mrb arkadaşlar.
2.5 yaşındaki kızımın 2 aya yakın bi süredir sol gözü içeri kayıyordu.
bugün doktora götürdüm doktor hipermetrop olduğunu,
18 yaşına kadar kadar gözlük kullanmam gerektiğini,
sağ gözünü günde 2 saat kapatmam gerektiğini söyledi...
biri 3.5 diğeri 1.5 numara gözlük yazdı.
yarın başka bi doktora daha göstermeyi düşünüyorum
kızım daha çok küçük gözlüğü takmaz nasıl taktıracam ben yavruma..
gözünün kayması düzelirmi acaba .çok üzülüyorum.
böyle bi sorun yaşayan varsa beni bilgilendirebilirmisiniz arkadaşlar.
slm su perisi benim kızım 9 aylık ken gözünde kayma vardı dr götürdük hipermetrop + astigmat olduğunu öğrendik
gözlüğü takmadı ilk başta yaklaşık bir yıl sonra tam olarak taktı şimdi 3.5 yaşında altı ayda bir dr kontürolümüz var gözlük numaramız gitikçe artiyo üç gözlük camı değiştirdik şimdilik tek tedavi gözlük ilerde ne olur bilinmez
göz kayması hala devam ediyo gözlüğü taktığı sürece kaymayok ama gözlüksüz çok fazla kayıyo
gözlükle düzeleceğini söylüyo doktor
senin kızın gözlüğünü takmaya baladı mı?
rabbim şifa versin bebişlerimize
çok geçmiş olsun canım...
ikinci bi doktora götürdüm o da hipermetrop olduğunu gözlük takması gerektiğini söyledi.
ölçüm cihazına girdi.numara yüksek çıktı.
gözlük taktığı sürece kızımda da kayma yok.
gözlüğü çıkardığımızda maalesef kayıyor...
doktora daha çok küçük gözlüğü nasıl taktıracam dedim.
doktor merak etme sabah kalktığında kendisi isticek senden gözlüğü dedi..
gözlük takmadan yana sorunumuz yok çok şükür...
yavrum gözlükle rahat ediyor demek ki.
kızım gözlüğünü çıkarimmi dediğimde bana bağırıyor çıkarma diye...
Rabbim yavrularımıza şifa versin inşallah...
amin ....
sizinle aynıyız ona farkettirmemeye çalışsakda o farkında bakışlarımızdan anlıyo ben gözlüğümü takayım gözüm kayıyo diyo
6 ayda bir dr kontürolümüz var geçtiğimiz haziranda gözlük numaramız daha da arttı 6 ayda içinde 2 defa gözlük değiştirdik bakalım aralıkda tekrar kontürole gidicez bu seferde değiştirecek mi gözlükleri
evet canım bende göz tembelliğinden korkuyorum.senin kızının iki gözünde ki numara farkı baya var bizimkinde sadece yarım numara fark var doktorumuz bunun iyi olduğunu söyledi aradaki fazla olunca göz tembelliğine neden olur dedi ben kapama yapmadım
sen dikkat et doktorunun önerdiği kadar kapamanı yap sakın ihmal etme göz tembelliğinin tedavisi malesef yok bildiğim kadarıyla altı yaşına kadar göz tembelliği tedavi edilmeli aksi takdirde geri dönüşü yok kontürollerinide ihmal etmeyin inşallah düzelecek kızlarımızın gözleri
camların arkasın değilde o mercekler olmadan bakacaklar inşallah dünyaya
kızımın gözlüklü haline o kadar çok alıştık ki gözlüksüz hiç sevimli gelmiyo valla
herkes gözlüklü halini çok şirin buluyo baya senpatik oluyo gözlükle ayrılmaz ikili oldular
saçlarıda bukleli iki yandan da bağladımı yandaki gif gibi oluyo :103:
mrb arkadaşlar.
2.5 yaşındaki kızımın 2 aya yakın bi süredir sol gözü içeri kayıyordu.
bugün doktora götürdüm doktor hipermetrop olduğunu,
18 yaşına kadar kadar gözlük kullanmam gerektiğini,
sağ gözünü günde 2 saat kapatmam gerektiğini söyledi...
biri 3.5 diğeri 1.5 numara gözlük yazdı.
yarın başka bi doktora daha göstermeyi düşünüyorum
kızım daha çok küçük gözlüğü takmaz nasıl taktıracam ben yavruma..
gözünün kayması düzelirmi acaba .çok üzülüyorum.
böyle bi sorun yaşayan varsa beni bilgilendirebilirmisiniz arkadaşlar.
merhaba kizinizin durumu nasil oldu acaba? Benim kizimda da kayma var sag goz 6 numara hipermetrop cikti. 4.5 numara gozluk kullanıyor. Zaman icinde gozlukleri atar diye düşünüyorum ama kendimi kandirmak da istemiyorum. Goz tembelligi 1 ay sonra kontrolde bakalim dedi. Cok uzgunum. Lütfen yardım edin. Zaman icerisinde ne yasadiginizi yazin. Yoksa yavrumun bu durumu daha kotu olabilir mi icim icimi yiyor.merhaba cnm
benim kızımda 3 yaşını 3 ay geçti. 1.5 yıldırda hipermetrop gözlük kullanıyor (sağ 5 sol 4.5) nette göz tembelliği diye araştırma yaparken sizin konunuza geldim. bende deneyimlerimi paylaşmak istedim. benim kızımınde sağ gözünde içe doğru kayma bu şikayetten ötürü dra götürdüğümüzde önce 3 aylık bir kapama tedavisi ile birlikte gözlük verdiler. ne yazıkki ben çok pinpirikli olduğum için başka bir dra daha gösterdik. o dr gözünde tembellliğinin olmadığını söyleyince diğer dra tü kaka muamelesi yaptık. sonuçta biz emindik! kızımızda tembellik yoktu!(insanlar nedense kendi çocukları söz konusu olunca hiç kötü şeyler konduramıyo) neyse 1 yıl boyunca aynı dr a gittik. bu arada 2 numara olan gözlülerini 3 numara birden yüseltti. 2 ay sonra tekrar muayeneye çağırdığında kaymasının % 80-90 düzeldiğini söyledi. halbuki değişen hiç bişey yoktu.kontrollerini de 6 aya yükseltti.sağdan soldan gelen çağrı üzerine kızımı ankara hacettepe hastanesine götürdüm. yani bugün gittik. gittim ki ne duyalım. ben gözlüklerini atar diye düşünürken dr bana sağ gözünün nerdeyse görmeyecek kadar tembelleştiğini şimdiye kadar bu durumun neden farkedilmediğini sordu. halbuki ilk götürdüğğümüz dr da aynı şeyleri söylemişti. bugün gözümle görmesem yine aynı şeyleti düşünüp kızımın gözünde kesinlikle tembellik yok deyip bu dr a da tü kaka muamelesi yapacaktık. drun gösterdiği şekillerin kızım büyük olanlarını net şekilde söyleyebiliyor bi alt sıradaki küçükleri söyleyemiyor göremediğini ifade ediyor. emin olmak için üç boyutlu fotoğraflar gösterdiler drun dedikleri şeyleri yapamadı((( ve kapama tedavisi verdi. önce şaşılığını kafama takıyorken şimdi keşke şaşılığı devam etseydi tembelliği olmasaydı diyorum. tembelliğin kapamadan başka tedavisi yokmuş malesef...bakalım salı günü tekrar bakıp gözlük yada ameliyata karar vercekler...Allah yavrularımıza şifa versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?