Bebek Beslenmesi 2.5 yaşındaki kızım yemek yemiyor yardımm :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dmira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
626
388
merhaba hanımlar;
2.5 yasındaki kızım yemek yemiyor sadece zorla çorba biraz balık yedirebiliyorum köfteydi bezelyeydi fasulyeydi çığlık çığlığa yedirmeye çalışıyorum ne yapabilirim siz nasıl alıştırdınız ne olur yardım edin artık sinirimden tırnaklarımı yiyorum çocuga bagırıyorum çıldırıcam çok üzülüyorum sonrasında oturup ağlıyorum bağırıyorum korkuyor o da korkudan ağlıyor diye ne yapcam bilmiyorum neler yapabilirim yardım edin lütfen

ben 6 aylikken basladim hepsini yedirmeye. yavas yavas alisti hepsine. o zaman tatlari kesif ederek alisti. Taze fasulyeye pilava kofteye bayilir. Ayrica biz hep ailecek oturup yiyoruz. yemek yemek bir zevkmis gibi. Esim ve ben zayif olmamiza ragmen tombis bir bebegimiz var.

Az yemesini ama yemesini soyleyin bence. Yani 1 tane sizin istediginizi yicek birtanede kendi istedigini. VE hani boyle sekilli yapiliyorlar ya yemekleri oyle falan yemiyor mu hic. Yemiyen cocuk cok zor gercekten. Bazi cocuklarda ekrana dalinca yiyor yemegini.

Allah kolaylik versin sana kizinada bol istah

yok canım neler yapıyorum yemeğe bakıyor bana bakıyor sonra anne ben yemicem acıkmadım falan diyo 1 yasından önce bende hep tattırdım o zamanda agzını acmıyordu yani hep yemedi ama su sekilli yemeği bi deneyeceğim artık cidden saçımı basımı yoluyorum oturup ağlıyorum çok çaresiz kaldım yemek yemeyi sevmiyorum cips yicem falan diyo (

Benim oglum da boyle

Valla seni cok iyi anliyabiliyorum. Yemiyen cocuk cok zor. Bazi cocuk dogustan istahli oluyor canim. Ne yapsan faydasiz. Ama dene bence oyle sekilli yemekle. omur torpusu bu sekil cunku. Birde yemek yerse oyle cips verin. Simdi tabi aglar o zamanda artik biraz disini skicaksin. Ben 1,5 yasindaki kizima bile bazen diyorum eger biraz anneyle yatmak istiyorsan bu sutu iciceksin yoksa yatagina goturcem seni diyorum. Artik iciyor o zaman. Tabi odul olarak 20 dakika anneyle yatabilir seviyorum opuyorum oynuyorum. Yoksa hic yatagima almam direk kendi odasina.

aynen cnm yaa gerçekten dayanamıyorum kıyamıyorum yemegini ye cipsini vericem diyorum yemiyorum o zmn verme fln diyo ne yapıcam bilmiyorum çok cadı ben kıznca hemen sarılıp annecim özür dilerim seni üzdüm bi daha yapmıcam söz diyo ama tabi lafta sonra da ben dayanamıyorum iki gözü iki çeşme ama su sekilleri denicem inşallah faydasını görürüm (

oyle oluyor cadilar. Kizlar cok fena hemen biliyor nasil gonul alacaklarrini. insallah faydasini gorursun canim denemelerin

çok teşekkür ediyorum denicem başarılı olursam bildiricem sana :))

O yaşta cips çukulata bilmiyodu benimkiler.Abur cubur yassak.Israr eymeyin acıkınca acıktım desin.Tencerelere baksın kendi koysun tabağına ne kadar istiyosa .İstersen sadece bi tadına bak beğenirsen yersin deyin.2 gün bile bekleyebilir .çocuklar çok sabırlı siz ondan sabırlı olun.Yeğenlerim annelerine eziyet ederdi benim tavrımı bildikleri için bizde yediklerine şaşardı anneleri.

bizim dede anane yanımızda bilmemesi imkansız kuzenleri aynı yasta bi şekilde öğrendi maalesef keske kendi secse yese razıyım ama yok yemek yemicem diyo ac değilim diyo dönüyo kuru ekmek istio ya da en olmadı sürekli su içip karnını doyuruyo suyla

bazi cocuklar iste cevrede goruyor abu cuburu. allahtan benim kizimin yemesi iyi o sorunumuz yok ama evde bende vermiyorum abur cubur istemiyorda ama kuzenlerinde gorunce istiyor merak edior

Su içsin kuru ekmek yesin .Ama istediği abur cuburu vermeyin .Göreceksiniz inadı kırılır.Dede babanne benim vermediğimi biliyodu hemen alırım zaten elinden..Diğer kuzenlerin dişleri kötü şimdi 9 yaşında benimki .Bizim dişler sağlıklı.Tabağındakini yersen şunu yiyebilirsin yoksa balkondan çubuk kraker sakız atarım aşağı.Bide şimdiden söyleyeyim kitaplarını toplamadığı zaman çanta aşağı boşaltılır bir defa yeterli oluyo.Düzenli bi çocuk oluyorlar

iste otoriter bir anne tebrik ediyorum.Zaten bu canavarlara bir kere acimaya taviz vermeye gor sonra devamli istiyorlar.

mesela köfteleri misket misket yuvarlayın una bulayın, çorbaya atın, ama bunu birlikte yapın oda yemeği kendisi yaptığını sansın yuvarlasın, unda gezdirsin, suya atsın pişirmek için kepçeyi verin karıştırsın.. vs...
havuçlu muzlu toplar yapın Hindistan cevizine bulayın, yani besleyici şeyleri seveceği hale getirin ve birlikte yapın, benim kızımda bayabi işe yaradı

Bugün almadim cips falan hic bisey normalde yemek yiyince odul gibi yapiodum umarim basarili olurum bana sans dileyin lütfenn

Benim kizim pasta falan bile yemio inanin ben calisiyorum haftasonu yaoabilirim ama anneme söylicem beraber yemek yspsinlar bakalim insallah etkili olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…