Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2.ay aşıları ve rota virüs

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aymuel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
392
2
96
Diğer
arkadaşlar kızım 2.ay aşıları verota virüs aşısını aynı anda olacak.tam dört aşı birden ağır gelmezmİ acaba? doktora sordum zaten birlikte yapılması gerekiyor dedi.ama benim içim yinede rahat değil.

biz rota virüs aşısını 3. ayda yaptırdık. 2 ay aşıları çok önemli ve bazı bebekleri çok zorlayan aşılar bence araya birde rota virüs karıştırmayın.

canım bizde beraber yaptık bebişler zaten ılk ay asıları zorlamadığını en kötu ıhtımal ateş yapabılıceğını üstelık rota vürüsün bu ates ishal konusunda zatetn yan etkısı yok bu aşıyı devlet bunyesını almamasının sebbeı satın alınmasının ıstenmesı yanı senın aklına nıye özel bır tehlıkesımı var dıye gelmesın ablamın eltısı hala hastanelerde dolasıyo yaptırmadı zehirli ishale yakalanmaya bir adım daha yakın yınede secım senın herkezın görüşü baska olabılır tabı biz yaptırdık 2 ıncı ayda 2 doz halınde

ben rota vırus asısı yaptırmadım.ıkkıncı ayında bı kolundan ıkı bacagından ası oldu kızım.ınleyerek aguldı o aksam.agır gelıyor halıyle.paranox fıtıl verdık yarım olarak rahatladı.rota vırusu yaotırmayı dusunmuyorum.

biz de aynı anda yaptırdık öyle yapılması daha iyiymiş.rota virüsü ağızdan veriyorlar.hiç ağır falan da gelmedi gayet rahattı o gece.

biz de aynı anda yaptırdık öyle yapılması daha iyiymiş.rota virüsü ağızdan veriyorlar.hiç ağır falan da gelmedi gayet rahattı o gece.

valla bende bunu merak ediyordum.zaten ben rotavirüsü yaptırcaktım.aynı anda ağır gelirmi diye korktum.inşallahhafif atlatırız.

biz de yaptırdık 3 aşı ve rotavirüs aşını.korkma,en kötü ihtimalle ateşlenir.benim de endişem aynıydı ağır gelmez mi diye ama doktorumuz aynı gün olması şart demişti.

arkadaşlar bende bebeğime cuma günü 2.ay aşılarını yaptıracağım fakat doktorumuz bize hiç rota virüs aşısından bahsetmedi.bu aşının önemi nedir hiç bilmiyorum,beni bilgilendirirmisiniz? en azından geç kalmadan bende yaptırayım:44:

canım bu aşı bildiğim kadarıyla zehirli ishalden koruyor.allah korusun ağır geçirende oluyormuş.oyüzden hiç tereddüt etmeden yaptıcam ben.bide bu aşı özel.

Rotavirüs aşısından dolayı biz çok sıkıntı çektik. Sürekli ishal oldu ve emmeyi nerdeyse bırakıyordu. Anne sütünün enzimi eksildi oğlumda ve neler çektik bir bilseniz. Doktorlara sorduğumda biz tavsiye etmiyoruz rotavirüs aşısını dediler. Birçok arkadaşa da sordum benim gibi az çok sıkıntı çekenler rotavirüs aşısı yaptıranlar olmuş. Çocuğu amuda kalkarak bile emzirdiğim oldu, uykusuzluklar vs.ler çektik. Tabi herkesin kendi seçimi. Ben çektiğimi anlatıyorum. Bir sürü yan etkisi olabilirmiş.

rotavirüs aşısından sonra bebeğimin sindirim sistemi çöktü resmen. 6.5 aylık daha yeni düzene girmeye başlıyor. aylar boyunca çok sıkıntı çektik. benim kızım kaldıramadı bu aşıyı. tabi her bebek bir değil, hepsi sorun yaşayacak diye birşey yok ama siz yine de kararınızı ağır yan etkilerini gözönünde bulundurarak verin.

Son düzenleme:
bende bebeğime yaptırdım rotavırıs asısı ilki 2 aylık sonrakide 4 aylıkken yapıldı cok sukur hıcbır yan etkısını gormedım hatta cevremdekı cocuklar ıshal gecırdıler hastaneye yattılar bıze bırsey olmadı doktorumda sıddetle tavsıye edıo hatta cevremdede yaptırıp rahatsızlanan olmadı

Bence rotavirüsü hiç yaptırma

bak şimdi kararsız kaldım.doktorumuz mutlaka yapalım bu aşıyı dedi,şimdi burda bu olumsuz cevapları okuyunca karasız kaldım,doktorun dediğini yapsam bende arkadaşalr gibi pişman olurmuyum yoksa reaksiyonlar bünyeden bünyeye değişiyormudur? şimdi ne yapmalıyım:44:

bizde geçen hafta yaptırdık hem 3 aşıyı hemde rotavirüs aşısını bizim de doktorumuz tavsiye etti bende çok endişelendim aynı gün sorun olur mu diye ama ateş bile yapmadı sadece biraz mızmızlık yaptı o kadar akşama doğru o da geçti kıkırdamaya başladı tekrar hiç bi sorun yaşamadık

dün aşılarımızı olduk fakat biraz ateşişmiz oldu.37.5i geçmedi tabi ateş düşürücü verdim.bugünde 37 falan sanırım yarına geçer.

Sağlık ocağında bize sadece 2. Ayın sonunda verem aşısı olduğu söylendi başka hangi aşılar yapılıyor sağlık ocağında acaba ?Yoksa diğerleri icin özel hastaneye mi gitmek gerekli

Sağlık ocağında bize sadece 2. Ayın sonunda verem aşısı olduğu söylendi başka hangi aşılar yapılıyor sağlık ocağında acaba ?Yoksa diğerleri icin özel hastaneye mi gitmek gerekli

biz cuma günü olduk 2.ay aşılarımızı.sağlık ocağı 3 tane aşı yaptı,2 tane bacağından biri kolundan:18:
bu yapılanlardan biriside verem aşısı diye biliyorum.özel hastaneye gitmene gerek yok,sağlık ocağı ilgileniyor bu aşılarla.özel hastanede biz sadece rotavirüs aşısını yaptıracağız eğer istersen onuda eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırabilirsin:82:

dün aşılarımızı olduk fakat biraz ateşişmiz oldu.37.5i geçmedi tabi ateş düşürücü verdim.bugünde 37 falan sanırım yarına geçer.

geçmiş olsun bebişine.geçer geçer endişelenme.bende aşıdan önce endişeliydim ateşi yükseliyormuş diye,sağlık ocağında hemşiremiz bu aşı ateş yapmaz dedi,burda herkes yüksek ateşten bahsedince şaşırdım kaldım
hemşirenin dediği gibi çok şükür ateşlenmedi, biraz huzursuzdu sadece eee okadarda olur heralde

canım 3 tane aşı oldu.verem pnomokok ve karma aşı yapıldı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…