• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5yaş diş lekelenmesi

fatoscevik2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
40
0
86
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim sorunum 2.5yaşındaki oğlumun ön dişlerinin lekelenmesi çok canımı sıkıyor çünkü 5.yaşındaki kızımında dişleri erken yaşta çürüdü.ama onun dişleri biberondan çürümüştü oğlum biberon ve emzik kullanmadı.her akşam dişlerini fırçalıyorum.lütfen arkadaşlar bu konuda bilginiz varsa yardımınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler:emir_bebek:a.s.

merhabalar benimde aynı sorunum var iki buçuk yaşında oglumvar dişleri çurudü napacagimi bilmiyorum yardımım olmadı ama aynı dertde olduumuzu belirtmek istedim.

benimde 2,5 yaşında oglum var ve bizim dişlerimizdede lekelenme var,çürüme degil ama sanırım tartar fırçaladıgımızde nisbeten azalıyo bilen varsa lütfen yardım neden oluyo ve nasıl kurtulabilirim

benim ufaklıkta olmadı fakat bir arkadaşımın kızında olmuştu dr. süt dişi zaten bunlar normal demiş ama kaynım diş hekimi yarın ona sorar ona göre yazarım cvb

benim oğlumdada aynı sorun var ve henüz daha 17 aylık bu lekeler 11 aylıkken ortaya çıktı doktorumuz demir damlasından dedi 5 aydır damla kullanmıyoruz ama geçmedi bende çok üzülüyorum biberon çürüğünü bende duydum ama sadece geceleri biberonla süt içiyor bide bunu kesersem hiç süt içmiycek doktorda ısrarla biberonu bıraktır diye ama bazı yaşıtları suyu bile biberonla içiyorlar emzik kullanıyorlar onlarda bi sorun yokta ben bukadar dikkatederken niye benim oğlumda var anlamış değilim

ayni sorun benim kizimdada var ya suan 3yasini gecdi
1yasindan sonra yavrumun agzinda yara cikdi ve 1aya yakin firca süremedik kaniyodu cünkü sonrada o sirada sari leke olusdu ön dislerinde ve nekadar fircalasakda suan gecmiyo :( okadarda önem veriyorum dis saligina ve temizligine
ama sükür cürüme gibi bi problemimiz yok

çok tşk cevabını bekliyorum

cnm görüştüm kaynımla şayet bir şurup yada damla tarzı bir ilaç kullanıyorsa ondan olabilirmiş buda fırçalama ile geçermiş zaten yok fırçalama ile çıkmıyorsa o zaman bibern veya emzik kullanımından dolayı erken çürümede olabilirmiş bunlar süt dişleri ama süt dişleride çürüyebiliyormuş.takip etmek gerekiyor birde düzenli fırçalamak ...

benim kızım şu an yaşınad yaşında damladan arka dişleri bir anda çürüdü çok sancılı günlerimiz oldu özellikle geçen sene yüzü balon gibi şişmişti şimdi 2,5 yaşındaki oğlumda bahsettiğiniz gibi diş lekelenmesi var şekerli süt hiç içmez biberon çok azkullandık dişlerni akşam mutlaka fırçalarız ama yinede sorun şu anda süt dişleri olduğu için müdahale etmek istemiyorum fakat asıl dişleri çıkınca dişi çürükler karşı koruyan bir oje var doktorumuzla konuştuk oje uygulamasını yaptıracağız

arkadaşlar sanırım bu sorun çoğunda var.ben oğlumda biberon fazla kullanmadım.5yaşındaki kızımdada aynı sorunla karşılaştığım için oğlumda kan damlası kullanmadım.doktorumuza lekelenmenin neden olabileceğini sorduğumda kan damlasından diyor.bence hiç alakası yok.ama genede tavsiyem şurup çikolata şeker verdiğinizde hemen su verin.....

ah keşke birde çocuğun yüzüne karşı dişlerine neoldu diye sormazlarmı çocuklar çok etkileniyor.gülerken ağzını kapatıyor konuşurken çirkin görünürüm psikolejisiyle kendini toplumda ifade edemiyorlar....bukonuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsına.s.

merhaba arkadaşlar, benim de 2,5 yaşında kızım var. bizde henüz dişlerde bir problem yok ama ben çok okuyup araştırdığım için size faydası olabilecek bir şeyi paylaşmak istedim; özellikle gece sütü verirken içine mutlaka 1-2 tatlı kaşığı bal koyun. bal hem çok faydalı, hem de dişlerin çürümesini engelliyormuş. ilk okuduğumda çok enteresan gelmişti ama bir kaç yerden teyit ettim. bir süredir sütüne devamlı bal karıştırıyorum. hatta kendim de sürekli bal yiyorum. inanlımaz faydalı.

merhaba arkadaşlar, benim de 2,5 yaşında kızım var. bizde henüz dişlerde bir problem yok ama ben çok okuyup araştırdığım için size faydası olabilecek bir şeyi paylaşmak istedim; özellikle gece sütü verirken içine mutlaka 1-2 tatlı kaşığı bal koyun. bal hem çok faydalı, hem de dişlerin çürümesini engelliyormuş. ilk okuduğumda çok enteresan gelmişti ama bir kaç yerden teyit ettim. bir süredir sütüne devamlı bal karıştırıyorum. hatta kendim de sürekli bal yiyorum. inanlımaz faydalı.

bilgin için teşekkürederim.ama oğlum sütü sadece çilekli içiyor balı normal yedirsem olur mu?:ecrin_bebek:

Diş çıkarırken antibiyotik kullanınca diş sarı çıkıyor ben oğlumda mecburen kullanmıştım öndeki iki dişi çıkıyordu diğer dişlerinin yanında hemen farkediliyor

cnm görüştüm kaynımla şayet bir şurup yada damla tarzı bir ilaç kullanıyorsa ondan olabilirmiş buda fırçalama ile geçermiş zaten yok fırçalama ile çıkmıyorsa o zaman bibern veya emzik kullanımından dolayı erken çürümede olabilirmiş bunlar süt dişleri ama süt dişleride çürüyebiliyormuş.takip etmek gerekiyor birde düzenli fırçalamak ...

teşekkürler cnm herhangi bir ilaç kullanmıyoruz ama sütümüzü hala biberonla içiyoruz artık kessem iyi olacak sanırım.:ecrin_bebek:

Back