Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2.ay aşısında ateşlenme oluyomu:((

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

zeyra

rabbimin mucizesi gizemim
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
6.211
27
158
slm kızlar benim bebğim bugün itibariyle 2 aylık oldu pzartesi karma aşımız var geçen ay doktorumuz calpol diye bir şurup yazmış ben bunu gitmedenmi içireceğim yoksa ateşlenince falanmı tam bilmiyorum ve ne kadar içiriliyo 1 çay kaşığı falan yazıyo şimdiden beni bir korku sardı ya ateşlenirse ya çok acırsa diye deneyimli annelerden yardım bekliyorum:asigim:

merhaba aşıdan sonra eğer ateşlenirse verirsin zten doktor 1.ay aşılarından sonra ateşlenirse diye vermiştir aşıdan sonra ateşi çıkarsa 1 çay kaşığı verirsin ama ateşini mutlaka takip et aşıya gitmeden önce banyo yaptır verem aşısından sonra en az iki gün boyunca yıkanmıyor

Son düzenleme:
mrb cnm bn cock dr yanında artık karma asılar ates yapmıyor onlarda ozel ası oldu zaten ası olmadan yanı bebegın atesı olmadan ılac verılmez hıc bır faydası olmaz ama egerkı olursa asıdan sonra yarım cay kasıgı verırsın hasta olmadan ılac vermek ıyı degıl

tatlım bnım kız 2ay asısını oldu ateslenmedı ama ben dr dan rıca ettım ates duşurucu de yazdı calpol yazdı yarım cay kasıgı verırsın dedı.ılık dusa sok atesı dusene kadar oyna suda yuzdur onu dedı dusmezse 3saat arayla 3kereyı gecmeyecek sekılde calpol den yarım cay kasıgı verebılırsın dedı. ama gerek kalmadı allahtan atesı fılan hıc cıkmadı.. umarım senınde oyle olur...

merhaba benim oğlum da bugün 2.ay aşısını oldu ve bir huzursuzluk var ve ateşi yavaş yavaş yükseliyor.doktor tylol süspansiyon verdi baktım hep calpol veriliyor nasıl vermeliyim fitil de var fitil mi vereyim ne dersiniz??

kızlar benim kızım geçen hafta 2. ay aşılarını oldu. akşam hafif bir ateş oldu bir fitil attık 15 dakikada ateşi düştü. Artık aşılar eskisi gibi değil fazla ateş yapmıyor. Bir deeee ilaç firmalarında çalışmamın verdiği deneyimle diyorum ki şurup yerine fitil tercih edin. Miniklerimizin sindirim sistemi daha tam gelişmedi ve lütfen erkenden ateş düşürücü falan kullanmayın. sadece ateşi çıkarsa fitil kullanın. zaten 1 tanesi yeterli geliyor. Boşa ilaç yüklemesi yapmayın arkadaşlar.

en ufak ates cıkmasında fıtıl veya ates dusurucu vermenız sakıncalı.asıdan sonra ates sureklı kontrol edılmelı ve 38 ı gorursenız verılmelı,zaten aşının amacı vücudun buna tepki vermesidir.fitili de doktorlar tavsıye etmıyor,sık verılmemelı.sadece agır ates oldugunda bagırsaklardan cabuk emıldıgı ıcın hızlı cozum bulmak ıcın 3 de bırı verılır.bizde asıdan kaynaklanan ates olmadı,sadece sonrakı aşısında 37 e geldı indi tekrar

ben oğlumu aşıya götürmedn önce calpolü içiriyorum.doktorumuzda,sağlık ocağındaki hemşirede öyle ver dedi.aşıdan sonra çok ateşi çıkarsa,huzursuzlanırsa 4saattede verebilirsin demişlerdi

perşembe günü 2. ay aşılarımızı olduk
hemşiremiz ateş yapmaz dedi ama daha eve gelir gelmez huysuzlanmaya başlamıştı kızım
ve geceye doğru ateşlenmeye başladı
10 dk bir ateşini ölçüyordum yavaş yavaş 38 buldu
ılık bezlerle düşürmeye çalıştım baktm olmayacak
fitillerinden birini yarısını kırıp yaptım ve anca ateşini düşürebildim
tam bir gün çok huzursuzluk yaşadı canım benim ya.

ılık duş diyen var hemşire 2 aylık aşısı için aşıdan önce yıka çünkü 3 gün yıkanmayacak dedi çok ateş yapıyor mu ki fitil yazdı doktor gitmeden mi versem fitili kararsızım

biz de bugün olduk karma aşıyı oğlum çok huysuzlaştı ağlıyor sürekli.. inş ateşi de çıkmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…