• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.aşımız nasıl olacak?

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
kızlar bebeğim 50 günlük ve 29 nisanda aşıya gidicez ama kızım çok huysuz olduğu için beni şimdiden stresi sardı çok ağlıcak diye dayanamıyorum o ağlarken..
int.araştırdım ama kafam karıştı 2.ayda hangi aşılar yapılıyo?
int difteri boğmaca tetenoz çocuk felci menenjit yazıyor ama hepsi aynı gün ağır gelmezmi yaa minicik o daha?

kızlar bebeğim 50 günlük ve 29 nisanda aşıya gidicez ama kızım çok huysuz olduğu için beni şimdiden stresi sardı çok ağlıcak diye dayanamıyorum o ağlarken..
int.araştırdım ama kafam karıştı 2.ayda hangi aşılar yapılıyo?
int difteri boğmaca tetenoz çocuk felci menenjit yazıyor ama hepsi aynı gün ağır gelmezmi yaa minicik o daha?

mrb cnm
benimde kızım çok huysuz çok gazlı bir bebek aşıları yapılırken nasıl ağladı anlatamam
iki bacağına birde koluna aynı gün yapıldı (verem,karma ve prenevar aşısı)
aşıdan sonra daha çok huysuz oldu 1 hafta kadar sürdü bu
bu arada cnm aşı yaparkende söylerler ama aşıdan sonra sık sık ateşini kontrol et küçük bir ihtimal ama ateş yapabilir demişlerdi bana ama olmadı
şimdiden geçmiş olsun cnm ve Allah sabır versin sana bebeğin ağlarken

doğduktan bir ay sonra gittiğimiz aşıda kızmda huzursuzluk yapmadı ağlamadı ama dğer bir ay sonra yani iki aylıkken 3 aşı birden yapılınca ağladı ateşide 37.8 kadar çıktı bu bile onu huzursuz etti ve ateş düşürücü verdim doktorum da onayladı şimdi 2 mayısta dğier aşı var bakalım hayırlısı

ay çok korkuyorum yaa ilk aşısını olurken biraz ağladı ama topuk kanı alınırken inletti sağlık ocağını ağlaömaktan dili morardı yavrumun ödüm koptu..
2 aylıkken yapılan aşılarda daha çok ağlarlarmış peki onları sakinleştirmenin yada susturmanın bi yolu yokmu ya öyle çok ağlarken bişey olursa senağlama

benım oglan da topuk kanı alınırken çok ağladı. hemşire beni dışarı çıkardı dayanamazsın dıye. meğer canını yakacakmış yavrumun vicdansız kadın. sıktıkça sıktı çocuğun topuğunu. dövecektim. bu ay bızım de karma aşılar var verem filan. ben ağlamasından değil de ateşlenmesinden korkuyorum.

ağlamasını önlemek için ben aşıya giderken rezene yapıp gidiyorum ağlarsa emziğine sürüp ağzına veriyorum çok seviyo rezeneyi ateşi çıkarsada ateş düşürücü vereyorum aklınızda bulunsun

bide ateş olayı var dimi? ben derece almadım siz nasıl bakıyorsunuz bebeklerinizin ateşine şu kulaktan bakılanları kullanıyo çoğu kişi ama...
bende normal derece var bebek için olanından almadım hangisinden alsam?

Canım ben ikinci aşıya giderken gitmeden önce yarım ölçek ateş düşürücü şurup verdim hiçbir sıkıntımız olmadı.. Kızım o iki gün çok uyudu... Bu arada özellikle gece dikkat etmek gerekiyormuş ateşe... Ben makattan ölçüyorum ateşini.. En doğru ölçümmüş çünkü...

canım aynı sorun bendede var cuma günü ikinci aşılarımızı olucaz.bende çok korkuyorum.inşallah sorun olmadan atlatırız.

canım biz aşılarımızı olduk.korktuğum kadar çok ağlamadı minik oğlum.iki bacaktan bi koldan yapıldı.en zoru koldan olan veremmiş ve ilk onu yaptılar.hemşire çok güzel oldu aşısı tuttu dedi.hemen belli olurmu bilmiyorum ama tuttu demesi beni sevindirdi açıkçası :) şimdi beklemedeyiz.bakalım inşallah ateşi felan çıkmaz.bide ağızdan ishal olmaması için damla aşı olduk.toplam 4 aşımız bitti.darısı hazirana artık :)

ne güzel sorunsuz atlatmışsınız canım bizim aşımız 29.da bakalım ne yapıcaz bide 90 günlük olmadan rota virüs aşısı olması gerekiyomuş ağızdan yapılıyomuş o aşı seninki oldumu?

canım aşı sorunumuz tamamen bitti.ilk gece çok hafif ateşimiz oldu.yarım fitil koydum ve hemen faydasını gördük.hem ateşi düştü hemde gecesi rahat geçti oğluşumun.ertesi gün hiçbir değişiklik yoktu herşey yolundaydı.korkulacak bişey değilmiş aşı.bende senin gibi çok korkuyordum ama içini ferah tut.hemen geçiyor.evet canım rota virüs aşısını oldu.ağızdan yapılıyor.şiringayla ağıza veriyor dr ilacı o kadar.yalnız bu aşı özelde oluyor devlet karşılamıyor haberin olsun.

hımmm sağol canım ben sağlık ocağında yaptırıyorum aşılarını o aşı ne kadar acaba?
dışardan alıp sağlık ocağına götürsem diye düşünüyorum ama.....

bişey olmaz korkma. :) bizimki çok rahat geçti sadece birazcık ağladı iğne vurulurken. ama pusetine koyup arabaya binince mışıl mışıl uyudu. ateş de olmadı.

ay canım inşallah bizdede sorun çıkmaz ateşini ölçtünmü aşıdan sonra akşam falan ben bugün derece aldım koltukaltından ölçülüyormuş inş olmaz ateşi..

Back