceden haber vermemizmi lazımdı acaba:44:

2 aya evlenmeyi düşnüyorsunuz da aileler ne düşünüyor acaba? son sınıftayım demişsiniz, çalışmıyorsunuz kendi düğününüz için maddi bir katkıda bulunabilcek misiniz? düğün masraflı iş malum. ailenize zor olmasın bu durumda? askere gidip gelsin, sizin de okul bitmiş olur. evli evli asker eş yolu gözlemezsiniz hem.

ooo canım az bi zaman var ve rahatsın :)) inşallah hayırlısı olur hepimiz için. nikahla düğün aynı anda düşünüyoruz ama bijkaç ay önceden haber vermemizmi lazımdı acaba:44:

HAYIR...İstersen başvurunun ertesi günü bile nikahını yapabilirsin...

2 aya evlenmeyi düşnüyorsunuz da aileler ne düşünüyor acaba? son sınıftayım demişsiniz, çalışmıyorsunuz kendi düğününüz için maddi bir katkıda bulunabilcek misiniz? düğün masraflı iş malum. ailenize zor olmasın bu durumda? askere gidip gelsin, sizin de okul bitmiş olur. evli evli asker eş yolu gözlemezsiniz hem.

ben katkıda bulunmıcam canım ailemin durumu iyi çok çok şükür.okul bitince tekrar üni okumayı düşünüyorum işe girmek için beklersem 4 yıl daha beklemem gerekir :) askerlikte 5 buçuk ay geçer gider heralde:40:

canım benim tanışıp ewlenmem 2 ay içinde oldu düşün yani herşeyim çok güzel oldu maşşallah..tabiki birazda imkan meselesi..maddi durumdanda ii olduğunuzu sölüosunuz sorun yok derimm o haldee

Back