• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.700tl ye geçinilir mi?

Lory89

Güzelliğin zulme çaldığı sınır..
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
369
173
53
Arkadaşlar Biriyle tanıştım evlilik yolunda konuşuyoruz yalnız aldığı maaş 2 bin 700tl tek kişi..?
ben çalışmayı düşünmüyorum evlendikten sonra o da istemiyor benim merak ettiğim şu bu maaşla ev geçindirebilir miyiz kendi evi yok bankadan kredi çekip arabasını satıp Ev almayı düşünüyor Sizce ne yapmalıyım Çok kafam karıştı evlilikten çok korkuyorum ve bu yüzden de evlenemiyorum maddi sıkıntı çekmekten dolayi bekarken ki gördüğüm rahatlığı orada göremezsem diye korkuyorum
Ankara'da yaşıyoruz

Arkadaşlar Biriyle tanıştım evlilik yolunda konuşuyoruz yalnız aldığı maaş 2 bin 700tl tek kişi..?
ben çalışmayı düşünmüyorum evlendikten sonra o da istemiyor benim merak ettiğim şu bu maaşla ev geçindirebilir miyiz kendi evi yok bankadan kredi çekip arabasını satıp Ev almayı düşünüyor Sizce ne yapmalıyım Çok kafam karıştı evlilikten çok korkuyorum ve bu yüzden de evlenemiyorum maddi sıkıntı çekmekten dolayi bekarken ki gördüğüm rahatlığı orada göremezsem diye korkuyorum
Ankara'da yaşıyoruz
Nerde oturacaksınız ?
Evi varmı ?

Edit: PArdon evi yokmuş bankadan kredi çekicekmiş .
2700 Tl ye bence gecınılır ama yaşam standartınıza bağlı .
Biz şuan 2000 Tl ile geçiniyoruz. Eşimin maaşı birikim ve ev kredisi öduyor. :) İstanbulda oturuyoruz ve 2000 Tl nın içinde kira falan yok

Son düzenleme:
Nerde oturacaksınız ?
Evi varmı ?

Edit: PArdon evi yokmuş bankadan kredi çekicekmiş .
2700 Tl ye bence gecınılır ama yaşam standartınıza bağlı .
Biz şuan 2000 Tl ile geçiniyoruz. Eşimin maaşı birikim ve ev kredisi öduyor. :) İstanbulda oturuyoruz ve 1700 Tl nın içinde kira falan yok

İstanbul'da kiralar ve evler çok pahalı Onu biliyorum çocuğunuz var mı ve Siz çalışıyor musunuz siz çalışmadığımız halde geçiriyorsanız Maşallah diyorum

İstanbul'da kiralar ve evler çok pahalı Onu biliyorum çocuğunuz var mı ve Siz çalışıyor musunuz siz çalışmadığımız halde geçiriyorsanız Maşallah diyorum
Çocuğum yok ben 2000 alıyorum onu yiyoruz sonuna kadar .
Eşimin maaşı hem ev taksıtı hemde birikim yapıyoruz erken ödeme için .

Çocuğum yok ben 2000 alıyorum onu yiyoruz sonuna kadar .
Eşimin maaşı hem ev taksıtı hemde birikim yapıyoruz erken ödeme için .

Ben çalışmıyorum yalnız o da çalışmamı istemiyor... Maddiyat benim için çok önemli Sanırım Aşk bir yere kadar ileride çocuğum olursa hayır demek çok kötü bir durum

Ben çalışmıyorum yalnız o da çalışmamı istemiyor... Maddiyat benim için çok önemli Sanırım Aşk bir yere kadar ileride çocuğum olursa hayır demek çok kötü bir durum
tmm işte dedğim gibi biz eşimin maaşını şuan gormuyoruz . Sadeec benm maaşım var çocuksuz 2 kişilik bir aile için ideal 1000 tl kiraya falan gitse 1700 tl nız kalır ki 1000 tl ye kira bulmakta çok zor artık .
Şuan bizde sizin dediğiniz konuma düşmemek için çocuk sahibi olmadık. Seneye borcumuz bıtıyor inşallah. Ben çıkıcam işten bizde tk maaşa düşücez ama bizm ev kira fln olmyacagı için rahat geçinriz.
Benden sana tavsiye ilk evlendıgınızde borcunuz fln olur. Bir süre çalşırsan rahat edersiniz.
Benım eşimde ilk zamanlar ben senı çalıştırmam diyodu. :) Şimdi iyi ki çalışmışsın yoksa ev falan alamazdık dıyor.

Ankara'da yaşıyoruz
ankaranın neresinde yaşayacaksınız bilmiyorum.semte göre kiralar oldukça değişkenlik gösterir.şuan çalışıo musunuz?bu tamamen sizin hayattan ve eşinizden beklediğiniz şeylerle alakalı bir durum.2700 tl kimine çok gelebilir kimine az.

şimdi çalışmamı istemıyor demek hoşunuza gidiyor evlendıkten sonra çalışmama izin vermıyor diyeceksınız ,

kadın için çalışmak para kazanmak herzaman güçtür , o parayla kıtkanaat geçinirsiniz

ankaranın neresinde yaşayacaksınız bilmiyorum.semte göre kiralar oldukça değişkenlik gösterir.şuan çalışıo musunuz?bu tamamen sizin hayattan ve eşinizden beklediğiniz şeylerle alakalı bir durum.2700 tl kimine çok gelebilir kimine az.

Atapark baglum tarafi evler uygun bilirsiniz belki ordan dusunuyoruz
Ben calismiyorum

Çalışmayı düşünmüyorum yazmışsınız... ozaman mecbur geçirilir. Başka seçeneğiniz varmi? Ya zengin koca bulursun yada kitik eder geçinirsin...

Ayağını yorganına göre uzatirsan gecinirsin ama insan sevdiği için fedakarlık yapar sevmediğin bir adam için yapmazsın böyle birşey sanırım.

Bir sure disinizi sikarsaniz arabanin ustune kredi cekip ev bile alirsiniz insanlar asgari ucretle geciniyor

Diğer başlıkta yazdıklarınıda okudum. Bizde, ben şuan çalışmadığım için iş bulana kadar tek maaş ile geçinmeye çalışıcaz. Ama sendeki sorun sen çalışmak istemiyorsun armut piş ağzıma düş misali herşeyi hazır olsun sana yapılsın istiyorsun. Geçim sıkıntısı elbette olur, olacaktır da. Kimler yaşamıyor ki. Ama rahat yaşamak istiyorsan günümüzde sende elini taşın altına koymak zorundasın. Yanlış anlama çalışmak istememene değil tepkim. Ama hem çalışmak isteme hem de kaliteli yaşam bekle. Çocuğunu düşünen anne zaten bir şekilde onun için çalışıyor çaba gösteriyor. Annem bizim için 40ından sonra işe girdi. Gençliğinde evlere temizliğe gidip bizi büyüttü. Bu para sorununu bu şekilde sürekli düşünerek sanmıyorum çözülebileceğini. Nacizane tavsiyem paraya takılmadan önüne bak. Evinde rahatın iyi v bu rahat bozulmasın istiyorsan da ya hiç evlenme ya da daha yüksek maaşlı bir koca seç. Sonuçta karşı taraf içinde sürekli para muhabbeti yapılması bence çok ezici bir durum. Ne onu kır ne de kendin üzül.
Bunlar benim düşüncelerim. Elbette kendi hayatın. Sadece fikirlerimi söylemek istedim.

Ankara'da yaşıyoruz
Eşimle evlendigimde maaşı 700 lira falandır ev araba birikim hiç bişey yoktu

Evlendikten iki sene sonra kredi ile ev sahibi olduk takı parası üzerine kredi çektik

Şuan ev araba borcu yok altimizda 15bin TL lök bı araba var ama hiç bir yere borcumuz yok

Maaş şuan 3500 TL 3 çocuk da oldu bu arada

Hiç bir destek yok sadece benim ailem arada çocuklara 50 TL verirler

Kynp arada evde çıkan tadilat masraflarını ödedi

Yani anlayacağın 700 liralık maaştan sonra 2 yıl kirada geçirdik

Ev aldığımızda 500 kısır kredi öderken 960 lira maaş alıyordu eşim tek çocuk vardı ev aldığımızda

Şuan evde var arabada var şükür

Sen sev yeter herşey olur

Ekleme: 10 yıllık evliyim bu arada
Amaç gecinmekse kuru ekmekle de geçirilir kafasindayim

Ankara'da yaşıyoruz
Canım insanlar 1200 TL’yle geçiniyor ayriyetten evleri kira oluyor

Çalışmayı düşünmüyorsanız, şikayet etmeyeceksinizç Meburen olduğu kadar geçineceksiniz. Başka bir yolu mu var? İnsanlar asgari ücrete de geçiniyor. İlla yüksek standartlarda yaşamak istiyorsanız ya çalışacaksınız ya da zengin koca bulacaksınız.

Back