2,5yasinda oglum icim aciyo!!

inşallah iyi hayırlı bir evlat olur zaten o temennide hemfikiriz. herkesinki inş.

peki o zaman sorduğun konunda soruya kendin cevap ver bizim eğitimimiz yetmiyor bunu cevaplamaya?
Her insanin eksik kaldigi yerler oluyo bende burda yetersiz kaldigim icin sizlerden fikir almak istedim ztn..bi Doktor dusunun ayni dalda Ama ayni konu uzerine farkli yorumlar yababiliyolar dimi?bende burda fıkır aradım cvp ta açık anlık bı mevzuyu o ankı ruh halıyle abartmıştım bunu farkettım egıtım konusuna gelınce sankı ben ınsanları kucumsemısım gıbı yazmışsınız yanlış anlamadıysam bende ılk okul mezunuyum!!!ama ınsanın kendısını gelıstırmesı sadece okuma ve egıtımle olmuyo..

Çok fazla beraber olduğun için böyle.

Hayret erkekler annelerine düskün olur ama siz biraz kuralcısınız acaba baba daha mı toleranslı ondan mı kaynaklanıyor

Bir anaokulu öğretmeni ve çocuk gelişimci olarak yazıyorum size

Bence burda babada bir sorun var gibi .. Siz kural koyduğumuzda istisna olan esnek davranışları baba yapıyorsa baba hic kural koymuyorsa kuralları söyleme isini sadece siz yapıyorsanız ciddi bir sorun olduğunda sadece siz ceza veriyorsaniz çocuk babanın daha esnek ve anlayışlı olduğunu düşünüp ona siginabilir .. Bu yüzden oturup esinizle konusun bir sure kurallardan o bahsetsin o yonlendirsin..ayrıca baba diye agladiginda kucağa alma susturmaya çalışma agladiginda isteğini yerine getirme gibi durumları sakin ama sakin yapmasin ..ev kurallarını ihlal ettiğinde ceza veren kişi baba olsun .. Bu durumda kuralcı anneyi sevmeme serbest babaya yakınlık kurma gibi bir durum ortadan kalkacaktır çünkü her ikimizde eşit davranmış olursunuz ..

Ben yorumları okumadan direkt açtığınız konuya göre yorum yaptım, belki sizin anlatımınızdan öyle rahatsız olduğunuz bir imaj yaratmışsınızdır. Kusura bakmayın, hiç anneliği eleştirmek gibi bir yaklaşımım olmaz, asla haddim de değildir, hani kimi anneler titizdir, çocuğu da titiz olsun diye uğraşır ve bazı şeyleri abartır muhtemelen öyle olabileceğinizi düşünerek yazdım, "o oda toplanmadan oradan çıkılmayacak" yaklaşımı olan anneler var, eleştiriyi o bazda alın, yorumlara cevaplarınızı okumadım o nedenle canınızı sıktıysam kusura bakmayın, anneliğinizi yargılayan yorumlar varsa da ciddiye almayın hadsizliğine verin. Elbette çocuğunuzu herkesten çok siz düşünürsünüz.

Eşinizle konuşun,oda sizin sınırlarınızı aşmasın. İnanın tek sebebi bu. Babası karışmıyor,hayır demiyor bu sebeple babam babam diyor,sizi sevmediğinden değil. Ortada buluşun eşinizle,ne çok baskı,nede fazla şımartma olsun,ikisinin ortası. Gerekirse sizde biraz taviz verin kurallar konusunda,esnetin,zararı olmayacak konularda.
Bende annemle yaşıyorum benzer problemi,annem asla hayır demiyor kızıma ve kızım bayılıyor anneme,bıraksam günlerce kalır ama biliyorum ki annemin ona hayır dememesi ve bazen ben müdahale ederken bile bırak çocuğa karısma demesi buna sebep. Bende esnetiyorum kuralları çoğu zaman.
Sağlıkla büyütün oğlunuzu. Kendinizide üzmeyin bence,bir dönem bu,kolayca aşarsınız biraz sabir ve eşle ortak hareketle.

İnsan bir şeyi dert etmeye korkuyor burda valla. Size dert beğendiremiyoruz bir de. Kimi ilgilendirir kadının bunu kafaya niye takıyor oluşu. Niyeyse niye. Bence hiiiiiiiiç umursama öpme yanaşma 1 hafta boyunca bakalım ne yapıyor :) Kaçan kovalanır erkek değil mi hepsi aynı

Babayi sizden daha az gordugu icin ona ozlem duyuyor. Bir de erkek cocuk rol model olarak babayi gorur. Uzulnwnize gerek yok. Annenin yerinin ayri babanin yerinin ayri oldugunu bir sure sonra buyudukce daha iyi anlayacaktir.

Aynen insanın derdine dert katmanın ne alemi var.ayrıca psikolog gibi uzman gibi eleştiriler filan hic hoş değil.moral verecekseniz yazın moral bozmak için değil.bildiğiniz bişey varsa da saygıyla kırmadan yazın dert sahibine!!

Estagfurullah canımı sıkmadınız tabıkı her yoruma açık olarak yazdım buraya ama dedıgınız gıbı kuralcıyım evet ama oyunlarla ve ornek olarak oda severek yapıyo:))

Katılıyorum yazdıklarınıza aynı sorunlar aıleyle yada dışardan kısılerın mudahalesıyle cok yasanıyo cogu kısıde..aynen babaya düşkünlüğü benı cok mutlu edıyo fakat sımarttıgı ıcın dedıgınız gıbı kurallarında ben koyunca babaya sıgınıyo sert olmadığım halde..ama babaylada kac kez konuştum tamam dıyo ıkı gun sonra yıne aynı:))bu durumda tutarsız olunca cocuk etkıkenıyo malesef!yoksa cocugumla hıc bı sıkıntımız yok

Cevabınızda yazmasaydınız bıle yorumunuzdan cocuk gelısımıyle ılgılendıgınızı anlardım...:)))cok guzel yorumlamıssınız!aynen soyledıgınız gıbı...ama esım bunu yapamıyor kıyamıyorum dıyor:) tutarlı davransa benımle uyumlu davransa sıkıntı olmıcak aslında.cok teşekkürler yorumunuza..

Canım gerekirse bir çocuk pedagoguyla konusun babaya bu kadar düşkün olması seni bir kenara itmesi ileride farklı durumlara yol acar ..TV de super dadı programı var eşine onu izlet 5 günde en yaramaz huysuz çocukları bile yola getiriyor kadın ve anne babaya nasıl davranması gerektiğini öğretiyor .. Çok faydalı bir program .. Eşinin cogugunuza karşı davranışlarındaki rahatlığı kuralsizligi mutlaka cozmeniz lazim

Haklisin cnm Ama hic bisey fayda etmedi o programi bi kac kez izledim gercekten her anne babanin izlemesi gerekiyo diye dusunuyorum Ama burda sorun babada neler yapmadim kitap okumayi sevmiyo diye karsisinda onemli kaynaklardan bu konuyla alakali cok Sey okudum evet dogru diyo super tamam Ama icraat sifir inanin daha bugun yuvadan almaya gittigimde hocasi cocuklara oyun amacli box yaptigini soyledi sadece erkek arkadaslarina kizlara yapmamis burda benimde atladigim bi Sey oldu bugun farkettim babasiyla box yaparken arada banada yapmak istiyordu onceden bende annelere ve butun kadinlara box yapilmaz cicek verilir demistim cocuklari arkadaslari soylememistim((oda arkadaslarina yapmis Ama sonra sadece babanla ve hocalarla yapabilirsin dedim cunku esim boxsör yapma desemde yapicak aslinda benimle uyumlu davransa hic bi sorun yok oglum cok guzel soz dinliyo cunku

İşiniz çok zor maalesef ama kesinlikle babada problem var.. Çocuklara birşeyler öğretmek çok zor değil ama belli bir yaştan sonra anne baba davranışlarını değiştirmek çok zor .. Bende siz bir çocuk pedagoguna gidin esinizi mutlaka ikna edin.. Cociginuza karşı hatalı davrandiginda itiraz edin yanlış bir davranış varsa çocuğun dikkatini kendinize çekecek başka bir aktivite bulun ki koşa koşa yanınıza gelsin ..su an tek çare b gibi görünüyor .. Ama dediğim gibi babanın mutlaka davranış değişikliğine gitmedi şart

Cnm ben biyerde calismiyorum kendi is yerlerimiz var Ama son zamanlar bende esimin yaninda Yim cogu zmn yardimci Olmak amacli

o zaman babaayı daha çok özlüyor
ben sizide çalışıyor sandım
benim kızda öyle ben ev hanımıyım
babasına aşık resmen akşama kadar aglar
babamı özledim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…