Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2,5 yasindaki ogluma kres

kama63

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
113
1
Merhablar.Alsinda oglumu kesinlikle bi krese yollamak istemezdim cunki oonsuz 1 saat bile geciremiyorum,ama bi taraftan da oglum sadece benle .etrafinda hic cocuk yok oynasin,onun iicin krese gondermek istiyorum.VE hic bi fikrim yok kres hakkinda.Onu vururlar diye cok korkuyorum,malum dinlemedimi kiza bilirler,uyumadi mi kizarlar,benim oglum pek sevmez oglen yatmayi.Ben bagcilardayim<bana yardimci olursaniz devlet kresleri olmuyor degil mi???Kresin fiyati ne kadar.Cocuklara nasil bakiyorlar,cocuklar anneyi istiyorlar mi.yoksa benim oglum daha kucuk mu??? Lutfen yardimci olun:sinifsinif:

Merhabalar, Ben oğlumu 22 aylık kreşe verdim. Ablasını da 3 yaşında vermiştim. Çok çok memnununm, küçük başladığı için hiç alışma zorluğu çekmedi. Size tavsiyem çok kalabalık olmasın ve öğretmen sayısı da az olmasın. Maksimum 10 çocuğa 1 öğretmen, hatta küçüklerde 5 çocuğa 1 öğretmen gibi. Bize yakın olsaydınız tavsiyede bulunurdum ama oralar çok uzak.
Hiç dert etmeyin doğru kreş bulduğunuzda çocuklara çok yarıyor. Daha ilk aydan anlıyorsunuz olumlu değişiklikleri.

bence ev hanımıysan mutlaka 3 yaşına kadar bekle, 36 aylıktan sonra devlet anaokulları alıyor, onların fiyatı çok daha uygun oluyor. Ama o zamana kadar anaokullarının oyun klupleri, falan oluyor oralara götürebilirsin yaşıtlarıyla sosyalleşmesi açısından 2 saat falan bırakırsın günde, ona yeterli gelir o zaten yaşıtlarıyla oynamaya,
Ama verirsen dikkat et sadece kendi yaş grubu olsun, kendinden büyük çocuklar olmasın

2,5 çok da küçük bir yaş değil aslında kreş için , biraz da çocuğun gelişimine bağlı. Benim oğlum 2,5 yaşında çoktan hazırdı kreş için , hatta Cevahir AVM de Joy Full House un yeri vardı ( kapandı sonradan) deneme için oraya bıraktık birkaç kere 1-1,5 saatliğine , ilk seferde bile arkasına bakmadan koştu içeriye bizde dışarıda gizli gizli seyrettik onu. Hiç aramadı bizi , aslında biraz bozulmadık ta değil ama . Ben vermeyi istedim o zamanlar kreşe ama istediğim kreş 3 yaş öncesini almadığı için gönderemedim.

Sizde küçük bir test yapmak isterseniz ve boyu da 98 cm veya üzeri ise ıKEA ya gidebilirsiniz. Alt katta çocuklar için özel bölüm var , 1 saat bırakabiliyorsunuz , birkaç tane abla var çocuklarla ilgilenen. Ama genel olarak bu yaştaki çocuklar için oyun grupları en iyi seçenek , çocuklar annelerinin de yanlarında olduğunu bilerek rahatça oynayabiliyorlar.

Anaokulu 3 yasinda aliyormu??????Ve anaokulun oyun kuluplerine yazilmam mi gerek? boyle ibisiy olursa da cok iyi olur ,ve fiyati ne kadar? ve bisiy soracam anaokullari benim bildigim 5 yasinda aliyor/:çok üzgünüm:

merhaba
benim oğlumda 1 ay sonra 3 yaşına girecek.eylülden beri kreşe oyun grubuna gidiyor.haftada 3 gün gidiyor 2 saat kalıyor.küçük olduğu için bu kadarı yeterli diye düşündüm.çokta ayrı kalmak istemedim.başından beri çok istekli gidiyor.7çocuk var 2 tanede öğretmenleri.evde çok sıkılıyordu hem oarada baya birşeyler öğrendi.

ben başakşehirde oturuyorum.oğlum bahçeşekir koleji kreşine gidiyor.aylık 160 lira.

Anaokulu 3 yasinda aliyormu??????Ve anaokulun oyun kuluplerine yazilmam mi gerek? boyle ibisiy olursa da cok iyi olur ,ve fiyati ne kadar? ve bisiy soracam anaokullari benim bildigim 5 yasinda aliyor/:çok üzgünüm:

Genel ad olarak anaokulu deniyor , bazı anaokullarının bünyesinde kreşde var. 3 yaşında alıp anaokulu yaşına kadar kreş kısmına gidiyor çocuk sonra anaokuluna devam ediyor.

benim oğlumda 2,5 yaşında üç aydır kreşin oyun grubuna gidiyor günde 2 saat çok sevdi 4 çocuklar zaten tek öğretmen var başlarında ama uysuzluk yaparlarsa yukardan bi tane yardımcı öğretmen geliyo sosyalleşmelri için 2 saat yeterli diye düşünüyorum yaşları küçük olduğu için çabuk sıkılıyorlar

Bencede oyun gruplarıyla başla.Bizimkide geçen ay başladı tahmin ettiğim kadar çabuk alışmadı,haftada 3 yarım gün gidiyor,fiyatlar bulunduğu semte göre değişiyor bizim haftada 3 yarım gün 600 TL ama bir arkadaşım Beylikdüzünde haftada 5 tam güne 700 TL veriyor.Önemle belirtmek isterim başka bir arkadaşımda Marmara Üni.kreşine yolluyor hem çok memnun hem çok ucuz kurumlara gidebilir 3 yaş sonra, ama şans işi alıp almamaları.

yok canım 36 aylık olunca devlete ait anaokulları alır, ama anasınıfı değil anaokulu
benim oğlum 36 aylıktan beri gidiyor, fiyatıda çok çok uygun özellere göre
:hulya:

yok canım 36 aylık olunca devlete ait anaokulları alır, ama anasınıfı değil anaokulu
benim oğlum 36 aylıktan beri gidiyor, fiyatıda çok çok uygun özellere göre

tesekkurler cvplariniz icin yalniz ben cocugu verirsem calismaya karar verdim,ve heralde 3 yasini doldurulmasini beklerim.Hemde bu ANAOKULLARI nerde oluyor?Ben okullarda olanlari biliyorum ama onlar 5 yasinda aliyorlarmis.nasil arastiracam???boshayallersmile

MEB e bağlı anaokulları diye aratırsan nette, ilçeye göre listesini bulabilirsin. :)

5 yaş değil canım ya 3 yaş diyorum sana, benim oğlum gidiyor diyorum 3 yaşından beri
arkadaşın dediği gibi meb den araştır, yani muhtara gitsen o bile söyler, sizin eve en yakın nerde var anaokulu diye
bence git muhtara sor, ama anaokulu diye bitecek ismi, ilköğretim okulu değil,
(yani yabancısın diye tekrar ediyorum, kusura bakma, yanlış anlaşılma olmasın diye)
oradanda okula git 36 aylığı doldurunca alıyomusunuz diye
senin çocuğunu bu eylül almaları lazım
bence bizzat git konuş için rahat etsin, fiyatını falanda öğrenmiş olursun, kayıtları ne zaman onuda öğren
genelde haziranda ön kayıt yaptırıyosun
bu haziran çocuğunu kayıt ettirmezsen eylülde almazlar, genelde çok talep olduğu için bu okullara erken kayıt sistemi oluyo, eylülde giderim diye bekleme yani

Son düzenleme:
ay allah razi olsunnnnnnnnnnnn.Vallah hemen arastiracam insallah iyi bir anaokuluna denk gelir.Peki bissiy daha soracam cocuklara iyi bakiliyor mu???

valla canım öğretmenle sıkı ilişki içinde olcaksın, aynı şekilde müdürle, sürekli sorcaksın çocuğunu, okula girip çııkcaksın yemekhaneye , wc ye bakacaksın, sen sıkı takipte olduktan sonra bi nahoşluk varsa bile yakalarsın zaten, her okul her öğretmen bir olmaz, takip etceksin kollıcaksın çocuğunu, bunun başka yolu yok, aman okul güvenlidir nasılsa diye salıvermiceksin kendini yani:hulya:

bakabılecek anne-babaanne-anneanne vs. varsa ben kesınlıkle 3 yasından once okul onermıyorum canım..
ama tabıkı 3 yas oncesınde yasıtları ıle sosyal etkılesıme gecmesı ıcın oyun gruplarına haftada 1-2 gun 2-3 saatlığıne katılabılır..

merhaba arkadaşlar

çok eski bu yazılanlar ama belki bi cevap veren olur diye yazıyım dedim :)benim kızım eylülde 41 aylık olucak inşallah devlet anaokuluna alınırmı sizce

Devlet anaokulları maddi olarak daha iyi diye biliyorum, yılık bi ücret alınıyor sanırım, ardından okul aile birliğinin belirlediği aylık bi miktar talep ediliyor, benim kızım özel anaokulunda gayet mutlu sağolsunlar ücrette de taksitlendirme vs. yardımcı oldular, Ankara Etimesgutta ihtiyacı olan olursa Özel Badem Anaokulu,

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…