2,5 yaşındaki oğlum geceleri çok ağlıyor

emel_bora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2014
113
32
38
Merhaba,
Benim 2,5 yaşında oğlum var gündüz çok akıllı söz dinleyen bir çocuk..öğlen uykusuna yattığında hiç sağa sola dönmeden sakin sakin uyuyor..ama geceleri bambaşka bi çocuk oluyor..kendi yatağında uyumuyor bizimle uyuyor buna rağmen yine ağlıyor..gözleri kapalı bazen okadar cok agliyor ki uyandırmaya çalışıyorum yüzünü yıkıyorum, uyumadan önce banyo yaptırıyorum o da fayda etmiyor.. sabaha kadar uyudugunu hic hatirlamiyorum... ne yapabilirim ? Yardimci olursaniz sevinirm..

İnternetten "gece terörü" diye aratın. Sanırım okuyacaklarınız yardımcı olur. Çocuk doktoruna ve pedagoga danışabilirsiniz.

Tesekkur ederim..tamam arastirip bakicam neler oneriyorlar.. pedagoga danistim hasta degilse birseyden korkuyor olabilir diyor..
Çok sık görülür endişe etmeyin. Belirli tavsiyeleri uygulamaya çalışın. Geçici bir dönemdir. Benim kardeşimde karşı komşunun köpeğinden korktuktan sonra başlamıştı. Özellikle gündüz uykularında olmadığını belirttiğiniz için gece terörü olduğunu düşündüm.

Benim oğlum da aynısıydı. Düzene girmesi 3,5 yaşını buldu. Şimdi iyi çok şükür. Gözü kapalı avazı Çıktığı kadar ağlardı. Geceleri yatmadan önce sakinleştirici aktiviteler yapın. Çizgi film vs. izlemesin.

Sarsarak uyandirmaya calismayin sakin sakin seslenin buyuk ihtimal gece terorudur gece uyumadan sakin seyler yapin dus alsin kitap okuyun oyle uyusun aksam yemegini cok kacirirsa oluyor genelde bizde gecmis olsun

Ay o sorun bizde de var gece resmen krize giriyor dediğin gibi bende yanımiza alıyorum başlıyor aglamaya ama nasıl ağlama elletmio gündüz kısa uyuyor

şu gece terörün u bende bi bakim

duş aldırıyorum okuyorum öyle yatıyorum bazen fayda edio bazen hiç etmio

Offf aynı sıkıntı bizde de var. Artık bunaldım. Gece uyanıp yanımıza geliyor. Ağlamak Çığlık kıyamet! Bizle de yatamıyor. Allahım sabır ve güç versin hepimize.

Cizgi film izlemesin mi ? Genelde hep uyumadan once izliyor niloya pepe falan bunlari istiyor

Nazaaaarr. Gecmediyse bi cami hocasina okut

canim banada korkuyor gibi geldi.Suan benimde bir kizim var 2 yasinda ve herseyi konusuyor anlatiyor genelde birsey oldu mu kizim ne istiyorsan aglamadan anlat anlamiyorum diyorum. Sonra tamam diyip bana anlatiyor ve bende ona gore hareket ediyorum.

Bir donem bizdede gece aglamalari vardi gozleri kapali ciglik atarcasina agliyordu. Uyuyor mu uyanik mi farkedemiyordum o kadar yani. sakince yaklasip kafasini oksayip annecim ben yanindayim merak etme falan diyerek onu sakinlestiriyordum ne kadar sevdigimi falan soyluyordum. Belli ki belirli korkuya kapiliyordu cunku normalde hic aglamazdi kizim geceleri dahi.

Cocugunuza neden uyumadigini veya neden agladigini sordunuz mu konustunuz mu beraber yoksa bu da mu mumkun olmuyor yani cocugunuz sakinlesemiyor mu ? Yani sakin bir akilli cocukta gece uyumamasi ve bu kadar aglamasi gercekten kaydedeger birsey oldugunu gosterir. Bir derdi var demekki bu kadar tedirgin ve agliyor. Yani sadece huysuzluk gibi durmuyor. umarim en kisa surede duzelir normale doner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…