2,5yasinda oglum icim aciyo!!

Seronya14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
192
67
Lutfen yardim 2,5 yasinda cok zeki aktif uyumlu sosyal insanlarla diyalogu mukemmel bi oglum var fakat benim sikintim oglum onceleri babayi gorunce beni unutuyodu anne sen git ben babayla durcam diyordu ozamanlar sik gormuyodu babasini evdede ben kuralci oldugum icin butun anneler gibi normal goruyodum bu durumu ha bu arada kuralciyim Ama ayni zamanda coookk serbest bi anneyim mesela istedigi gibi oynar kirlenmis dokmus sacmis hic onemli degil gelisimi icin hersey serbest sadece kurallar olmasi gereken yerde misal odasini özgürce dagitip istedigi gibi oynayabilir Ama sonunda eskisi gibi toplanmasi gerektigini bilir oyun icin Parka gittiiysek 1 Saat dediysem Eger ve doldugunda hadi diyince uzamiycani bilir istisnalar disinda kisacasi hayiri sadece sinirini bilsin ve kendiside hayir demeyi ogrensin diye kullaniyorum..asil sikintim suan surekli Ama surekli Baba en ufak biseyde Baba diye agliyo mesela biz bu hafta sonu onu babannesine biraktik seminere gittik 3 Gun dun aksam aldik ozledinmi bizi diyorum babayi ozledim diyo uzuldum diyorum beni ozlemedigin icin ozür dilerim anne bidaha yapmicam diyo Heeeppp ayni Ama cok uzuluyorum diceksiniz seni cok gormuyo kuralcisin baskasi dolduruyo musade et rahat olsun kural koyma bi zmn gozlemle seninle zmn gecirsin vs.ama inanin yapmadigim yok cocugumla ben anlatiyim yorumu size birakiyorum..dogdugunda 4 ay boyunca gazi vardi 4 ay boyunca tuvalete bile onunla gittim anne kokusundan mahrum kalmasin bi an bile daha cok kucuk ozguven yerlessin diye guven duysun diye.her ilkini Tel elimde gezerek bekledim hayatta biseyleri en iyi basarabilsin diye hep Ona odaklandim oyunlar olsun tiyatrolara gideriz at binmeye yuzmeye bisiklet surmeye cocuk gezikeri daha birsuru Sey surekli beraberiz ve her daim onunla ilgilenirim gurur da duyuyorum cunku egitimi icin ugrastigim seylerin sonuclarinida aliyorum bu arada babayida artik sIk goruyo yanina goturuyorum yuvadan sonra..Ama anlam veremiyorum neden beni yok sayiyo nerde yanlis yapiyorum fikirlere ihtiyacim var..hakkinizi Helal edin lüften uzun oldu

benim henüz bebeğim yok ama her yaşın her ayın ayrı karakteri olduğunu biliyorum..bence geçici bir durum..
hiç canını sıkmadan üzmeden oğlunla kaliteli eğlenceli vakit geçir..

Çocuklar genellikle babacı; çünkü onlar oyun arkadaşı.

Anneden de vaz geçmezler ama babaları eve gelince sürekli oynuyor oysa anneleri yemek yapıyor; ne bileyim ortalığı topluyor; kural koyuyor vs.

Biraz büyüyünce annem karşı çıkar babam kabul ediyor diyorlar açık açık.

Bir de mesela benimki baba ile olunca daha yaramaz; benimle benim kurallarıma uyarak hem istediğini elde ediyor hem de daha uyumlu.

Kısaca babaya akranları; arkadaşları gibi görüp onlar da öyle hareket ettikleri için daha mutlular

Hayir canim degiliz Ama esim is yerlerinden dolayi yogun calisiyo oyuzden gec geliyo oda uyumus oluyo cogu zmn bende yuvadan cikinca 1-2 Saat babasiyla zaman gecirsin diye yanina goturuyorum evdede gorusuyolar cok olmasada hafta sonlari geziyoruz beraber esim cok simartiyo ama kural hic yok yani bende biseye izin vermeyince ben kotu oluyorum malesef

Aynı şeyi bizde yasiyoruz canı acidiginda baba diye aglayan onu görünce beni unutan onunla vakit gecirirken mutluluktan ne yapacağını şaşıran bir oglum var 2 yaşında. Ben bunu bir sorun olarak görmedim hiç aksine babayla alacagi keyifli anlar onun ihtiyaci ve özlemi diye düşünüyorum

Hepimizin ki öyle; babalar her dediğini yapıp annesi en ufak şeye hayır dediğinde; sen de her şeye karşı çıkıyorsun oluyor.

Annem izin vermez dedi; niye ki diyor babası; oysa çocuk denemiş vermeyeceğini biliyor yani...

E cok normal.
Sizi gunde 10 saat goruyosa babayi 5 saat goruyor.
Uzaktaki ozlenir, yakindaki degil.
Siz hic elinizin altindaki seye ozlem duydunuzmu?

Cok asiri takmissinz.
Benim 1 bcuk yasindaki yigenim baba der herkese.
Anne! Der ablam oda bakar bakar inadina bastirarak babba der agiz dolusu.
Biz katila katila guleriz bu haraketine.
Neden uzulelimki?

Siz su an oglunuzu kocanizdanmi kiskaniyosunz? Anlamadim ben.

Ben konuda bu kadar dert edilecek bir şey göremedim babasıyla daha az zaman geçiriyorsa onu özlemesi normal.
Ama sizi özlemediğini söylediği için üzüldüğünüzü söylemeniz ve çocuğun özür dilemesi bana normal gelmedi. Üstünde baskı kurmaya çalışmayın. Çocuklar babalarıyla daha rahatlar bu gerçeği kabul edin.

Tamda bizim durumumuzu anlatmış sin:)
Eşimle konustuk benim kurallarima uyma sözü verdi otrak otorite kaybı yasamamamiz gerektigine kanaat getirdik...simdilik güzel gidiyor

Bende bunu dusunuyorum Ama biraksam is yerinde babayla yaticak anne sen evde isini bitir sonra Gel yanima benim calismam lazim babayla cok isim var diyo inanilmaz konusuyo bu arada kiz cocugu gibi:)
masallah Allah anali babali büyütsün :))
Amapek kafaniza takmayin derim... bir süre sonra sirf sizi ister belki babasina aynisini der :)))

benim oğlumda da 2 yaş sonra baba aşkı kabarmıştı, gece uyanır baba diye bağırır, sabah kalkar baba der

33 aylık oldu şimdi bir süredir de 'baba seni özlemedim' diyor. annem yatırsın, annem sütümü versin, annem pijamamı giydirsin

dönem dönem değişiyor çocuklar, içinizi acıtmasın üzmeyin kendinizi

Canim ozür dilemesi konusunda baski yapmiyorum ztn Ama bir birey olarak yeri geldiginde özür dilemesinide bilesini ogretmistim mesela yanlislikla canimi yaktiginda ozür dilemeli gibi bunlari biliyo birisini uzduyse Gönül Alma amacli ozür diler yani baski yokkk aslaaa

Belki de eşinizle konuşmanız gerekiyordur. Sizin hayır dediğiniz bir şeye eşiniz evet derse tabi ki siz kötü olursunuz.
Ama sizin sorununuz bu değil siz oğlunuzu kıskanıyorsunuz hem de babasından :)
Bebeğim doğunca ben de kıskanır mıyım ki?

Bende bunu dusunuyorum Ama biraksam is yerinde babayla yaticak anne sen evde isini bitir sonra Gel yanima benim calismam lazim babayla cok isim var diyo inanilmaz konusuyo bu arada kiz cocugu gibi:)

Aslında cevabın biride çocuğun cümlesinde gizli; "sen işini bitir"

İşte biz evde sadece ona zaman ayıramıyoruz; hep başka şeylere de zaman ayırmak zorundayız; bitirmemiz gereken işlerimiz var.

Benimki ve muhtemelen bir çok kişinin eşi ise evde olduğu her anı çocuk ile oynayarak geçiriyor; hatta bizim oğlan yoruldum; dinlenmem lazım diyen babasına ben uyuyunca dinlen; şimdi oynayalım diyebiliyor.

Baba yokken benimle mutfakta vs her yerde vakit geçiren çocuk babası evde iken babasına şu tabağı uzat desem kıyamet koparıyor beni bırakıp mutfağa girme diye bağırıyor...

Sıkmayın canınızı

Kocadan oglunu kiskanmak ne ya ? Farkettiyseniz ben oglum babasina cok duskün demedim sadece onunla bukadar icli disli oldugum halde beni neden yok sayiyo dedim..

Tabi ki yanlış yaptığında özür dileyecek ama babasını özlemesi yanlış bir şey değil. O durumda özür dilemesi sizin bu konuda ona baskı yaptığınız izlenimini uyandırdı bende. Yani babanı daha çok seviyorsun kırıldım falan mı diyorsunuz acaba?
Siz içinizde yaşayın ama çocuğa yansıtmayın bu duyguları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…