2,5 yaşındaki oğlum sürekli küfür ediyor deli olucam

yaseminberat

Dualarım seninle
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
534
248
53
merhaba arkadaşlar 2,5 yaşınd bir oğlum var ve hergün küfür ediyor onun suçu değil biliyorum ondan büyük kuzenlerinden duyup bize söylüyor ama okadar çok söylüyorki istediği olmayınca kızdığında artık utanıyorum olur olmaz her yerde söylüyor kayın validem kayın pederim bu durumdan hiç rahatsız değil ama ben annemin evine gidemiyorum korkudan benim ailemin hiç hoşuna gitmez lütfen bi akıl verin nasıl unutturabilirim

hiç tepki gösterme... kızma, bağırma, uyarma.... bir süre sonra unutacaktır... sen tepki gösterirsen vazgeçme süresini uzatırsın... annenlere de pes yani... çocuk o... anlamını biliyormu ki söylediklerinin...herkese tembihle kimse tepki göstermesin... ne gülsün desteklesin, ne de kızıp tavır koysunlar...

cnm annem değil de babam o çocuktan daha çocuk bize misafirliğe gelirdi oğlumda ona niye geldin derdi ona bile alınırdı kasten yaptırıyoruz sanıyordu

Daha cok kucuk fakat sakin bir şekilde bunun cok yanlış oldugunu anlatın....
kufur ettiğinde hic duymamazlıktan gelin...Tepki gösterirseniz sizi sinirlendirmek icin bunu hep kullanacaktır....

evet haklısın zaten yavaş yavaş unutuyor yanıma gelip annecim ben küfür etmiyom diyor ama yine sinirlenirse söylüyor bu yaştaki çocukta bu ne sinir anlamıyorum herkesinki böylemi:12:

benimkide öyleydi malesef inat yaşları geçtikce değişiyolar bu yaşta kendisi için biraz büyüdükten sonra anneyi babayı memnun etmek için uğraşıorlar.aynı benimkide o yaşlardaydı küfür ediyordu şuan 4 yaşında ve allaha şükür unuttu.sonradan kenisi anlıyo yanlış davranış olduğunu...

iyi sizinki unutmuş benim eltilerimin çocukları 4 yaşında sular seller gibi küfür ederler benim oğlumda o yüzden söylüyo çok akıllı bi çocuk ne söyleseniz hemen kapıyo bende oyüzden ona yeni kelimeler öğretmeye başladım başka konuşmalara çekiyorum dikkatini benim kocamda maç izlerken çok küfür eder görseniz babasıyla yarışa girmiş sanki papağan gibi o ne söylerse oda onu söylüyordu

malesef böyle şeylerle sık karşılaşıyoruz.benimde kayınbabam çok küfür eder kaynım hatta kayınvalidem bile.çok uyardım sitreslere girdim ağladım üzüldüm ama ne yapsamda olmuyordu.bi süre sonra azalttı edilen küfürleri duymaz oldu tekrarlamadı daha sonra o ortamdan uzaklaştık taşındık şimdi kreşe başladı.çalışmıyorum ama aklındaki saçma sapan şeylerden bu zamana kadar beynine yüklenen fazlalıklardan kurtulsun die verdim.herkes tepki verdi ilk zamanda ama bunu yaşayan biliyo malesef.eline bi kalem bile almadı bu yaşına kadar.dedesiyle kahvelere takıldı amcasıyla kızlara...engel olamıyordum.iş nedeniyle şehir değiştirmeye karar verdik benimde tam aradığım bu oldu.şimdi manyak bile dese babası.anne babam kötü laf söylüyo der.güzel şeyler öğreniyo.çocuğu küfürlerden koruyamazsınız bunları okul çağındada muhakkak öğrenecek ama söylemeyecek.sadece bilecek.bence yaşı müsaitse eğitime yöneltin.oyun evleri olabilir kreş olabilir...umarım düzelir.

Canim etrafinda kufur eden kisiler oldugu surece unutturman imkamsiz.butun cocuklar icin gecerli.cocuk egitiminde sadece aile onem tasimiyor.cocuklar cevresindeki kisileride ornek aliyor.ben senin yerinde olsam ayni ortamda bulundurmazdim.cunki benim ocugum kimsenin degil.herkes herzamn benim cocugumun yaninda olmuyor.ilerdede olmayacak.cocugum benim icin kiymetli.digerleri icin degil.ve kufur ederken asla gulmeyin.ona guzelce yanlis old soyme.ama kufurlu ortamlardaan uAk tut.yoksa ayni olur

ilk olarak küfür öğrendiği kişiden uzak tutun ki her gördüğünde hatırlayıp yinelemesin.küfür ettiği zaman hiç duymamaış gibi yapın,zaten söylediğinin ne anlama geldiği bile bilmez yavrucak onun için hiç sinirlenmeyin, ve bence söylediğinin kötü bişey olduğunu asla söylemeyin çünkü size her kızdığında canınızı yaknak için tekrar edecektir.umursamaz vu yorum yapmazsanız en kısa zamanda unutacağına eminim

Back